Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire nehéz út a Biblia...

Mennyire nehéz út a Biblia alapján a jellemfejlődés útjára lépni és legyőzni a rosszat (bűnt stb.) és megerősíteni a hitet, megteremteni a helyes életmódot, hogyha kereső vagyok?

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2021. ápr. 11. 23:02
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Már miért lenne ostobaság?
2021. máj. 29. 00:04
 32/34 Blackice75 ***** válasza:

Kedves Widraworld a 21-es szamú kommentedre írom ezt válaszul.

Természetesen minden válaszadót meg tudok cáfólni az Irásból, hiszen a Teremtőnk szavát vagyis az igét , vagy nevezzük evangéliumnak nem lehet hazugságokkal, hazug az igazságaból kiforgatott tanításokkal, nem lehet megcáfolni.

Ne értsen félre senki , én nem vagyok senki ellen ,én nem gyűlölök senkit, de az igazságot a Teremtő szavát felhozhatom a hazugsagok ellen. Nem ellened sem mások ellen, hanem az a filozófia meg hamis tanítás ellen amivel egymást szószerint ámítsátok.

Ez nem a ti hibátok hanem atyáitoké , hiszen ők adták tovább nektek , ahogy nekem is.

Én is ilyen voltam nem tagadom, ilyen a világ meg a kereszténység 99,9%-léka sajnos!!!

Nos a 21-es kommentedbe bejegyzett két ige alapján azt mondod hogy itt ezekben nem a Mozesi törvényeket vagyis nem.a Tórát kell érteni,hanem egészen mást!

A két ige :

Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

Zsid 8:10 Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nekik Istenük és ők lesznek nekem népem.

Nézzük meg hogy az igékben a törvényemet melyik héber es görög szavakból forditották magyarra!

Az alábbi az a Jer 31:33 vers Törvényemet szó eredeti jelentése:

(Törvényemet, H8451)

H8451 ‫תּוֹרָה‬ (tôráh)

1) oktatás, tanítás, útmutatás, képzés, utasítás, instrukció

2) törvény

3) magatartás, viselkedés, szokás (ti. „emberi törvényszerűség”)

Etimológia: nőnemű főnév (nomen femininum) a H3384-ből.

Ejtsd: tórá.

(Óhéber BDB)

H8451 ‫תּוֹרָה‬ (tôráh)

1) tanítás, irányítás, utasítás

2) törvény

Etimológia: a H3384-ből

(Óhéber Gesenius)

--------------------

Amiből ezt forditották hogy Törvényemet, ott igazából az áll hogy Tora, H8451- es számmal ellátott szó ‫תּוֹרָה‬ (tôráh)

Vagyis a Mozesi törvényekre utal!!!

Mindenhol ahol az áll hogy Törvény vagy Törvényemet ott a,Torának kellene lennie.

Hogy miért forditottak törvénynek ? Megtévesztési céllal!

Zsid 8:10 Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nekik Istenük és ők lesznek nekem népem.

Itt ebben a versben is a törvényemet nezzük meg melyik görög szóból forditottak magyarra:

(törvényemet, G3551)

G3551 ὁ νόμος, -ου (ho nomosz, -u)

törvény

a) a mózesi Törvény (Mt 22:36)

b) a (mózesi) Törvény írott formája (Mt 12:5, Luk 2:23)

c) Krisztus új törvénye (Róm 3:27, 8:2, Gal 6:2, Jak 1:25, 2:12)

d) klasszikus görögben a polgári törvény(ek)

Etimológia: nemó oszt, feloszt, juttat; megenged; kormányoz

(Ógörög 2.)

G3551 ὁ νόμος, -ου (ho nomosz, -u)

1) rendelkezés, hagyomány, szokás

2) törvény

3) (mózesi) Törvény

Etimológia: a nemó-ból (oszt, feloszt, juttat; megenged; kormányoz)

(Ógörög 1.)

--------------------

Nos ha figyelmesen elolvasod elsődleges jelentése az a pontban : Mózesi törvenyek a Tora!!!!

