Érdekel a tisztítótűz tanítás, hol van?
Arra gondoltam, de még nem olvastam, mert nem vagyok katolikus, hogy mi van akkor, ha a tisztítótűz a saját életünkre értendő, mint a bűntől való tisztulás folyamata Isten által?
Meg tudná valaki mutatni, hogy mely igére támaszkodik ebben a katolikus egyház?
Milyen vallású vagy?
---
A tisztítótűz "használata" misztikus keresztény tanítás, a gyk-n a hiv. egyházak képviselői képviseltetik magukat. Nem valószínű, hogy érdemi választ kapsz.
Melyik felekezethez tartozol? Ha semelyikhez sem, akkor mi alapján nevezed magad kereszténynek?
---
A tisztítótűz megidézése ezoterikus tanítás, de hátha vki segít neked a módszert átsajátítani. Sok sikert.
A tisztítótűz tanítás katolikus tanítás. Keresztény felekezet pedig több is van, de mivel ez katolikus tanítás, én pedig nem vagyok az, ezért a kérdés.
Akarsz még felesleges köröket futni még vagy esetleg tudsz a kérdésre is értelmes választ adni?
Itt olvashatsz róla egy nagyon jó összefoglalót:
Ezen felül online is elérhető több dogmatika könyv, azokban is írnak róla. A másik hozzászóló nem tudom, milyen hülyeségeket hadovál össze.
"Akik Isten kegyelmében és barátságában halnak meg, de még nem tökéletesen tiszták, örök üdvösségük felől ugyan biztonságban vannak, de a halál után tisztuláson mennek át, hogy elnyerjék azt a szentséget, melyre szükségük van, hogy a mennyország örömébe beléphessenek."
Ez nem helyes. A Biblia azt írja, hogy nincs bűntelen ember, tehát senki sem tiszta, aki meghal, ugyanakkor mégis tiszta Krisztus vére által.
Ha jól látom, akkor azok könyvek az alapja a tanításnak, amik nem szerepelnek a protestáns Bibliában, ugye?
Amúgy érdekes gondolat, és tényleg nem veszekedni akarok, nem azért kérdeztem, hanem mert érdekel. Szeretném megérteni.
09:52-es és 10:01-es vagyok
Elnézésedet kérem, kérdező! Azt hittem, hasznos, gyakorlati tudást keresel, és nem esett le, hogy a dogma érdekel téged. De látod, megtaláltad a megfelelő segítséget. Szép napot!
Kedves kérdező! Utána néztem min alapszik a tisztítótűz tanítása.
A New Catholic Encyclopedia (1967, XI. köt., 1034. o.), miután leírja a katolikus szerzőknek a 2Makkabeus 12:39–45, a Máté 12:32 és az 1Korintusz 3:10–15 versekkel kapcsolatos álláspontját, beismeri, hogy „végső elemzésben a tisztítótűz katolikus dogmája hagyományon alapszik, és nem a Szentíráson”.
„Az egyház a hagyományhoz ragaszkodik a menny és a pokol közti átmeneti hely bizonyításánál” (U.S. Catholic. 1981. március, 7. o.).
Láthatod, hogy nincs Szentírási alapja, emberi hagyományokon alapszik.
Valóban beszél a Biblia a megtisztításról, és Te is érzed, hogy erre nagy szükség van. Ezt támasztja alá Ézsaiás 1:16
"Mosakodjatok meg, legyetek tiszták! Nem akarom többé látni, hogy gonoszul cselekedtek, ne tegyetek többé rosszat!"
Ez nem csak fizikai, hanem szellemi tisztaságra is utal. Ami azt jelenti, hogy felismerem, megbánom és többé nem cselekszem.
Ez fog abban segíteni, hogy tisztán tudjunk közeledni Istenhez. Ahogy a Jakab 4:8 verse írja.
"Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és tegyétek tisztává a szíveteket, ti határozatlanok"
"A Biblia azt írja, hogy nincs bűntelen ember, tehát senki sem tiszta, aki meghal, ugyanakkor mégis tiszta Krisztus vére által."
Szólj, ha sikerült eldöntened, mert magadnak mondasz ellent.
"Kedves kérdező! Utána néztem min alapszik a tisztítótűz tanítása."
Tedd hozzá, hogy hol néztél utána, csak nem egy antikatolikus szekta honlapjáról másoltad ki? Valahogy a jehovások mindig elfelejtik a forrást megjelölni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!