Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény papok mit csinálnak...

Keresztény papok mit csinálnak ha rájuk tör a kangörcs?

Figyelt kérdés

Tudtommal keresztény papok nem házasodhatnak, gyerekük sem lehet, tehát egész életüket cölibátusban élik le (elvileg).

Ha rájuk tör a kangörcs mit csinálnak? Hogy nyomják el? Egyik pap ismerősöm azt mondta hogy isten mindenhol ott van és mindent lát, ezért ki sem verhetik, mármint nem maszturbálhatnak!

Így akkor hogy küzdik le a kényszerüket? (szerintem ismerősöm "kamuzott", mert tuti nem lehet kibírni ezt egész életedben, el sem tudom hinni, hogy igaz lenne amit mondott!!)

2010. aug. 24. 11:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
48%
A maszturbálás nem bűn.
2010. aug. 24. 13:42
 12/27 anonim ***** válasza:
téll csak a római katolikus papok vannak ilyen helyzetben..
2010. aug. 24. 14:26
 13/27 anonim ***** válasza:
48%
Tudod mit, 13:37? Keress egy gonosz, kannibál rabbit, aztán tegyél fel róla ide kérdést. Majd meglátjuk, lesz-e sírás, meg férgek.
2010. aug. 24. 15:53
 14/27 anonim ***** válasza:

És miért csak a katolikus papoknál teszik fel ezt a kérdést? Miért, egy zen buddhista szerzetes mit csinál? hiszen náluk is nőtlenség van, és önmegtartóztatás.

Egyébként valószínűleg ugyanazt csinálják: meditálnak, ami katolikusoknál általában imádkozást jelent, buddhistáknál meg önszuggeszciót.

2010. aug. 24. 16:50
 15/27 anonim ***** válasza:
13:42-esnek: Személy szerint én sem tartom bűnnek az önkielégítést, azért is tettem idézőjelbe korábbi válaszomban, hogy "bűnbe esnek". De én most nem vitatkozni akarok az egyházzal, az ő tanításuk szerint igenis bűn.
2010. aug. 24. 18:56
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliában sehol nincs leírva, hogy a maszturbálás bűn volna. Persze a katolikus egyház nem igazán épül a Bibliára egy pár helyen ;D

13:42

2010. aug. 24. 18:58
 17/27 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló!

A maszturbálás nem bűn??Hány éves vagy te? De most komolyan? Dehogyis nem írja.Szerinted normális dolog ha egy adott személyt tárgyiasítod.Maga Jézus is azt mondta,hogy aki már bünős vággyal néz másik asszonyára az már házasságtörést követ el.Másutt pedig olvashatjuk ha az egyik kezed megbotránkozik vágd le(ezt is az önkielégítésre vonatkozik).

2010. aug. 27. 23:22
 18/27 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy tárgyiasítom? Ezt nem értem igazán. Ezt a vágdleakezedetet meg tudnád mutatni? Nem hallottam még ilyenről...
2010. aug. 27. 23:26
 19/27 anonim ***** válasza:
Inkább te indokold meg azt,hogy miért nem bűn.
2010. aug. 27. 23:35
 20/27 anonim ***** válasza:

Itt van egy pár részlet a Szentírásból ami az önkielégítés más néven önfertőzés bűnére is utal.

Ef 5,3-14

Paráznaság és mindenféle tisztátalanság vagy kapzsiság szóba se jöjjön köztetek, mint ahogy ez a szentekhez illik, sem ocsmányság, sem ostoba vagy kétértelmű beszéd, ami illetlen, hanem inkább a hálaadás. Értsétek már meg, és jegyezzétek meg magatoknak, hogy semmiféle paráznának vagy tisztátalannak, kapzsinak vagy bálványimádónak nincs öröksége Krisztus és Isten országában.

Senki se vezessen félre benneteket üres fecsegéssel, hiszen ilyenek miatt sújtja Isten haragja a hitetlenség fiait. Ne legyetek tehát bűneik részesei.

Mert valamikor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban. Úgy éljetek, mint a világosság gyermekei - a világosság gyümölcse pedig csupa jóság, igazságosság és igazság - , keressétek azt, ami az Úrnak tetszik.

Ne vegyetek részt a sötétség meddő cselekedeteiben, sőt inkább korholjátok azokat.

Mert amiket ők titokban tesznek, még kimondani is szégyen. Mindenre azonban, ami elmarasztalásban részesül, világosság derül, s minden ami napvilágra jut, világossággá válik. Innen a mondás: „Kelj fel alvó, támadj fel halottaidból, és Krisztus rád ragyog!”

Ter 38,9-10

Ő azonban, mivel tudta, hogy nem az ő számára születik a gyermek, amikor bement bátyja feleségéhez, a földre ontotta a magot, hogy a bátyja nevére ne szülessék gyermek. Ezért elveszítette őt az Úr, mivel utálatos dolgot cselekedett.

Jób 31,1-3

A saját szememmel szövetségre léptem, hogy soha kívánsággal lányra nem nézek. Különben odafönt mit kapnék Istentől, milyen örökséget a Mindenhatótól?

2010. aug. 28. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!