Zárójelben meg egy igehely ahol ugyancsak a Mózesi törvényre vagyis a Torára utal ami Máté 22:36

A b pontban azt mondja hogy a Mózesi törvény irott formája vagyis szintén abszolút a Tora és zárójelben két ige amiben szintén a Mózesi törvényekre utal Maté a 12:5-ben és Lukács a 2:3-ban

Ha tovább mész a lehetőségeknél le a c pontig ott azt írja, hogy Krisztus új törvénye, ami szontén a Tora, és megadja az igehelyeket is amikben a Torara utal az alábbiak: Rom 3:27, 8:2

Gal 6:2

Jak 1:25, 2:12

A 10 parancsolat csak az összefoglalója a 613 rendeletnek, de 10 részletes útmutatója a 613 vagyis a Mózes öt könyve, Örök érvényüek,ez Elohim egyetemes vagyis a teljes világnak megadott akarata útmutatása, soha nem törölte a Megváltó ÖRÖKKÉ ÉRVÉNYBEN VANNAK!!!

A Megváltó az Atya szava a megszületett élő Tora, nem eltörölni jött hanem betölteni azt:

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek(Tora) vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből(Torából) egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

törvény

1.) A tízparancsolat, amelyet Mózes kapott Istentől Izráel számára (2Móz 20,3–17; 5Móz 5,6–21); összefoglalja, mit kíván Isten az Ő népétől.

2.) Tóra, azaz az ÓSZ első öt könyve (Mt 5,17; Lk 16,16).

Figyeljünk csak a 2-dik pontbsn is zátójelben Maté 5:17 és Lukács 16:16, tehát újtestamentum !!!!

Az Abrahámmal kötött szövetség és annak feltétele a Torah ÖRÖK, soha el nem múló meg nem szünő!!!

Jelenések könyve , tehát az Irás legvégén majdnem , egy jővőbeni prófécia ami még nincs meg de nemsokára már meglesz, és ez már az Megváltó eljövetele utani ezer éves királyságban lesz, es meg ott is érvényben van a Tora!!!

Jel 14:12 Itt van a szenteknek békességes tűrése, itt akik megtartják az Isten parancsolatait(Tora) és a Jézus hitét!

Kedves kérdező és válaszadók, akár tetszik bárkinek is vagy akár nem,az igazság az , hogy a Teremtő szava a Torája Örök érvényű es a Megváltó is ezt képviselte meg tanította!

Az hogy ti és még sokan, rengetegen másokis nem értik meg az Írást(biblia), az azért van mert nincs ott a szívetek, és így az Atya nem rántja le a leplet a szemetekről hogy lássatok, és nem metéli körül a fületeket hogy halljatok!!!

Amig a világ hamis tanitásait adjátok tovább, amit ti is kaptatok atyáitoktól addig bizony a sötétségben jártok, bármennyire tűnik vagy érzékelhető is úgy, hogy a világosság útján vagytok!!!

Az igazság akkor is igazság ha senki nem hisz benne,a hazugság akkor is hazugság ha mindenki hisz benne!

2021. jún. 20. 00:10
 33/34 anonim ***** válasza:

Kedves 32-es válaszoló.

Értelek mit akarsz bizonygatni, hogy mózes törvénye (tóra) az örök! Igen örök, de már nem törvény, mert betöltötte kegyelemmel! Azt mondja a szivükbe vési, de mivel vési a szívükbe a törvényt? Kegyelem által, aki hisz Jézus megváltóban, és a SzentLélekbe aki betölti! Az mondja nem eltörölni jött, hanem betölteni, és ez a SzentLélekkel való betöltekezés. És innentől már nem törvény, hanem Jézusban élsz szószerint. Nem úgy mint az ó szovetségi törvény, hogy bekelett tartani a tízparancsolatot, közbe a gondololataival meg cselejedte! Mert isten azt mondja aki nem cselekedte de gondolatban rágondolt már elkövette. Tehát akkor hogy lehet betartani a törvényeket? Amíg testbe vagyunk a fizija létünk akadájoz h bűntelenek legyünk. Ezért adta a SzentLelket, hogy tisztítja meg a testet, hisz azért jött be tölteni. A törvény ugyanúgy megmaradt mert ha megtérsz Jézusban már nem cselekszed, de nem azért mert ez törvényben van kiadva, hanem azért mert megutálod a bűnt!

