Elhiszitek Jézust? Hisztek e benne és szoktatok imádkozni?
Bocsi, kedves Biblia-Ismerő Ember, de szerintem itt nem az a lényeg, hogy Jézus a fia, a tesója vagy esetleg a nagyfaterja volt-e Istennek, hanem amit az embereknek próbált a Sátántól elborult agyukba beleverni: a szeretet erejét, bármilyen sablonosan, elcsépelten hangzik is ez.
De amennyi gyűlölet és rosszindulat van, a keresztény és hívő emberekben is, ez nem sikerült szegény Jézusnak.
Az igazi hit pedig nem azon múlik, hogy olvasom a Bibliát vagy sem, hanem hogy őszintén szeretem Jézust.
Ha lesz időm, elolvasom, mert természetesen érdekel. De momentán suliba járok, dolgozom és háztartást vezetek EGYSZERRE.
A válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 18:04
Miért nem tudjátok elfogadni, hogy van, aki számára a keresztény hit semmit sem jelent? Miért ostoba, aki a világ létrejöttét tudományosan, mindenféle sallang nélkül fogja fel? Vagy másik dolog, honnan vagytok olyan biztosak abban, hogy a ti hitetek az igaz? Megannyi népnek megannyi teremtéstörténete van. És, hogy azok miért nem maradtak fenn? Mert a ti vallásotok vezetői erőszakosak voltak. Történelem, utána kell nézni! Másrészt, ti egy másik nép, egy sivatagban élő nép hagyományait, tabuit tartjátok, isteneit (igen, többes szám) imádjátok. Bocs az offért.
És a kérdésre: "Elhiszitek Jézust?" Ez milyen hülye kérdés már! Olyan, mintha azt kérdezné valaki, Elhiszitek Rákóczi Ferencet? Vagy II. Ramszeszt? Élő személy volt. Nem pont olyan, mint sok vakon hívő szemében volt, de létezett, sőt még felesége is volt. (Rabbi nem lehetett feleség nélkül). Mi számít imádkozásnak? Amikor valaki egy felsőbb hatalom segítségével akarja saját vagy ismerősei célját beteljesíteni, és tiszta szívből kéri? Vagy amikor valaki, a ti szemetekben áruló vagy épp ateista azt mondogatja magában, "jaj, csak sikerüljön, bárcsak sikerülne". Vagy az, aki képmutató módon csak a gyülekezet előtt imádkozik? Számomra túl sok ellentmondás van, hogy higgyek. De a "bárcsak sikerülne" esete rám is jellemző? Akkor ki vagyok én? Egy nemhívő, aki idejár okoskodni? Csak bánt, hogy ti jöttök azzal, hogy nem fogadnak el titeket a nemhívők (a nem keresztény gondolkodásmódot követők), mikor ti sem vagytok képesek elfogadni egy másik világnézetet. Mert a felfoghatatlan, jelen esetben a világ fogalmát, a világ létrejöttét meg akarjátok magyarázni, és megszemélyesítitek. Igen, erre még semmilyen ateista tudós nem jött rá, hogy mi volt az Ősrobbanás előtt. Darwin meg sose állította, hogy istentagadó lenne. Tisztelet a kivételnek, mielőtt fröcsögni kezdenétek! És olvassatok vallásfilozófiát, nagyon érdekes és hasznos!
Jejzus Maríja and Dzsozef :-)
én SOSEM tartottam azokat az Embereket ostobának vagy hasonlónak, akik nem hisznek Istenben és nem fogadják azt el. SŐT, szerintem az is egy elcseszett ökörség, hogy a nem hívők (csúnya szavakkal: eretnekek ill. pogányok) elkárhoznak. CSAK próbáltam felvázolni, hogy miért hiszek én Istenben.
Édesanyám, akit imádtam, depressziós volt, és öngyilkos lett, de szerintem Isten magához emelte, és nem taszította el magától. Ja, és Anyukám egész életében ateista volt, de én ezt tiszteletben tartottam, SOSEM próbáltam "megtéríteni", és senki mást sem.
