Igaz, hogy a muszlimok Mohamed prófétájának kilenc felesége volt, míg másoknak csak négyet engedett?
De mostmár tennék egy kikötést, mert ez így már elég nevetséges hogy én tényeket hozok, te pedig annyival tudsz reagálni hogy direkt hamis jelentést magyarázol ismert szavakba. Szóval, a következő szavak jelentését előbb tanuld meg, mert úgy semmi értelme nincs az egésznek ha azt sem tudod, miről beszélsz! Vegyél elő egy értelmező szótárat, és hajrá!
agyag
magma
élet
ember
szimbólum
szinonima
szerves anyag
szervetlen anyag
származás
ból/ből és ban/ben különbsége
rész
egyenlő
bizonyíték
tudományos
#151: Màr mondtam koràbban, hogy az éppen aktuális értelmező szótàri definíciók nem elegendőek.
A szavak jelentéstartalma időben vàltozhatott.
Tovàbbà vannak szaknyelvi fogalmak, pl: kőzettanban, amelyeket nem takar egy sima értelmező szótàr.
Add fel ! :D
Abdullah
Ezekbe a szavakba kapaszkodva NEM lehet kétségbe vonni a Kegyes Koràn hitelességét !
Abdullah
"A szavak jelentéstartalma időben vàltozhatott."
Melyik szó, mikor és miben jelentett mást?
"Tovàbbà vannak szaknyelvi fogalmak, pl: kőzettanban, amelyeket nem takar egy sima értelmező szótàr."
Tudom, de a geológiai fogalomtárak is külön fogalomként kezelik az agyagot, mint a földet.
#154: Valószínűleg mindegyik szó jelentése vàltozott valamennyit. Ezért mondtam, még az elején többször is, hogy ahhoz hogy szavak szintjén elemezzük a Korànt, ahhoz a kora középkori arab nyelvet kéne anyanyelvi szinten ismernünk.
Régen tanultam àsvàny és kőzettant, de ott a "föld" fogalomnak sztem nem sok értelme lenne, ott mindent osztàlyoznak. Ebből kiindulva azt feltételezem, hogy a föld, agyag stb. szinonimaként szerepelnek a Korànban.
A Magasztos Allah tudja a legjobban !
Elfogadom, hogy te nem hiszel a Szent Koràn hitelességében, én nem győzködlek erről, ez a te döntésed.
De ezeknek a szavaknak a megkérdőjelezésével nem tudsz bizonyítani, vagy càfolni semmit sem.
Abdullah
"De ezeknek a szavaknak a megkérdőjelezésével nem tudsz bizonyítani, vagy càfolni semmit sem."
Igazság szerint a felsoroltakból az agyag az egyetlen szó ami a Korán hitelességét vonja kétségbe. Az összes többinek a mai jelentését a mostani vita folytán próbálja meghazudtolni a másik muszlim.
"Valószínűleg mindegyik szó jelentése vàltozott valamennyit. "
Ezt semmi sem valószínűsíti, tekintve hogy az agyagot évezredek óta használja az emberiség. Az agyagedények mindig is agyagból készültek. Ez pedig csak azért lehet, mert az emberiség sosem keverte össze az agyagot a földdel. Már aki egy kicsit is értett hozzá, persze.
#156: Az agyag része a föld(kéreg)nek, mint màr említettük.
Ezen sohasem jutunk tovàbb. Én szinonimàkként értelmezem őket a Korànban.
Mondok egy profàn példàt. A szüleimnek volt egy kb. 600 éves recepteket tartalmazó szakàcskönyve. Hidd csak el, hogy nem tudnàl főzni belőle, mert az összetevők neve teljesen megvàltozott azóta ! A legegyszerűbb ételt sem lehet érteni.
Abdullah
"Az agyag része a föld(kéreg)nek, mint màr említettük.
Ezen sohasem jutunk tovàbb."
Nem, mert itt eljutunk arra a pontra ahol nektek le kell tagadnotok azt a tényt, hogy ami része az egésznek, az nem egyenlő az egésszel.
#158: De értjük amit mondasz, csak nem feltétlenül kell úgy érteni a dolgokat ahogyan írod.
Màr egy hete ezt magyaràzom.
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!