Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdekel a tisztítótűz tanítás,...

Érdekel a tisztítótűz tanítás, hol van?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, de még nem olvastam, mert nem vagyok katolikus, hogy mi van akkor, ha a tisztítótűz a saját életünkre értendő, mint a bűntől való tisztulás folyamata Isten által?

Meg tudná valaki mutatni, hogy mely igére támaszkodik ebben a katolikus egyház?

2021. jún. 1. 09:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%

Nincs tisztitó tűz.

Krisztus vére, halála ennyire értéktelen lenne, hogy további szenvedést kell okozni valakinek, hogy megtisztuljon?

Istenem....

2021. jún. 1. 11:07
 12/27 Demion ***** válasza:
7%

Nem akarok beleszólni, csak amikor ateistaként látom, hogy keresztények vitáznak egymással valamiről és mindkét fél a Bibliából érvel, akkor mindig felmerül bennem a kérdés: miért vagytok annyira biztosak abban, hogy a Biblia egyenlő Isten szavával?

Ahogy én látom a Bibliában minden szerző szimplán csak leírta a saját véleményét, a saját világlátását, a saját értelmezését Jézusról. Vagyis az evangéliumok szerzői a saját evangéliumukat a többi alternatívájaként, riválisaként írták, nem pedig egymás kiegészítéseként, ahogy a mai keresztények kezelik.

Az I. században még nem voltak dogmák amikben hinni kellet és nem volt egységes hit sem, ezért mindenki szabadon értelmezhette Jézus életének eseményeit és a szavait. Például Máté evangéliumában a feltámadáson van a hangsúly, és szó sincs arról, hogy Jézus a bűneinkért halt volna meg, ezt csak Pál és János narrálja így.

Szóval csak érdekelt mi alapján döntitek el, hogy a Biblia igaz, és ha igaz, melyik része az igazabb a másiknál?

2021. jún. 1. 11:07
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Mivel -tisztelet a kivételnek- a mostani hívőknek nem nagyon van saját, egyéni Istentapasztalatuk, amire az értelmezésben támaszkodhatnának, ezért egy vég nélküli vitában próbálják meggyőzni egymást a saját igazukról.
2021. jún. 1. 11:15
 14/27 A kérdező kommentje:

"Szólj, ha sikerült eldöntened, mert magadnak mondasz ellent."

Ez nem volt szép. Se nem bántottalak, se nem mondtam ellent magamnak. Érdekel ez a teória és kész. Csupán tettem egy észrevételt a honlapról, de akkor lehet másképp is fogalmazni, ha már ilyen a reakciód:

Az a honlap hülyeséget ír, mert mindenki bűnös állapotban hal meg, hisz fizikai testi halál történik. Viszont Krisztus vére megtisztítja a benne hívőt, tehát a halálba, mikor a bűnös testét lerakta, akkor már tisztán megy át. Ennyi. Ezt írja a Biblia. Tessék, ha neked hiányzott ez a stílus, akkor most itt van.

2021. jún. 1. 11:40
 15/27 A kérdező kommentje:
12# Itt én érveltem a Bibliából, a katolikus honlap csak a saját elméletüket írta le, amiből aztán dogma lett.
2021. jún. 1. 11:41
 16/27 A kérdező kommentje:
De hagyom, mert hiába érdekel, csak a szemétkedést szüli a téma. Nyugodtan lehet is jelenteni, jó lenne törölni, mert nincs értelme.
2021. jún. 1. 11:42
 17/27 anonim ***** válasza:
42%

"mikor a bűnös testét lerakta"

Hát nem maga a teljes ember vétkezik, hanem csak a test?

2021. jún. 1. 11:52
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

"A tisztítótűz megidézése ezoterikus tanítás"

Akkor Szent Ágoston is ezoterikus volt...

2021. jún. 1. 12:24
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

"Itt én érveltem a Bibliából, a katolikus honlap csak a saját elméletüket írta le, amiből aztán dogma lett."

Azt kéne végre megérteni (nem kell vele egyetérteni, csak megérteni), hogy a Katolikus Egyház tanítása szerint két pillére van a hitigazságoknak, ezek közül csak egyik a Biblia, a másik ugyanennyire fontos a Szent Hagyomány.

Nem az a keresztény tanítás, hogy igehelyekkel dobálózunk, hanem átfogóbban próbáljuk megérteni, hogy az apostolok nyomán mi az a tanítás, ami ránk hagyományozódott. Szigorúan véve a Szentháromság dogmája sincs benne szó szerint a Bibliában..

2021. jún. 1. 12:30
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

""A tisztítótűz megidézése ezoterikus tanítás"

Akkor Szent Ágoston is ezoterikus volt..." Ez egy helyénvaló meglátás! Mit gondolsz, Szent Ágoston tanításai ma átmennének az egyház szűrőin? Válaszod indokold.

2021. jún. 1. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!