Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy felejtsem el?

Hogy felejtsem el?

Figyelt kérdés
Mikor gyülibe jártam volt mikor 120 volt a pulzusom, félelmet keltettek, hogyan zárjam le ezt a dolgot? Azonban a hitem eletem végéig meg akarom tartani, azt javasolta a doki imádkozzak otthon mivel Isten mindenhol jelen van
2021. ápr. 19. 08:42
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
A doki a betegséggel foglalkozzon, vallási ügyben pap/lelkész segítségét kérd!
2021. ápr. 19. 08:46
 2/8 Demion ***** válasza:
52%

Ha valakinek 120 a pulzusa bizonyos élethelyzetekben, az nem éppen vallási ügy és nem biztos, hogy a pap/lelkész a legkompetensebb a témában.

Én hallgatnék a dokira.

2021. ápr. 19. 08:52
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Jól mondta az orvos, semmi szükség templomba járni, se gyülekezetbe ahhoz, hogy Istennel legyél.

Ján 4:21 Monda neki Jézus: Asszony, hidd el nekem, hogy eljő az óra, amikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.

...

Ján 4:23 De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

Ján 4:24 Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

2021. ápr. 19. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:

3as jól felelt még a templomba járással kapcsolatba.

Én azt mondanám mellé hogy hagyd fel addig a vallást amíg nem sikerül megemésztened az ott történteket. Mert így 1 hibás vallási nézett ívodott beléd. Idővel újra kezdhetsz előről mindent de egy pihi időnként nem árt.

2021. ápr. 19. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:

"imádkozzak otthon mivel Isten mindenhol jelen van"

Egyetértek, egyelőre hanyagold a gyülekezeteket, az nem feltétele a hit gyakorlásának. Később, ha hiányzik, mondjuk benézhetsz egy református istentiszteletre. A hitgyülevész csapatot messziről kerüld el.

2021. ápr. 19. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"gyülibe ... félelmet keltettek"

Tekints rájuk úgy, mint egy szélsőséges, fundamentalista szektára. Ne légy naiv, ne hagyd magad manipulálni, ne hagyd, hogy kiforgassák és saját célra használják a Biblia tanításait.

2021. ápr. 19. 12:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Teljesen termeszetes, ha valakivel ilyen traumatikus dolog tortenik, hogy a szervezete igy reagal.

Az adott gyulekezettel szakits meg minden kapcsolatot, ne is olvasgass roluk, ne beszelgess az online "pasztoraikkal". Zard le magadban azzal, hogy rossz helyen voltal, rosszkor, ez a hely nagyon nem neked valo.

Amerikaban is vannak olyan szelsoseges vallasi csoportok, akik utan pszichoterapara jarnak az onnan kikerult hivok. Pl. a fundamentalista mormonok, az ortodox zsidok, Jehova tanui. Te meg jo helyzetben vagy, mert viszonylag rovid idot toltottel ott, nem beleszulettel.

Igaza van a dokinak - a hitedet nem kell feladnod. Imadkozz otthon, es ha majd rendbejottel (ami evekig tarthat), HA AKARSZ, keresHETSZ egy masik, mersekeltebb felekezetet, pl. reformatus vagy evangelikus. De nem muszaj, es csak kesobb, nehogy ilyen allapotban esetleg csoborbol vodorbe kerulj.

2021. ápr. 19. 22:58
 8/8 A kérdező kommentje:
7# igazad van! Köszi a választ! Egyebkent en is jarok pszichoterápiás kezelésre ez miatt pedig rovid ideig voltam ott
2021. ápr. 20. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!