Isten szerint látni magadat, és az evilágot.
Szent Szellem segítsége nélkül lehetetlen.Csak félre mész nélküle, mert Ő az Igazság Szelleme.
Hitre jutni és ha komoly bűneink, hibáink voltak azt elhagyni.
Értékrendben átállni az Újszövetség tanításaira, azokra törekedni (amihez Istennel való kapcsolat, élő hit szükséges).
"Hitre jutni és ha komoly bűneink, hibáink voltak azt elhagyni."
- vannak nem komoly bűnök is?
#4 nem tudjuk egy csapásra az összes bűnünket és hibánkat elhagyni, de vannak komolyabb bűnök igen pl. paráznaság, lopás, erőszak.
aki megtér, nem lesz bűntelen utána sem, de harcol ellenük
így már jó?
A keresztények nem a törvény betartásával üdvözülnek, mert az lehetetlen, hanem Jézus kereszthalála eredményeként, kegyelemből.
1,8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk.
1,9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.
1,10 Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá teszszük őt, és az ő ígéje nincsen mi bennünk.
Jézusnak az első szavai ezek voltak az emberiséghez a nyilvános működésének kezdetén:
Márk1.15. és (ezt) mondta: betelt az idő és (már) közel van az Isten királyi uralma, változtassátok meg gondolkodásmódotokat és higgyetek az evangéliumban (örömhírnek)
Jelentése pedig ez:
Kezdjetek másképpen gondolkodni RÓLAM, mint eddig gondolkodtatok.
Hogyan lehet ezt csinálni?
Az Evangéliumokban meg kell ismerni Jézust, és az szerint kell átalakítani a gondolkodási módunkat! (És nem Pál szerint, nem Mózes szerint, vagy akármelyik nagy próféta szerint, hanem Jézus Krisztushoz kell alakítani a gondolkodási módunkat, akik boldogok szeretnének lenni! )
"Gondolkodás-átalakítást azáltal tudsz végezni, hogy utánanézel, miképpen gondolkodom Én olyan témákról, amelyeket te fontosnak tartasz. Utána kellene nézned, hogy szerintem kik a boldogok, kik az okosak, kik az Atyám áldottai, stb. Ha azt látod, hogy ezekről, és ezekhez hasonló dolgokról Én hogyan gondolkodom, s te is így kezdesz gondolkodni, akkor remélhetőleg, életedet is hozzá fogod majd igazítani, ehhez a megváltoztatott szemléletedhez.
Feladatod tehát értelmed megdolgoztatása. Feladatod, hogy keress, kutass, és semmit se fogadj el addig, míg szíved IGENT nem mond rá. Tehát ne azért tarts valamit jónak, mert azt valaki mondta, hanem azért, mert Én Jézus, aki a szívedben lakom, helyeslem azt. Ne fogadj el Rajtam kívül nagyobb tekintélyt, bárki bármit is mond neked. Aki komolyan Rám hivatkozik, az igazolni is tudja ezt. Ha az evangéliumaim alapján törekszel gondolataimmal bevilágítani saját gondolataidba, fel fogod ismerni irányító szeretetemet, s át fog járni Lelkem bölcsessége. Sem világi, sem egyházi tekintélyek nem helyettesíthetik Lelkem bölcsességét benned. Természetesen megszólalhatok egyházi tekintélyek által is, de ezt szintén igazolni fogja a szívedben lévő jelenlétem békét adó érzése. "
Jézus; A HANG - könyv 444
És Te miért nem látod be, hogy belőled egy hamis szellem beszél, amikor Jézust támadod?
A HANG - könyvekben felismerhető Jézus tökéletesen szinkronban van az Evangéliumokban felismerhető Jézussal, és azok a gondolataid, érzéseid amelyek ezt cáfolni igyekeznek, a gonosztól vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!