Itt a bizonyíték hogy a tóra már mem az a törvény ami volt!

„Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom nektek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.”

Tehát? Muszájvolt neki betölteni valamivel, h ne törvébyből cselekedjük. Muszáj volt a szívünket átformálni az pedig a SzentLélek.

'1Jn 3, 15); „Ha azonban a Szellemtől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt. A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók"

Itt is írja hogy már nem vagyunk törvény alatt, ha befofadjuk, a SzentLelket. Persze a parancsolat él, de már nem törvény, és nem parancs, betartjuk az a lényeg, de már nem úgy mint egy törvény!

2021. jún. 20. 01:48
 34/34 Blackice75 ***** válasza:

33-as

Sajnálom hogy nem érted meg az Írasokat és mindenkit aki nem érti meg!

A Megváltó ahogy betöltötte, ami azt jelenti hogy ő úgy élt , nrkünknis ugyanúgy be kell tölteni.

Es itt van Saul/Pál igéje ami ezt igazolja :

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt(Tora) betöltik.

Aki ugy él és cselekszik igaz hitből az az ember nincs törvény alatt!

Hiszen a cselekedeteid mutatják meg hogy van igaz hited !

Mely cselekedetek ? A Tora szerinti cselekedetek!

A Torát ők soha nem értelmezték törvényként mivel nem is azt jelenti, ez csak negy forditási hiba, ami lehet szandékos is mint megannyi elferditett szó, és a nevek szandékos kicserélese is!

Nézzük meg hogy mit jelent valójában a Tora, hogy kellet volna fordítani:

(Törvényemet, H8451)

H8451 ‫תּוֹרָה‬ (tôráh)

1) oktatás, tanítás, útmutatás, képzés, utasítás, instrukció

2) törvény

3) magatartás, viselkedés, szokás (ti. „emberi törvényszerűség”)

Etimológia: nőnemű főnév (nomen femininum) a H3384-ből.

(Óhéber BDB)

H8451 ‫תּוֹרָה‬ (tôráh)

1) tanítás, irányítás, utasítás

2) törvény

Etimológia: a H3384-ből

(Óhéber Gesenius)

--------------------

Az elsődleges jelentései amit valójában jelent:

oktatás, tanítás, útmutatás, képzés, utasítás, instrukció

A masodlagos amit a vilag elé toltak az hogy törvény, ez nagy hiba

A 3dik pontban meg: magatartás, viselkedés, szokás

Tehát ez nem törvény ami egy kényszer, hanem egy életmód!

Útmutatás,tanítás instrukcó, viselkedésforma a helyes normális életmódra!

Hiszen akinek nincs igaz hite az az ember nem úgy cselekszik!

Az igaz hit a cselekedetekben nyílvánul meg!

Hiszen ha nem állunk ellen a kísértésnek és engedünk a testi vágyaknak, akkor nem a Tora szerint élünk!

Gal 5:16 Mondom pedig, Lélek szerint járjatok, és a testnek kívánságát véghez ne vigyétek.

Gal 5:17 Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok.

Gal 5:18 Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény(,Tora) alatt.

Gal 5:19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.

Gal 5:20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,

Gal 5:21 Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom nektek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Gal 5:22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

Gal 5:23 Az ilyenek ellen nincs törvény(Tora).

Nem törölhette el a Megváltó a Torát, ahogy nem is törölte el, hiszen a Torában való élés az útvaz örök életre! A Tora az Atya ÖRÖK SZAVA, es mégegyszer leírom , az Ő fia a Megváltó azt képviselte , Ő volt a kát labon járó megszületett Tora!!!

