Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire nehéz út a Biblia...

Mennyire nehéz út a Biblia alapján a jellemfejlődés útjára lépni és legyőzni a rosszat (bűnt stb.) és megerősíteni a hitet, megteremteni a helyes életmódot, hogyha kereső vagyok?

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2021. ápr. 11. 23:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

'Zsid 8:10 Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nekik Istenük és ők lesznek nekem népem.'

Itt nem konkrétan a mózes törvényről beszél, hanem egy új törvényről az evangéliumról, ami ez az új törvény ami eltörölte mózes iratok törvényét.

'10 parancsolat ugyan úgy van :D az, hogy szívből tartod meg és nem észből, attól még nem lesz semmis, ugyan úgy lesz, csak nem észből tartod meg, hanem szívből.'

Nincs ugyanúgy. Ha szívből tartod meg az már nem lehet parancs, főleg akkor ha magadtól teszed. Nem ez nem parancs ez a Szentlélek törvénye. Tehát nem parancsról beszélünk.

'Ugyan úgy parancs, pl betáplálsz egy parancssort egy robotba, az automatikusan csinálni fogja, nem kell a robotnak tárolnia a memóriában külön, mert már alapból azon elv szerint működik.'

Isten szabad akaratot adott, nem robotok vagyunk. Mit ér isten haparancsra cselekszünk jót, de a szivünkbe nem él krisztus? Ha fogadod a megváltás ajándékát akkor szabad akaratból teszed, szabad akaratból szeretnéd megismerni Jézust, onnantól ő működik benned. Tehát teljesen más ez a törvény. Ez szellemi törvény ami a szívben van.

2021. ápr. 23. 16:13
 22/34 anonim ***** válasza:

Én sem a tóra törvényre értettem a két igerészt, de függetlenül attól, még van tóra törvény. Ha nem lenne törvény akkor, mindenki szabad lenne. De mint tudjuk ez nem így van. De akkor inkább így mondom, hogy Krisztuson kívül van tóra törvény.

Parancsolat az ugyan úgy van, ha én szívből tartom is meg attól a másiknak aki tojik minderre parancs marad, nekem is parancs, de nem parancsnak élem meg.

A robotokat azért hoztam példának, mert az ember másolata. De egyébként mi testünkre is lehet azt mondani, hogy robot(Alapvetően, ha már nem lennének emberi vonásaid akkor robotolás lennél), csak nem egy halom drótkupac, de ami emögött a test mögött áll, na az vagy te.

2021. ápr. 23. 16:47
 23/34 anonim ***** válasza:

Az embert a tökéletességtől a fizikai test választja el. Amíg van fizikai test, minden nap imádkozni kell hogy megtartson bennünk a Szentlélek. Isten ezt jól tudja. Hiába tartassz be 10 parancsolatot istennek, ha gondolatban meg cselekedted, már bűn. Ezért atott kegyelmet, ezért fizette ki a bűnünket, a fizikai test miatt.

János. 8,1

Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

Tehát itt Jézus arra céloz hogy hiába tartja be a parancsot az ember, vagy hiába próbál az ember minta életet élni,ha a gondolatai is bűnnek számmít. Ezért a parancsolatokat eltörölte. Azt a mondja nem igazakért jött, hanem a bűnösökért.

2021. ápr. 23. 18:27
 24/34 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van. Önmagad vagy a legnagyobb ellenséged önmagadnak.

Az igazság, nem a 10 parancsolat.

Ez is egyértelmű és logikus, mivel régen a testet kellett kordában tartani azért volt így mondva nekik, mert akkor a test rabjai voltak, nem tudtak teljesen maguk felé kerekedni. Isten kegyelme megtisztít ettől is, nem lesznek ilyen gonosz kívánságok benned, de ha mégis felbuggyanna egy akkor van rá bocsánat. A szent ember gondolatban is szent, de mivel testben vagyunk így az még kívánkozni szokott.

