Mennyire nehéz út a Biblia alapján a jellemfejlődés útjára lépni és legyőzni a rosszat (bűnt stb.) és megerősíteni a hitet, megteremteni a helyes életmódot, hogyha kereső vagyok?
Nem nehéz, ha át tudod alakítani az életed és komolyan veszed az új dolgokat.
Ha viszont sok az akadály, akkor nem egyszerű.
Jól írják az előttem szólók. Ha relatíve erkölcsös életet éltél, akkor könnyebben tisztulsz meg.
Pál apostol remek pszichológiai útmutatót nyújt a leveleiben. Alapozó a Római levél. Rád a hívőknek szóló rész vonatkozik, kb. az 5. fejezettől. Nehogy magadra vegyél mindent, mert összezavarodsz
Igazából ez is igaz, hogy milyen szinten akarod követni.
A Biblia nem csak arról szól, hogy holnaptól nem kiabálsz az emberekkel meg segítesz az öreg néninek felvinni a lépcsőn a szatyrokat, hanem egy komoly kapcsolat Istennel, amiben el kell mélyülni és igényli az időt.
Ez a dolog, hogy ha szarban vagyok és akkor elmorzsolok pár imát, aztán várom a csodát dolog, nem működik.
Rendszeresen, életforma szerűen kell megélni ezt az egészet és akkor jóra fog fordulni az életed, amiben lesznek próbák.
A legegyszerűbb először semmi mást, csak erőt kérni.
Ha kereső vagy, akkor jó helyen kapizsgálsz.
„És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.” Jer. 29,13
„És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” Ján. 8,32
Szóval, keresőként Jézus egy megkerülhetetlen személy, ezért olvasd el az Újszövetséget, hogy kialakíthasd a véleményed.
A kereszténység egy sajátos világ, sajátos belső logikával. Ezért kell elolvasni az Újszövetséget, és akkor már előbbre leszel a kérdéseid megválaszolásában.
A kereszténységben nem saját erőfeszítéseid szabadítanak meg, hanem maga Isten, Ő az aktív fél a szabadításban! Mint ahogy az Ószövetségben a zsidó nép számára a legmeghatározóbb istenélmény az egyiptomi szabadítás volt (sok csoda kíséretében), ott is Isten avatkozott be szabadítóként!
Ez előképe volt az újszövetségbéli szabadításnak. Máté evangéliuma, 1. oldal:
„1,21 Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.”
A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus. Jézus jelentése: „Isten a szabadító”.
Ha komolyak a szándékaid, imádkozz ezügyben Jézushoz, Ő tud neked segíteni ebben, magadtól pedig nem fog menni.
Elég nehéz tud lenni a megszentelődés, hazugság az, hogy könnyű. Ha könnyű lenne ,akkor nem csak egy maréknyi menekülne meg.
Próbáld ki, akkor fog kiderülni.
Olvasd el a 10 parancsolatot és a hegyi beszédet és próbáld meg minden nap betartani, ennek megfelelően élni. Jobb ember leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!