Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jár ez a fejemben...

Miért jár ez a fejemben mindig? Mi történt velem?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok. 10 éves koromtól 13 éves koromig jártam hittanra. Voltam első áldozó. Aztán 2019. Februárba haverok elhívtak hit gyülekezetbe, oda jártam kb 3 hónapig. Aztán kiléptem... azóta állandóan 2 éve nincs olyan nap hogy ne gondolnék a halálra. Még munkavégzés közben is, halál, menny, pokol, Isten, Krisztus, Ördög, démon, angyal, mindig ilyenek körül forog az eszem. És hiába olvasok hiába filmezek hiába eszek állandóan de állandóan ezek körül forog az eszem. Nem tudok kijönni belőle. Miez? Megőrültem? Az IQ-m 118. Teljesen normál. De állandóan ezek a vallási dolgok járnak az eszembe. Egyszer rosszat álmodtam pánik rohamom is volt de már jól vagyok azóta. De ha fürdök ha eszek ha dolgozok mindig ez a megszuletunk meghalunk tulvilag pokol menny ezek jarnak a fejembe . De mitől? Miért nem tudok szabadulni?
2021. ápr. 15. 20:33
 1/10 Demion ***** válasza:
Egzisztenciális krízisre tippelek.
2021. ápr. 15. 20:56
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Sikeresen teletömték a fejedet a butaságokkal. Asszem, az ilyen emberre mondják, hogy valláskárosult. Éééés mivel mindig ezeken gondolkodsz, az agyadban megerősödnek ezek a gondolatok, tehát még jobban csak ezeken tudsz gondolkodni. Ördögi kör, ha szabad humorizálnom.
2021. ápr. 15. 21:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ez kényszerbetegség, OCD, egy szorongásos zavar

pszichoterápiaval kezelheto, de néha gyógyszert is adnak rá

lényeg a terápia, kognitív-viselkedés-terápia

nem ritkaság

2021. ápr. 15. 23:12
 4/10 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 16. 00:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok, Kezelnek. De hiába szedek sertralint, frontint de mégis
2021. ápr. 16. 03:06
 6/10 anonim ***** válasza:

"Mi történt velem?"

A gyülisek felerősítették a pszichés problémádat. Remélem a közelükbe sem mész már. Egyébként ha kezelnek, akkor a kezelőorvostól kell segítséget kérni. És persze akarni is kell kilábalni ebből. Mióta szeded az említett gyógyszereket? Azóta is folyamatosan szeded?

2021. ápr. 16. 09:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy megszólított az Isten. Hidd el nekem nem engedi, hogy letérj az útról, amin már haladtál. Én is így vagyok, kell hogy hívő maradj, meg kell nyugtatnod az Istent, hogy ne izguljon miattad. Imádkozz sokat. Sajnos nemsoká jönnek csapások is, támadnak majd emberek, ez az jelenti, hogy Isten szeret, ne aggódj!
2021. ápr. 16. 11:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is állandóan a halálra gondolok, de jó értelemben. Nem baj azért, hogy nem vagy Hit gyülis. Csak Isten legyen, akihez beszélsz, nem kell közvetítő!
2021. ápr. 16. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
Nem a hit gyülitől van az biztos
2021. ápr. 16. 11:37
 10/10 anonim ***** válasza:

5-os

de ezek onmagában nem mulasztják el, az egyik antidepresszáns, a másik nyugtató

mi a diagnózisod? OCD vagy csak szorongás?

célzott kognitív viselkedés terápia kell

sajnos én nem vagyok pszichológus, csak van a családban

de azt tudom, hogy az ilyen "betoro" (intruziv) szorongó gondolatokat el lehet mulasztani, csak olyat kell találni, aki ért hozzá

és azt is tudom, hogy ez (az OCD kulonbozo formái) nagyon gyakoriak

az is, hogy vallásos tartalmúak a gondolatok

nem tudom, élsz, hol találsz ehhez megfelelo pszichoterapeutát

legeloszor egy valódi diagnózis kell, hogy egy igazi pszichológus beszéljen veled - nem én az interneten, laikusként

mert lehet, hogy valami más, vagy társul hozzá más is

mindenesetre biztos, hogy nem vagy egyedul

2021. ápr. 17. 04:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!