Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik az írányelvek a PC-s...

Mik az írányelvek a PC-s játékoknál?

Figyelt kérdés

A napokban elgondolkoztam azon hogy milyen irányadó versek vannak a játékokkal kapcsolatban. Nektek milyen meglátásaitok vannak? Hogy tekintitek a különböző játékokat?

Az igazság az hogy a gép előtt nőttem fel. Nem igazán tudom most még elképzelni enélkül az elkövetkezendőket (mint kikapcsolódási forma).

Ugyanakkor Isten fontosabb, szeretnék józanul gondolkozni ez ügyben.

Persze nem igazán tudom eldönteni hogyan kellene helyesen gondolkozni ezzel kapcsolatban, illetve bekell vallanom, valahol mindig ott lessz bennem az hogy kimagyarázzam magamnak hogy de lehet. Elnézést ha zavaros lett.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. ápr. 22. 19:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit más irányból közelíteném meg a kérdést:

hasznosak neked ezek a játékok valamiben?

Persze, segítenek eltölteni az idődet.

Adnak is bizonyos képességeket.

De azért ez nem sok. Erre biztos nem érdemes feltenni az életed.

Inkább csak olyat ajánlanék, ami naponta legfeljebb 1 órát vesz el.

2021. ápr. 22. 22:25
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom mit gondolok. Alapvetően természetesen nincsenek erre Bibliai versek. De, azt hiszem, az irányelv kb. az ami a keresztény értékrendszerből, meg a lelkiismerti kérdésekre jellemző: a játék nem különösebben rossz, ha józan és mértéktartó vagy. Tehát nem válik függőséggé, nem megy az egyéb tevékenyégeid, életed rovására. Én, személy szerint azt javaslom kerüld a túlzott erőszakos játékokat, mostanában, ahogy fejlődik a grafika, már egyre durvább és realisztikusabb játékokat adnak ki, amik nem hinném, hogy építik a lelkivilágod, ha belemerülsz több órára. Pl. ha az a játék célja, hogy minél több embert üss el az utcán és te legyél a rosszfiú, aki megveri az ártatlanokat, az szerinted hogyan fér össze a keresztény értékekkel és tudat alatt, hogyan hat pszichédre és a morális ítélőképességedre? Szóval azért szerintem nem kell mindennel játszani, amit kidobnak a piacra. Valamint azt javaslom figyeld magadat, abból a szempontból, hogy mit vált ki belőled a játék. Ha egy laza kikapcsolódás, akkor oké, de ha nagyon felidegesíted magad rajta, kiabálsz, dühösen szidod a más játékosokat, elfelejtve, hogy azok is csak emberek, káromkodsz pedig nem szoktál stb., akkor gondolkozz el rajta, hogy valami baj van. Akkor ez már nem "játék", hanem valami olyasmit hoz ki belőled, ami igazából nem válik a hasznodra, már negatív irányba formál. A játék maradjon játék, a játékos társad akkor is maradjon ember, amikor elront valamit vagy jobb nálad éppen stb. Törekedj arra, hogy ne veszítsd el az önuralmadat ezen a téren sem és józan tudj maradni játék közben is.
2021. ápr. 23. 05:26
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát, mivel az Isten pótolta az űrt így adott munkát, ami ezt helyettesítse. Tehát a feladatom az amivel ez pótolódik.

2021. ápr. 23. 06:21
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szeretnék játszani számítógépes játékokkal. Hogyan tudhatom meg hogy helyes-e ez Isten szemében?"

Játssz vele, de vigyázz, ne legyél a rabja. Mindent mértékkel. ÉS úgyis látni fogod, hogy ha gátol a szeretetben történő fejlődésben

2021. ápr. 23. 11:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Előző voltam. A 12-es válaszoló tökéletesen leírta a lényeget!
2021. ápr. 23. 11:55
 16/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek az idejét és türelmét! Sokat jelentett mindenkinek a véleménye. Hálás vagyok!
2021. ápr. 23. 14:18
 17/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

azert jok az eroszakos jatekok mert felkeszitenek a nagy harcokra

ha eloben megtortenek hasonlok akkor nem blokkolsz le hanem katonakent viselkedsz

lelodozod azokat akiket kell

azert jobb az olyan moralis jatek ahol "pozitiv hos" vagy nem pedig "negativ" vagy "szabad"

kozel van a vegido a vegjatek, es aldozat, lemeszarolt akarsz lenni vagy hoher, meszaros?

2021. ápr. 23. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:
69%

"kozel van a vegido a vegjatek,"

Tudjuk, már 2000 éve megállás nélkül, egyfolytában közel van.

2021. ápr. 23. 14:36
 19/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#18 es mennyi haboru volt es most is vannak

keszen kell allnia az ifjusagnak katnonanak lenni

es mivel nem kotelezo a katonasag ezert csak szimulaciokbol tudnak tanulni aki nem jar el igazi fegyverrel gyakorlatozni loterre

2021. ápr. 23. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!