Keresztény papok mit csinálnak ha rájuk tör a kangörcs?
Tudtommal keresztény papok nem házasodhatnak, gyerekük sem lehet, tehát egész életüket cölibátusban élik le (elvileg).
Ha rájuk tör a kangörcs mit csinálnak? Hogy nyomják el? Egyik pap ismerősöm azt mondta hogy isten mindenhol ott van és mindent lát, ezért ki sem verhetik, mármint nem maszturbálhatnak!
Így akkor hogy küzdik le a kényszerüket? (szerintem ismerősöm "kamuzott", mert tuti nem lehet kibírni ezt egész életedben, el sem tudom hinni, hogy igaz lenne amit mondott!!)
Biztos nehéz, meg gondolom, néha ők is engednek a kísértésnek. Szerintem ez egy olyan dolog, amit mi, laikusok nem tudunk megérteni. Olvastam valahol, hogy jó esetben képesek a szexuális feszültséget valamiféle alkotóenergiává alakítani. Imádkozással, elmélkedéssel stb. Szerintem elképzelhető, hogy tényleg létezik.
Ha meg "bűnbe esnek", meggyónják a feljebbvalóiknak. Ők is emberek. És ügyelnek arra, hogy legközelebb ne kövessék el.
Nem a keresztény papok,hanem a katólikus papoknál van cölibátus,azaz nem nősülhetnek meg.A református igen.
És van kezük,meg bejárónő,meg női gyerekoktató,meg másik pap.:-))
Pontosítok: a RÓMAI katolikus papok nem házasodhatnak. Egyébként valóban vagy bűnbe esnek, vagy megoldja a természet álmukban, vagy - ahogy előttem írták - a szexuális energiát valami egyéb tevékenységgel, pl. alkotással vezeti le. Egyébként ha valaki nem éli a nemiségét, akkor lassacskán a szervezete is reagál erre - én legalábbis így tudom -, azaz egyre ritkábban tör rá a "kangörcs".
Egyébként meg mit érdekel?
Már megint a kereszténység!
Ha egy gonosz,kannibál rabbiról tennék fel hasonló kérdést már sírnátok tele a világot, ti férgek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!