Szemtől szembe nem, csak a hangját hallották.
Mózes volt az egyetlen, akivel odáig ment el, hogy a "hátát" mutatta meg.
Akkor sem.
Akkor Jézust láthatták, emberi formában.
Istenen nem tudom, mit akarsz látni, amikor nincs látható formája.
Természetesen bármiféle látványt elő tud állítani neked: lehet felhő, vagy szakállas öregember, vagy akár örök világosság is.
De ez nem az igazi formája lesz.
"Istenen nem tudom, mit akarsz látni, amikor nincs látható formája."
Én semmit, azért írtam, hogy láthaTTÁK (akik Jézus idejében éltek). Szerintem ne akard elsőre a Bibliát értelmezni, ha az én egyszerű múlt időmet sem sikerült:)
"Természetesen bármiféle látványt elő tud állítani neked: lehet felhő, vagy szakállas öregember, vagy akár örök világosság is.
De ez nem az igazi formája lesz."
Mind tudjuk, de köszi, h leírtad.
Az isteni teljesség szellemi, nem látható (kötekedés, okoskodás helyett kérdezhettél volna 8-as...), de az Ige része megtestesült. Tehát ha Isten valahogyan is látható, akkor az Jézus volt.
Az sem az igazi formája.
Mint mind tudjuk, a "képére és hasonlatosságára" az NEM a fizikai formájáról szólt.
Tehát Jézusban továbbra sem láthatod az Istent - maximum a viselkedését tanulmányozhatod, földi körülmények között.
Lehet, hogy a mennyben már egészen másképp viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!