A farizeus igaznak vagy bűnösnek gondolta magát? A nő aki sírt a lábánál?

2021. ápr. 23. 20:55
 25/34 anonim ***** válasza:

24.

'Ebben igazad van. Önmagad vagy a legnagyobb ellenséged önmagadnak.

Az igazság, nem a 10 parancsolat.

Ez is egyértelmű és logikus, mivel régen a testet kellett kordában tartani azért volt így mondva nekik, mert akkor a test rabjai voltak, nem tudtak teljesen maguk felé kerekedni. Isten kegyelme megtisztít ettől is, nem lesznek ilyen gonosz kívánságok benned, de ha mégis felbuggyanna egy akkor van rá bocsánat. A szent ember gondolatban is szent, de mivel testben vagyunk így az még kívánkozni szokott.'

Ígyvan. Tökéletesen jól gondolod. Egyetértek.

'A farizeus igaznak vagy bűnösnek gondolta magát? A nő aki sírt a lábánál?'

Ezt a bűnbocsánatot példázza, ez az igerész. Az egész szentírás egy prófécia.

2021. ápr. 23. 21:39
 26/34 anonim ***** válasza:

Ha én igaznak gondolom magamat és tökéletesnek, akkor szerinted odajárulnek az Isten elé?

Az egész szentírás a Krisztusról szól, és a tanítványoknak szól.

2021. ápr. 23. 21:52
 27/34 anonim ***** válasza:

'Ha én igaznak gondolom magamat és tökéletesnek, akkor szerinted odajárulnek az Isten elé?'

Szerintem nem én leszek az aki ezt megmondja, én nem ítélkezhetek feletted. Isten eldönti.

'Az egész szentírás a Krisztusról szól, és a tanítványoknak szól.'

Ez így nem teljesen igaz! Hogy szólhat magáról,hisz az életét adta értünk! Mi vagyunk a lényeg benne, mi vagyunk a középpontban. Értünk lett minden. Tanítványognak se szól semmi. Ők már nem élnek.

Értünk van minden.

2021. ápr. 23. 21:57
 28/34 anonim ***** válasza:

Ezt példa gyanánt mondtam, hogy ha én egészségesnek gondolom magam, akkor nem megyek orvoshoz, általában így működik az ember. De ha beteg vagyok akkor megyek. Az orvos se fog tudni mit kezdeni azzal az emberrel aki nem gondolja, hogy ő beteg.

Az egész élet Őróla szól. Ez így van rendjén. Az egész írás is Őróla szól, pl az egész Ószövetség Róla prófétált, az egész új pedig arról, hogy milyen Őbenne az élet. Maga az Igazság ami szerint élnünk kell, az Ő maga. Nem azért van így mert egomániás, hanem mert Ő az Isten és így adhatja még nekünk a legjobbat.

2021. ápr. 23. 22:21
 29/34 anonim ***** válasza:

28.

Nem! az egész biblia az ó szövetségtől kezdve, az újszövetségig, példázat, és prófécia. Ezt betudom bizonyítani. Például a teremtés szakasz, is a megváltásról szól. Ami össze kapcsólodik a jános evangéliumával.

2021. ápr. 23. 22:43
 30/34 anonim ***** válasza:

A törvény, a Krisztus előképe. A próféciák zöme a Krisztusról szól. Az egész ószövetségben elszórtan említve van a megváltás. Pl Péld 19:24 Bemártja a rest az ő kezét a tálba, de már a szájához nem viszi vissza. Ez pont Júdás, de a vacsoráról szól. Az evangéliumok a Krisztusról bizonyság. A levelek is a Krisztusban való élet már. Mi is benne vagyunk érthetően, de Ő itt a lényeg. A Krisztus ismerete az ami életet ad, mikor egyek leszünk az Igazsággal.

Igen, ez igaz, hogy a megváltásról szól.

2021. ápr. 24. 06:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!