Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » JHVH, Jehva, Jevova, Isten,...

JHVH, Jehva, Jevova, Isten, Úr, Atya. Ezek hogyan alakultak ki és melyik a hiteles/helyes?

Figyelt kérdés
Katolikus és protestáns vélemények érdekelnek, jehovák kíméljenek...

2021. ápr. 21. 11:10
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
20. Hát tényleg nem értelek. Úr, Atya, Teremtő, ez világos. Baál pedig egy kánaáni pogány Isten. De mit akarsz ezekkel mondani?
2021. ápr. 21. 21:19
 22/30 Blackice75 ***** válasza:
0%

Igen így van a Baál az egy kánaáni pogány isten a héber neve Lord vagyis Úr. Ezert mondja a Teremtő YAHUAH hogy a Baálért vagyis az Úrért az Ő nevét elfeledtetik az Ő népével!!!

Később Hoseásnál meg azt adja tudtunkra hogy eljön az idő, (ami nincs meg itt , mert az egy még be nem következett prófécia) hogy majd

Nem fogják többet Baálnak(Úr) hívni ,mert kiveszti azok szájából a Baálok neveit , akik az Ő szava, igéje szerint igyekeznrk élni!

Azért említí meg többes számban így , hogy a Baálok neveit, mert minden istenség ami csak imádva volt rajta kívűl a történelemben az egész világon , beleértve a Baált is, magától Sátántól származnak.

Minden istenség aki vagy ami nem YAHUAH , az mind az ellenség kreálmánya! - És ebbe beletartózik az Úr is , sőt az Úr Jézus Krisztus is !

Nem véletlen a pogany ünnepek a kereszténységben, mint a húsvét mwg a karácsony és a Baál nevének imádata sem az Úr címe alatt!

Elhiheted kedves kérdező hogy szekeg nem én találom ki ,ez sajnos a nyers és durva valóság!

2021. ápr. 21. 21:42
 23/30 A kérdező kommentje:
Jól van apám, nyugodj meg, még néhány felkiáltójel és stroke-ot kapsz... Már értem, hogy mit írsz.
2021. ápr. 21. 22:26
 24/30 Blackice75 ***** válasza:
0%

Teljesen nyugodt vagyok :)

Nem vagyok egy idegbeteg típus

2021. ápr. 22. 17:13
 25/30 anonim ***** válasza:
9%
Van egy olyan elmélet, még könyv is jelent meg róla, hogy a zsidók által Jahve nek nevezett isten nem azonos azzal, akit Jézus az atyjának nevezett, hanem egy alacsonyabb rendű isten. De ez már atvezet a spiritualitás világába.
2021. ápr. 23. 14:56
 26/30 anonim ***** válasza:
12%
Az előző hozzaszolo vagyok. Ha megnezed ezt az előadást, többet fogsz erről tudni. Érdemes mások nezopontjait is megismerni. [link]
2021. ápr. 23. 15:05
 27/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem.
2021. ápr. 23. 16:00
 28/30 A kérdező kommentje:
26. Megnéztem a videót, hát nem tudom, mit gondoljak... az biztos, hogy számomra is döbbenetes nagy kontraszt van az Ó- és Újszövetség Istene között, de azt hiszem, hogy most már ezek csak találgatások maradnak...
2021. ápr. 23. 21:04
 29/30 anonim ***** válasza:
16%
A döntés a tiéd. Mindenki saját szemüvegen keresztül látja a világot. Nem sok ember jut el egyáltalán a kerdesig, miért szulettem, mi a feladatom ebben az életben, hova akarok eljutni. Próbáld meg feltenni magadnak és válaszold meg ateista, majd spirituális nézőpontból. Amelyik mellett döntesz, az fogja meghatározni a sorsodat. Üdvözlettel
2021. ápr. 23. 22:00
 30/30 Blackice75 ***** válasza:
0%
2021. máj. 28. 05:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!