JHVH, Jehva, Jevova, Isten, Úr, Atya. Ezek hogyan alakultak ki és melyik a hiteles/helyes?
Igen így van a Baál az egy kánaáni pogány isten a héber neve Lord vagyis Úr. Ezert mondja a Teremtő YAHUAH hogy a Baálért vagyis az Úrért az Ő nevét elfeledtetik az Ő népével!!!
Később Hoseásnál meg azt adja tudtunkra hogy eljön az idő, (ami nincs meg itt , mert az egy még be nem következett prófécia) hogy majd
Nem fogják többet Baálnak(Úr) hívni ,mert kiveszti azok szájából a Baálok neveit , akik az Ő szava, igéje szerint igyekeznrk élni!
Azért említí meg többes számban így , hogy a Baálok neveit, mert minden istenség ami csak imádva volt rajta kívűl a történelemben az egész világon , beleértve a Baált is, magától Sátántól származnak.
Minden istenség aki vagy ami nem YAHUAH , az mind az ellenség kreálmánya! - És ebbe beletartózik az Úr is , sőt az Úr Jézus Krisztus is !
Nem véletlen a pogany ünnepek a kereszténységben, mint a húsvét mwg a karácsony és a Baál nevének imádata sem az Úr címe alatt!
Elhiheted kedves kérdező hogy szekeg nem én találom ki ,ez sajnos a nyers és durva valóság!
Teljesen nyugodt vagyok :)
Nem vagyok egy idegbeteg típus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!