Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik az írányelvek a PC-s...

Mik az írányelvek a PC-s játékoknál?

Figyelt kérdés

A napokban elgondolkoztam azon hogy milyen irányadó versek vannak a játékokkal kapcsolatban. Nektek milyen meglátásaitok vannak? Hogy tekintitek a különböző játékokat?

Az igazság az hogy a gép előtt nőttem fel. Nem igazán tudom most még elképzelni enélkül az elkövetkezendőket (mint kikapcsolódási forma).

Ugyanakkor Isten fontosabb, szeretnék józanul gondolkozni ez ügyben.

Persze nem igazán tudom eldönteni hogyan kellene helyesen gondolkozni ezzel kapcsolatban, illetve bekell vallanom, valahol mindig ott lessz bennem az hogy kimagyarázzam magamnak hogy de lehet. Elnézést ha zavaros lett.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. ápr. 22. 19:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon zavaros. Fogalmazd át légyszi, egyszerűen nem értem a kérdést.
2021. ápr. 22. 19:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Szeretnék játszani számítógépes játékokkal. Hogyan tudhatom meg hogy helyes-e ez Isten szemében?
2021. ápr. 22. 20:02
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem, nem szabad.

Gondolni is tilos rá!

Ha még is gondoltál rá akkor 3 miatyánk és 2 üdvözlégy elég lesz.

Tudom szigorú, de jogos.

2021. ápr. 22. 20:05
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, megértem hogy ez számodra badarság, de nekem igenis fontos. Ha nem érdekel ez a dolog, akkor kérlek ignoráld. Köszi
2021. ápr. 22. 20:15
 5/19 anonim ***** válasza:
29%
Alapvetően tisztátalanok ezek a világi játékok. Mindegyikben van valami ördögi, varázslás, gyilkosság stb. Amit még nekem tanított erről az Isten az az volt, hogy maga a telefon meg a monitor az olyan mint egy lyuk a valóságban, amibe ha bele nézel szellemileg/lelkileg magába szed, arany példa valamilyen szerepjáték, kb megtagadod a valóságot és egy mesevilágba éled bele magad, károsak ezek minden téren, manipulatívak. De amit még megértettem, hogy hihetetlenül időpazarlók. Elragadják az időd Amit Istennel tölthetnél inkább és az az elrabolt idő a semmibe megy bele, mert bele adsz x évet jót szórakozol, majd megunod és az az x év semmivé lesz és boldogság se lesz ugyan úgy.
2021. ápr. 22. 20:16
 6/19 anonim ***** válasza:
44%

Még annyit hozzá tennék, hogy én is a gép előtt nőttem fel, állandóan csak játszottam, de ki tudom jelenteni, hogy sok hasznát nem találom. Magával ragadó, de haszontalan. Szinte az összes ugyan arról szól, gyenge vagy az ellenség is, elkezdesz fejlődni, majd az ellenség is és kb ez megy végig. Rossz függőség ez is, amiből az Isten tud megszabadítani.

2021. ápr. 22. 20:20
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy megismertetted velem ezt a nézőpontot. Végül hogy sikerült kitölteni az idődet, miután felszabadult a játékok után?

Ha lemondanék minden ilyenről, akkor sem tudom mi a fenét kezdjek magammal. Főleg ebben korlátozott világban.

2021. ápr. 22. 20:43
 8/19 anonim ***** válasza:
86%

Korlatolt vilag? :O Soha nem volt meg ennyire korlatlan a vilag, mint manapsag. Mit szoltal volna ha 300 evvel ezelott szuletsz!

Tenyleg keress valami mas hobbit is, szerintem azert latod korlatoltnak a vilagot, mert csak a jatekkal foglalkozol es nem ismersz mast azon kivul. Nem a vilag korlatolt, hanem onmagadat korlatozod be ezzel.

2021. ápr. 22. 20:53
 9/19 anonim ***** válasza:
8as mondjuk igaz. Legszabadabb világunk éljük elvileg.
2021. ápr. 22. 21:02
 10/19 anonim ***** válasza:

Én 7-8 évesen láttam először pc játékot és teljesen belebolondultam. Mivel nem volt pénz saját gépre, ezért napi szinten jártam a játékterembe játszani és volt hogy egész délután a ott voltam, ha nemvolt már pénzem akkor néztem más hogy játszik. Ez mind a tanulás kárára ment. Nem voltam rossz tanuló de ez egyértelműen hátráltatott. Amikor lett gépem akkor is elég sokat játszottam de már kisebb lendülettel, tehát ezt még pozitívumnak is veszem, hogy nem engedhettünk meg előbb számítógépet venni. Aztán informatikai gimibe mentem tovább, ahol szinte teljesen elszakadtam ennek a rabságától, sőt már taszított is. Ma még hébe hóba játszotatok, de semmi értelme az egésznek. Annyi a minimális pozitivum benne, hogy ha neten játszol akkor új embereket ismerhetsz meg, de ez máshol is adott.

A kérdésedre is válaszolva, szerintem se helyes Isten szemében. Agressziót és mindenféle beteg vágyat ébresztenek egyes játékok bennünk, amik egyértelműen bűnnek számítanak és távol tartanak a Jézus által kitaposott ösvénytől, amin járnunk kellene.

2021. ápr. 22. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!