Sok gondolkodás után nem tudom eldönteni, hogy most a Bilia miről ír, két opció van (feltámadás az új földre vagy feltámadás a mennyekbe), most melyik a kettő opció közül vagy egyesek a mennybe egyesek az új földre kerülnek?
Biblia egyértelmű ebben, tested porrá lesz, lelked viszont feltámad.
Lelked nem testi alakban van tested nem támad fel
Feltámadni az tud, ami meghal. Most akkor a lélek is meghal, mégsem halhatatlan?
Létezhet-e lélek test nélkül? Milyen az új, romolhatatlan test, és hol fog létezni? A Mennyország és az új ég és új föld azonos egymással? Mi a pokol, várakozóhely, vagy a végső büntetés helye, és a végső büntetés örök szenvedést vagy megsemmisülést jelent? Ezek nem egyértelmű dolgok...
Sziasztok,
A lélek nem halhatatlan egyedül Isten halhatatlan a Biblia szerint:
"Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen." (I. Tim. 6:16)
A Biblia nem ír test nélküli lélekről, sőt azt írja, hogy a test a lélek által válik élővé:
"Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából, és az élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élőlény." (I.Móz. 2:7)
A pokol a halottak tartozkodási helye a Bibliában:
"A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki a maga cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába. Ez a második halál, a tűz tava." (Jelenések 20:12-13)
Szerintem ezek egyértelmű dolgok, csak sajnos a többség nem olvassa el...
Üdv. Péter
Igen, az általad hozott igék alapján ezek egyértelműnek tűnnek (bár a lélek és az "élet lehelete" azonosítása nem egészen az).
Viszont más felekezet meg hoz más igéket, és abból vezetik le hasonlóan egyértelműen az ő álláspontjukat...
Hidd el nekem, nem annyira bonyolult a kérdés! Most leszükitjük a kört!
A bűnbeeséstől kezdve, a Paradicsomból való kiűzetéstől kezdve az emberi test a múlandóságra, halálra van itélve. Isten megigérte, hogy lesz feltámadás és visszaút a Paradicsomba! ISten a teremtett emberbe az "ÉLET LEHELLETÉT" helyezte, ezért az ember lelke Örökkévaló, hiszen az Isten az emebrt a saját képmására teemtette! Ha testben meg is hal a szelleme, lelke örök és tovább él és létezik! Jézus Krisztus előtt a meghalt lelkek a Seolba kerültek. Senki sem mehetett a Paradicsomba! Jézus meghalt a kereszten, szellemben lélekben elment a holtak birodalmába és ott is hirdette az Isten Evangéliumát, majd az igazakat magával vitte a Paradicsomba ISten országába ledöntve minden kaput és akadályt! A seolban, a halálban és a pokolban veszteglők feljutottak a mennyei Paradicsomba, Isten országába!
Ma, ha valamely igaz hitben hal meg az mind odakerül testi halálát követően! Aki pedig nem hisz és hitetlenül hal meg Jézus nélkül, azok a Seolba kerülnek!
Mikor lesz a feltámadás???
Természetesen Jézus eljövetelekor, visszajövetelekor, amikor elkezdi uralkodását a hitetlen pogányok felett!!! Ez az első feltámadás! Az igazak feltámadása Jézus visszajövetelekor és uralkodnak Ő vele ezer évig!!!
Ha valaki azt mondja, hogy a Biblia nem egyértelmű, azzal Istent kritizálja, hogy a sugalmazása nem megfelelő, én nem mondanák ilyet!!!
Értsd meg végre:
A Krisztussal uralkodók feltámadása mennyei, szellemi testben történik és az ő otthonuk a menny, az uralkodásuk onnan fog történni, de ők nem jönnek vissza a földre, hanem az uralkodási jogkörük kiterjed a földi világra:
Ján 14:2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. Ján 14:3 És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.