Szóval, be kellene fejezni a gyűlölködést ill. gyűlöletkeltést a Nemhívők és a Hívők között, mert ez végképp a legrosszabb, amit tehetünk.
Jézus CSAK jót akart. Az, hogy az emberek a jó célt rosszra használták fel a történelmi vallásokon belül (lásd: az inkvizíció gonoszsága és a cölibátus hülyesége), az már az emberi természet "vívmánya". Mert az ember mindig a dolgok könnyebbik végét fogja meg, és gonosznak lenni sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint jóindulattal és becsületben élni az életet. Hogy túl naiv lennék? Lehet, de nem hagyom magam, hogy bedaráljon a gyűlölködés. Akkor sem, ha ma attól lesz valaki "trendi", ha leszólja a másikat.
Buddha élete utolsó percében azt mondta hogy még mindig nem találta meg a végső igazságot.
Jézus viszont ezt mondta: "Én vagyok az Út az Igazság és az Élet,senki nem mehet az Atyához csakis Énáltalam."
Egyik vallás képviselője sem támadt fel a halálból Jézuson kívül-mert írásos bizonyítékok vannak rá hogy 500an látták Jézust megjelenni keresztre feszítése után.Egyedül csak Jézus űzte ki a gonosz szellemeket az emberekből és gyógyította a vakokat,sántákat,halálos betegeket és támasztotta fel a halottakat.Ezt egyik másik vallás úgynevezett prófétája vagy istensége sem tudta megtenni soha.
Jézus ezt is mondta: "Elmenvén széles e világra hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek.Aki hiszen és megkeresztelkedik üdvözül,aki pedig nem hiszen,elkárhozik.Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek,új nyelveken szólnak,kígyókat vesznek föl és ha valami halálosat isznak meg nem árt nékik, betegekre vetik kezeiket és azok meggyógyulnak."
Mi történik ma a világban? Hatalmas ébredések vannak,emberek sokasága fogadja be szívébe Jézus Krisztust és meggyógyul gyógyíthatatlan betegségekből,mert Jézus mai tanítványai a Szent Szellem erejével imádkoznak kézrátétellel a betegekért és hiányzó végtagok nőnek ki pillanatok alatt,rákos daganatok tűnnek el, a vak szemek megnyílnak a süketek hallanak és a halottak is feltámadnak-erre is van sok példa napjainkban is.Keresztények tömegei töltekeznek be Isten szellemével és kezdenek új azelőtt soha nem tanult nyelveken imádkozni,beszélni.Ezek mind bizonyítják a Biblia igazságát és azt hogy Jézus az egyedüli út.Ha befogadod a szívedbe mint megváltódat és neki adod az életedet Ő örök életet,békességet és természetfeletti erőt fog adni Neked már itt a Földön.
Valójában a tudósok is beismerik hogy Isten létezik és hogy a Bibliai teremtés történet igaz,de vajon akkor miért nem a Bibliát tanítják az iskolákban?A válasz egyszerű,gondoljátok át mi történne ha bemondanák a híradóban hogy Isten létezik és hogy a Biblia igaz?Akkor igaz lenne Jézus és a Menny és a Pokol is,és Isten parancsolatai is.Akkor az egész világnak meg kellene változnia,főleg azoknak az embereknek akik a világot ma a háttérből irányítják enyhén szólva ördögi módon.Akkor erkölcsösen kellene élnie mindenkinek hisz ha Isten létezik és ha a Biblia igaz akkor Jézus az egyetlen út!
Ha ezt a tényt bármelyik befolyásos tudós bejelentené az egész világ előtt,valószínűleg halott lenne következő nap.
Tudom hogy döbbenetes de tény hogy tudományosan bizonyított hogy az ősrobbanás teljességgel lehetetlen mese és 100%osan bizonyított tény hogy Isten létezik.
Ámen, az előző Hozzászóló a szívemből szólt!
Nekem Jézus a legjobb, és az egyetlen barátom.
Már csak benne bízom.
Remélem, segít megszabadulni a bennem lévő gonoszságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!