Neki nem volt saját neve sem sajat akarata ! Ahogy ezt többször is elmondja!

Az Atya nevét jelentette ki es az Atya akaratát a Torát hozta el testben, cselekedeteivel példázva az!

Mert Ő úgy élt ahogyan az Atya azt meghatározta nekünk az Ő szavával ami a Tora!

Nézzünk is meg erre vonatkozó igéket:

Ján 7:15 És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?!

Nem tudták , nem értették, mert nem fogták fel hogy Őt az Atya küldte!

Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.

Mit mond nekik a Megváltó Ján 7:16-ban? Hogy az Ő tudománya nem az övé!!! Vajon milyen tudományrol beszél ?

Hanem azé aki küldött engem!

Ki küldte Őt? - az Atya! Mi az Atya tudománya amiről tudnunk kell, amit a Megváltó is tanított ? A TORA!!!!

Nézzük mit mond tovább a Megváltónk:

Ján 7:17 Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajon Istentől van-e, vagy én magamtól szólok?

Egyértelműen kijelenti, hogy aki CSELEKEDNI akarja az Ő(Atya) akaratát(vajon mi az Atya akarata ha nem a Tora?) Az megismerheti a tudományról hogy vajon az Atyától van-e vagy magától szól a Megváltó, vagyis kigondol ezt azt aztán az Atya ellen szól!

Ezért mondja megismerheted a tudományrol amit tanít, hogy az az Atyától van es nem tőle!

Hogyan tudhatod meg ?- úgy hogy visszamész a Torához (Mózes 5 könyve) és leellenőrized !!! Pl ezt azbiget amit te másoltál be :

„Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom nektek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.”

Meg lehet nézni hogy ujat mond vagy ugyanazt amit a Torah is mond!!!

Meg lehet nézni hogy az Atya is megbünteti a gondolatainkat is vagy ez csak egy új dolog a Megváltótól ?

Hiszen azt mondta Ján 7:16-ban hogy amit mond az nem az Ő tudománya , hanem azé aki küldte Ő, vagyis az Atyáé!!!

3Móz 20:10 Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő.

Ézs 66:18 És én cselekedeteiteket és gondolataitokat [megbüntetem]! Eljő [az idő], hogy minden népeket és nyelveket egybegyűjtsek, hogy eljövén, meglássák az én dicsőségemet.

Ez meg a jövő a vég az ítélet napja Ézs 66:18

Visszatérve a tegnapi igékhez

Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

Jer 31:34 És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.

Ez még nem következett be ez a prófécia, hiszen még mindig tanitani kell az embereket, mint itt is látható. Ez majd a Megváltó eljövetele után lesz az Ő ezer éves uralkodásától kezdve!

Ez ugyanaz ,Saul vagyis Pál is idézi ezt Ézsajástól:

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Ezt is a Megváltó mondja!

Vajon mina Mennyei Atyánk akarata?

És ha már itt tartunk,hadd idézzek meg Tőled valamit Kedves Felebarátom :

"Itt is írja hogy már nem vagyunk törvény alatt, ha befofadjuk, a SzentLelket. Persze a parancsolat él, de már nem törvény, és nem parancs, betartjuk az a lényeg, de már nem úgy mint egy törvény!"

Kiemelném a fenti teljes mondatotból egy mondatrészt és egy szót :

A mondatrész:

Itt is írja hogy már nem vagyunk törvény alatt!

Csak az nincs törvény alatt aki betartja , anbak veszi el a Megváltó a bűneit aki az Ábrahámmal kötött ÖRÖK SZÖVETSÉG-et elfogadja és annak feltételét a Torát megtartja !

A szó : BETARTJUK!!!

EZ SAJOS NEM IGAZ !!!

Ne vedd , ne vegye ezt senki személyes sértésnek , ezt csak az Írás bizonyítja !!!

Köszönöm ha elolvastad !

2021. jún. 20. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!