Muszlimokra mennyire jellemző ez a fajta gondolkodás?
Nem kérek a muszlim szidásból, nem ez a kérdés célja, csak tudni szeretném, hogy ez a vélemény egyéni vagy közösségi?
Itt olvastam egy muszlim embertől, ezt írta: "az átlag muszlim ember fényévekkel jobb mint az átlag keresztény."
Aki ismer muszlimot, az tudna erre érdemben válaszolni?
Az utcánkban lakik egy muszlim, de ilyet nem vettem észre. Szinte naponta járok az újbudai mecset előtt el, villamosra gyakran szállnak fel muszlimok, esetükben se észleltem eget rengető különbséget.
Apum 2 évtizeden át külföldön dolgozott, volt több muszlim munkatársa is, közel se lehetett őket példaértékűnek mondani. Mondjuk a vallási előírásokat valamilyen szinten betartották.
Tehát ezek mind személyes példák.
Ez ugyanolyan, mint amikor valaki a saját népét, országát, városát, focicsapatát, stb. sokkal jobbnak tartja az átlagnál. Ez általános emberi tulajdonság, nincs is vele semmi baj, amíg konkrétan mások ellen nem irányul. Mondjuk a muszlimok alapból temperamentumosabb népek, szóval nagyobb hévvel és nagyobb arccal tudják ezeket a dolgokat előadni.
Viszont, mint ahogy az 1-es válaszoló említette, a muszlimoknál még élőbb a vallás, jobban részét képezi a kultúrának, mint nyugaton a kereszténység. A vallás előírásait az is igyekszik valamilyen szinten betartani, aki nem hívő. Emiatt lehet egy olyan érzésük, hogy jobbak.
Van olyan keresztény ember, aki ezt fordítva mondja. Egy pár buddhista is. De sorolhatod a többieket is.
Mert az ilyen állítások nemvallástól függenek, hanem az illető szellemi állapotától. Neki ez jutott, ezért sem ítélheted el.
Nem kedves #1, ha így definiálunk, baj lesz. Minden vallásnak megvan a maga rituáléja, amellyel tagjai sorába fogadja az embert.
Ha én egy csecsemőt elviszek egy megfelelő vallási helyre, és kérem ezt a rituálét, akkor ő ezáltal neveztetik e vallás gyermekének, hívének. Hogy további rituáléit gyakorolja-e, az egy másik kérdés.
Az a sok ember, akit egyik vallás se fogadott be eszerint, az vallástalan ember, függetlenül felmenőitől, és függetlenül attól, mit tesz későbbi életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!