Dán 7:13 Látám éjszakai látásokban, és íme az égnek felhőiben mint valami emberfia jőve; és méne az öreg korúhoz, és eleibe vivék őt. Dán 7:14 És ada neki hatalmat, dicsőséget és országot, és minden nép, nemzet és nyelv neki szolgála; az ő hatalma örökkévaló hatalom, amely el nem múlik, és az ő országa meg nem rontatik. Dán 7:22 Mígnem eljöve az öreg korú, és az ítélet adaték a magasságos [egek] szentjeinek; és az idő eljöve, és elvevék az országot a szentek.
Jel 5:10 (H Káldi) és Istenünk számára uralommá és papokká tetted őket, és uralkodni fognak a föld felett!
Viszont az emberek többsége földi paradicsomban fog élni:
Zsid 2:5 (H Csia 2005) Mert nem angyaloknak vetette alá a jövendő lakott földet, melyről beszélünk.
Zsid 2:5 (H Vida) mert nem angyaloknak vetette alá az eljövendő lakott földkerekséget, amelyről szólunk,
Ez azt mondja, hogy nem angyaloknak adta meg a föld feletti uralkodás jogát, hanem Ábrahám magvát karolta föl, Ábrahám magva pedig az a szellemi mag, akik Krisztussal égi uralkodásra lettek elhívva, ők képviselik a föld feletti mennyei királyságot.
Luk 22:28 Ti vagytok pedig azok, kik megmaradtatok én velem az én kísérteteimben; Luk 22:29 Én azért adok nektek, miképpen az én Atyám adott nekem, országot, Luk 22:30 Hogy egyetek és igyatok az én asztalomon az én országomban, és üljetek királyi székeken, ítélvén az Izraelnek tizenkét nemzetségét.
Az új szövetség ezzel a szellemi maggal köttetett égi királyságra, azért kérjük: Máté 6:10 Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.
Ef 1:10 Az idők teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyekben vannak, mind amelyek e földön vannak;
Ef 1:11 Őbenne, akiben vettük is az örökséget, eleve elrendeltetvén annak eleveelvégzése szerint, aki mindent az ő akaratának tanácsából cselekszik,
Az egybeszerkesztés azt jelenti, hogy rend lesz a mennyben is /Sátán és démonait megsemmisítik/, és rend lesz a földön is, mert csak azok üdvözülnek, akiket Isten elfogad a Krisztusban való hite és a megfelelő életmódja által.
Végül Krisztus átadja a hatalmat Istennek, és örökké egyensúlyban lesznek Isten és a teremtményei:
1Kor 15:26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
1Kor 15:27 Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, aki neki mindent alávetett.
1Kor 15:28 Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
Szerintem hagyjuk most ezt abuta és ostoba Jehova tanúi által ismert zagyvaságot!!!
Mi a tény? Az, hogy a feltámadás az igazhitűek számára akkor történik meg, amikor Jézus visszajön nagy hatalommal és ISteni dicsőséggel. Akkor a már korábban mehalt igazhitűek felltámadnak és az akkor még életben lévő igazhitűek elragadtatnak az Úr elé a levegő égbe a felhők között és együtt uralkodnak Jézus Krisztussal, mint Jézus örökös társai!!! Ehhez nem fér semmilyen kétség!!! Jézussal uralkodnak ezer évig a feltámadt igazak a földön maradt hitetlenek felett!!!
A mennyben semmilyen feltámadás nem leszz, hiszen ott csak szellemi, lelki testben léteznek a meghaltak. Feltámadás Jézus visszajövetelekor lesz az igazhitűek számára, akik uralkodni fognak Jézussal a testben itt maradt, itt ragadt hitetlenek (pogányok) felett!
Az "Új ég és új föld" majd csak az ezer év letelte után válik valóra és teljesedik be, miután a Mennyből tűz száll alá és megemészt mindent és halál nem lesz többé!!!
2Pt.3,10. Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, a mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.
2Pt.3,13. De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
Jel.20,9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
I.Kor15;
24. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt.
25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.
26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
Jel.20;
5. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás.
6. Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.
7. És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
8. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye.
9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
10. És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
11. És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
12. És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
13. És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
Tehát első feltámadás az igazak számára Jézus visszajövetelekor fog megtörténni, a második feltámadás a hitetlenek számára pedig Jézus visszövetele után ezer év múlva következik majd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!