Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva láthatta Istent?

Ádám és Éva láthatta Istent?

Figyelt kérdés

2021. máj. 5. 00:54
1 2
 11/12 KZitus ***** válasza:
52%

Szia

Úgy ahogyan mi emberek látunk - nem. Miért nem? Isten elmondja:

2Mózes 33:20

"Ám hozzátette: „Nem láthatod az arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy meg ne haljon.”

János 1:18

"Istent egy ember sem látta soha. Az egyszülött isten, aki az Atya oldalán van, az szolgált felőle magyarázattal."

1János 4:12

"Istent soha senki nem látta. Ha továbbra is szeretjük egymást, Isten továbbra is velünk lesz, és a szeretete tökéletessé lesz bennünk."

De vannak más módjai is annak, hogy a helyes indítékkal rendelkező imádók a földön jelenleg is „lássák” Istent. Például megfigyelni, hogyan cselekszik Isten valakinek az érdekében, tekintettel az illető feddhetetlenségére, egyik módja annak, hogy valaki „meglássa” Istent. Ilyen volt például Jób. Ő ezt mondta:

Jób 19:26 "Miután szétfoszlott a bőröm, de még élek, látni fogom Istent."

Jób 42:5 "Eddig csak hallottam rólad, most azonban a saját szememmel látlak."

2021. máj. 5. 15:28
 12/12 anonim ***** válasza:

"mert nem láthat engem ember úgy, hogy meg ne haljon.”

ZITUS!

Erről már beszéltünk, mi van veled, nem emlékszel?

Ez valami apokrifból lehet, mert ez néhány barbár istenre vonatkozik!

A mindenség istene nem ilyen!

2021. máj. 5. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!