Jól döntöttem, hogy itthagyom a GyK vallás rovatot?
Kedves GyK Vallás rovatba írók! Az a személy vagyok, aki Stefán aláírással szokott itt a fórumon válaszolni. Mivel az utóbbi időben egyre többször kaptam rendkívül negatív értékeléseket, és nagyon megszaporodtak mind a válaszaimra adott, mind a privát címemre kapott trágár és gyalázkodó üzenetek, ezért a Mt 10:12-15 alapján úgy döntöttem, hogy a GyK Vallás rovatában abbahagyom a tevékenységemet.
Nehéz munka volt a Bibliából kibányászni azt, ami egy-egy kérdezőnek segítségére lehetett volna, ha hallgat rá. A 10 év alatt, amíg itt voltam, a megbecsülés elmaradt, a gyalázkodások viszont egyre szaporodtak.
Én nem vagyok evangélizációfüggő, ezzel a döntésemmel könnyebb lesz az életem, és lesz időm keresni olyan közösséget, ahol elfogadnak.
Ami pedig a gyalázásaimat illeti, panaszt tettem maiattuk az én apámnál és Istenemnél, aki a világ ura és a világmindenség bírája. Vizsgálja meg az ügyemet, és perelje a peremet.
Hát, kedves #10-es. Nem mondtál nekem semmi újat azzal, hogy Jézus alázatosabb volt nálam, és jóval több bántást elviselt. Ezt én is tudtam. De nevezz meg alázatos embereket, akiket ismersz, küldd el az elérhetőségüket, és megkeresem őket, hogy tanuljak tőlük. Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy ők sem alázatosak, hanem csak álszerények, és ha valaki kicsit megszorongatja őket, akkor kibújik a szög a zsákból.
Isten perelje a peremet, azt fejezi ki, hogy én nem akarok semmiféle ítéletet vagy büntetést kérni senkire, tegye meg ezt Isten, ha jónak látja. Én csak panaszt tettem nála. Ezt bárki más is megteheti: aki úgy gondolja, hogy én személyesen megbántottam, nyugodtan panaszoljon be Istennél. Ő ismer minden körülményt és az esetleges félreértéseket is. Én magam azt kívánnám, hogy a gyalázkodó emberek térjenek meg, és miattam ne kelljen bűnhődniük. De sajnos ezek az emberek valószínűleg mindenkivel ezt fogják csinálni, akinek a hite vagy véleménye nem tetszik nekik, egészen addig, amíg Isten elő nem veszi őket. Mindenki learatja, amit vetett, és ami a szájból kijön, azzal fog mindenki jóllakni. Ezt nem én mondom, hanem a Biblia. Ha ez nem így fog történni, akkor Isten hazudott. De ha igazat mond Isten, akkor de sok ember fog szarperecen tengődni a túlvilágon!
Az egyházról, amelynek a tagja vagyok, azért nem írtam nyilvánosan, mert nem gondoltam, hogy ez érdekes. Sok valótlanság meg féligazság is terjeng rólunk a neten. Nem akartam, hogy valaki ezekből tájékozódjon. Ráadásul sok mindenben nem értek egyet az egyházam vezetőivel. Azért vagyok ebben az egyházban, mert valahol lenni kell (a Biblia sokat ír az egyház szükségességéről), nem azért vagyok benne, mert olyan jól érzem ott magam. Sőt meglehetősen sok ellenséget is szereztem az egyházamban, mert egyenesen megmondom/ megírom mindenkinek a véleményem.
Ez tényleg az utolsó hozzászólásom, mert tartani szeretném magam a döntésemhez, hogy vége. 10 év alatt kb. 400 választ írtam, és egyetlen embernél sem sikerült elérnem, hogy megtérjen. Ha valaki 10 évig kertészkedik, és sosincs semmi termés, le kell vonnia a következtetést, hogy ezt már nem csak a rossz időjárás számlájára írni, hanem nem ért a kertészkedéshez. Én is levontam, ez személyes kudarc is, ezért is megyek, és a jövőben foglalkozom majd olyannal, amihez értek. Úgy gondolom, hogy a további itt maradás már nem kitartás lenne, hanem makacsság. Ha nincs kereslet a portékámra, akkor nem árulom tovább a portékámat. Külön fájdalmas, hogy egyetlen barátom sem lett innen 10 év alatt.
Elolvasni elolvasom, amit még írtok, de már nem válaszolok többet.
Egyáltalán nem döntöttél jól. Ez csak lelki csüggedtség.
HA Krisztus vagy az igazság miatt gyaláznak az kegyelem.
Boldogok akik háborúságot szenvednek az igazságért.
"10 év alatt kb. 400 választ írtam, és egyetlen embernél sem sikerült elérnem, hogy megtérjen."
Ezt se tudod konkrétan, hogy igaz-e. Valószinü nem arattál le egy beérett termést sem, de magvető is kell nem csak arató. Van akinél az elvetett mag évek vagy évtizedek múlva hoz termést amikor le lehet már aratni.
"Ráadásul sok mindenben nem értek egyet az egyházam vezetőivel. Azért vagyok ebben az egyházban, mert valahol lenni kell (a Biblia sokat ír az egyház szükségességéről), nem azért vagyok benne, mert olyan jól érzem ott magam. Sőt meglehetősen sok ellenséget is szereztem az egyházamban, mert egyenesen megmondom/ megírom mindenkinek a véleményem."
Tehát magyarán a Bibliaértelmezésed miatt mindenáron rá akarod valamely helyi vagy internetes vallási felekezetre erőszakolni magad, annak ellenére hogy nem ugyanabban hiszel amiben ők, és ezt állandóan ki is nyilatkoztatod nekik. Aztán meg eljátszod a nagy megsértett mártírt, hogy sajnálatot ébressz bennük és ne verjenek el a hülyeséged miatt. És akkor még csodálkozol, hogy rosszul érzed magad abban a közösségben, ahol mindezt műveled.
Hát öregem, neked tényleg elmentek otthonról.
Szerintem nem tetted jól, örültem, ha írtál, mégha nem is értettünk egyet mindig. De veled jó volt beszélgetni.
Én is szoktam kapni ilyen leveleket, de már nem is válaszolok. Ezeket meg kell tanulni elengedni és tudom, hogy kire gondolsz, aki sokat mocskolt, az egy elmebeteg barom, nem is értem miért foglalkozol vele. Egy totális idióta, akinek csak az számít, hogy tudjon szexelni és kész. Bántja a sötétben a fény.
„10 év alatt kb. 400 választ írtam, és egyetlen embernél sem sikerült elérnem, hogy megtérjen.”
Ezt így nem tudhatod. Egyrészt, így egy fórumon téríteni kvázi lehetetlenség szerintem, szóval amiatt ne érezd magad rosszul, hogy nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna. Másrészt, szerintem az evangelizáció legfőbb módja mindig is a példaértékű életvitel volt, amit neten nagyon nehéz közvetíteni, ahhoz élő közösség kell.
„Ha nincs kereslet a portékámra, akkor nem árulom tovább a portékámat. Külön fájdalmas, hogy egyetlen barátom sem lett innen 10 év alatt.”
Hát azt nem mondtad, hogy azért vagy itt :) Én is itt vagyok már jó ideje kisebb nagyobb kihagyásokkal, de szerintem a vallás topikban barátkozásnál csak az itt történő csajozás/pasizás lehet nehezebb. Szóval emiatt se érezd magad rosszul. Ha barátok nem is lettünk (hogy is néznénk ki csuhában, kopasz fejjel), én bajtársomnak tartok mindenkit itt, aki síkra száll Isten és Krisztus oldalán, és megvédi a keresztény gondolatot. Akkor is, ha a részletekben nem értünk egyet, aki a Szentírást képes méltatni, még ha másként is értelmezi, én azt már lelki testvéremnek gondolom.
Az a baj a virtuális terekkel, hogy van bennük egy torzítás. A való életben általában nem megy oda az egyik ember a másikhoz, és vág hozzá válogatott szidalmakat azért, mert nem egyezik a véleményük. A gondolkodásunk ezért kifejezetten nagy jelentőséget tulajdonít annak, ha ilyesmi történik. Viszont a net virtualitásában ez bárki büntetlenül megteheti, és ezért sokkal erősebben érezzük, mint amekkora jelentősége valójában van, mert így értelmezzük, holott nem ez történt. Persze, a bullying nagyon rossz dolog, és rohadt szemetek azok, akik ilyet csinálnak, de nyugodtan haragudj azokra, akik fájdalmat okoznak neked, mert az én tapasztalatom szerint akkor a legkönnyebb megbocsátani, ha megéljük a haragunkat. Csak arra kérlek, ne fordítsd ezt önmagad ellen, lehet éppen ez az ellened történő kirohanás jelzi, hogy valakinek kognitív disszonanciája van, és te rátapintottál egy önhazugságára. Abban a pillanatban, hogy valaki a személyed ellen fordul egy vitában, már tudd, hogy megnyerted azt.
Én megértem, hogy el vagy csüggedve, de ha tíz évig csináltad, biztos volt benne valami, amiért folytattad. Mindenesetre szerintem vagyunk itt páran, akik szívesen olvastuk a kommentjeid, szóval nyugodtan vegyél ki egy kis szünetet, néha tényleg kell, hogy az ember hátrébb lépjen párat, és feltegye magának a kérdést, hogy "mit is csinálok, és miért." És ha majd úgy érzed, hogy van erőd folytatni, mi várunk vissza. Én is volt, hogy több, mint egy évig nem voltam itt. Semminek nem kell örökké tartania. Ha pedig tényleg találsz valamit, ami jobban kielégít, és több jelentőséget ad az eltöltött idődnek, akkor pedig szívemből kívánok sikereket benne.
"Ezt bárki más is megteheti: aki úgy gondolja, hogy én személyesen megbántottam, nyugodtan panaszoljon be Istennél."
Azért nem mindenki ilyen feljelentgető típus, sose imádkoztam még hasonlóért se, szerintem neked se kéne. Vagy tedd, de akkor csak magadról állítod ki a bizonyítványt.
"Ha valaki 10 évig kertészkedik, és sosincs semmi termés, le kell vonnia a következtetést, hogy ezt már nem csak a rossz időjárás számlájára írni, hanem nem ért a kertészkedéshez."
Ez így van. Nálam pl egy kicsit kiütötte a biztosítékot (bár arra se reagáltam csúnyán, csak erősen meghökkentem), amikor egy szerzetesnek írtál, hogy eltérítsd őt a magad szektás hite felé. Tudod az önteltség sose jó erény.
Nagyon helyes. Az "üdv Stefán" mindig a legszánalmasabb kommentek jelzője volt! Nem vagy próféta, nem vagy hiteles keresztény, nincsenek nagy igemagyarázás képességeid úgyhogy szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy befejezed.
Az jó ha levonod a következtetést, hogy nem csak az időjárás volt rossz hanem esetleg te is rossz kertész vagy. Szimpatikus, hogy van önkritikád.
Ezzel együtt elképesztően sok hülyeséget írtál itt a GYK-n.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!