Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az autizmusom miatt diszkri...

Ha az autizmusom miatt diszkriminálnak, akkor lehet valahol segítséget kérni?

Figyelt kérdés

Vallási közösségről van szó.

Felnőttként akarom felvenni a vallást, de mindenki elutasító velem. Azt mondják ilyen betegség nem is létezik stb.

Azt mondják nem tudok beilleszkedni, pedig csak nem segít senki. Lenéznek.

Évek alatt sem sikerült előrébb jutnom.

Kitől kaphatnék segítséget? Így úgy érzem egyre jobban elvesztem a hitem is Isten jóságában.

27/F/ Aspergeres

2021. ápr. 4. 14:57
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

De mivel hivatalosan nincsenek papírjaim arról, hogy a közösséghez tartozom, így azokat el kell intézni. Meg fizetni a tagdíjat mert járok.

Így ki fognak tiltani vagy kinéznek.

(Nem vallásos családból jövök)

2021. ápr. 4. 22:14
 22/32 anonim ***** válasza:

Értettem én, és amúgy nagyon dicséretes és jó, hogy terápiára jársz, bár több ember követné a példád. De mi innen sajnos nem látunk bele a kapcsolati dinamikákba, ezért csak általánosságban tudunk válaszolni. Felteszem a terapeutádnak részletesebben le tudod írni, és felteszem ő még adott is tanácsot, ami ezek szerint nem működött. A terápiád részleteit viszont etikátlan lenne firtatni, úgyhogy ezt nem is teszem.

Őszintén szólva, nem tudom, hogy hogyan segíthetnénk, vagy pontosan milyen jellegű tanácsot vársz tőlünk, de segíthetsz nekünk, hogy jobban lássuk, hogy mit szeretnél.

Ha jól értem, te szeretnél tartozni egy közösséghez, de ha ez lehetetlen, akkor pedig legalább azt szeretnéd tudni, hogy hogyan lehet közösség nélkül megélni a vallásod. Ezt jól látom? Pusztán azért kérdezem, hogy biztos legyek benne, hogy jól értem.

2021. ápr. 4. 22:16
 23/32 A kérdező kommentje:

Igen. Nem tudok már annyira hinni benne, hogy Isten létezik.

Hogy engedheti meg ezt, hogy egy fogyatékkal élővel így bánjanak? Nem értem már az egészet és nem bírom lelkileg.

Megteszek mindent, de nem jó.

Úgy érzem a stressz és a kirekesztés miatt már pánikbeteg leszek.

Van olyan, hogy reggel 5-kor arra ébredek hogy fáj a mellkasom és szorít. Aztán elkezdek sírni, mert olyan magányos vagyok.

Voltam kardiológián és röntgenen, de semmi szervi oka nincs. Kitünő volt a vérképem is.

Az orvos szerint lelki eredetű.

2021. ápr. 4. 22:22
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha pánikbeteg vagy, ahhoz mindenképp szakmai segítségre van szükséged, az egy jól diagnosztizálható és gyógyszerrel tünetileg kezelhető betegség, a teljes gyógyuláshoz érdemes pszichoterápiával kombinálni.

Az biztos, hogy amit leírtál, az baromi szar lehet, és hogy ezért igenis jogosan vagy dühös. Ha ugye nincs kire dühösnek lenni, akkor gyakran önmagunkra vagyunk dühösek, vagy épp mindenre (Istenre). Ez az érzés nem egy helytelen dolog. A szenvedő ember szeretne nem szenvedni, és a harag is egy erre adott természetes válasz.

Nem tudom, hogy mennyire tudod ezt megbeszélni a terapeutáddal. Ő lenne hivatott tudni ennek kezelésében segíteni, de előfordulhat, hogy nem beszéltek egy nyelvet, ezért felmerül az a kérdés is, hogy van-e lehetőséged mondjuk másik terapeutához menni? Ezt nyugodtan megbeszélheted vele, teljesen bevett szokás, és még akár javaslatot is adhat másik terapeutára, ha elmondod, hogy mi nem működik.

Ami viszont biztos, hogy a vallás nem arra van, hogy pánikbeteggé váljunk miatta, ezért ha azt érzed, hogy ez megbetegít, akkor inkább gondold át, hogy miért teszed. Isten nem akarhatja, hogy te belebetegedj abba, hogy neki tetsző módon akarsz élni, ezért azt is megbocsátja és megérti, hogy ha mondjuk azért nem tudod őt az elvártaknak megfelelően követni, mert az az út neked ilyen okból járhatatlan. Én mondjuk katolikus vagyok, nálunk például kötelező a szentmisén való részvétel, de nem bűn az, ha valaki betegség miatt nem tud elmenni.

Isten más-más ösvényen szólít minket, lehet, hogy neked nem pont úgy kell tenned, mint sok más embernek, és Isten nem fog emiatt elutasítani. De abban biztos vagyok, hogy Isten azt szeretné, hogy éljünk, és nem azt, hogy belerokkanjunk a követésébe. Lehet, hogy van most az általad cipelt terhek között olyan, amit lerakhatsz, hogy mondjuk erőre kapj és gyógyulj. Lehet, hogy nem egy teljes közösségre van szükséged, hanem egy vagy néhány megértő emberre csak, és az talán könnyebb. Lehet kis lépésekben gondolkodni, a megoldhatatlan nagy problémát addig aprítani, amíg kezelehető kicsi problémákká válik. Lehet, hogy a probléma a lakóhelyed, és lehet, hogy a megoldás mondjuk az elköltözés. Ezeket ne vedd direkt tanácsadásnak, kérlek, csak próbálok felvillantani lehetőségeket, hogy ne érezd azt, hogy kifogytál.

Ez lehet, hogy még ennél is több időt vesz igénybe. Én is évek óta járok terápiába, és még nem vagyok a végén. De hidd el, Isten megvár, és várni fog később is, és veled lesz az úton is, még ha úgy is tűnik, hogy épp nincs.

Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni valamit, ez az, amit én látok, így ezt tudom adni neked.

2021. ápr. 4. 22:41
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. ápr. 4. 22:50
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, de igazuk van. Az Asperger szindróma az kamu liberális betegség. Olyan, mint pl. az ADHD. Két baromi nagy pofonnal 100%-os sikert lehet elérni a gyógyításban. Általában a lusta szülők fogják rá, hogy ADHD-s a gyermeke, mert nincs kedve foglalkozni vele, rásózná a szakemberre. Nekem is van ilyen ismerősöm. Az ADHD-s gyermekével foglalkoztam, semmi baja. És érdekes, ő sem akar már foglalkozni a gyerekével.
2021. ápr. 5. 12:30
 27/32 A kérdező kommentje:

Én is úgy hallottam, hogy akinek pl vénségére megőszül a haja, vagy gyengébb lesz, az csak lusta.

Ráolvasással még szárnyakat is lehet növeszteni!

Próbáld ki pl zsoltárt énekelve kiugrani a 10. emeletről. Biztos siker!

Írj, ha sikerült!

2021. ápr. 5. 12:35
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

nem vagyok vallasos, de azert leirom a velemenyem.

ha te hiszel Istenben, es szerinted ez a te utad, akkor imadkozz, olvasd a bibliat, kerd az o utmutatasat, egy szoval hagyd ki a kettotok kapcsolatabol az egyhazat.

sajnos sok egyhazi vezeto felre tudja magyarazni a tanitasokat, es nem feltetlenul mutatnak peldat az eletukkel.

nem kell a gyulekezet eleteben reszt venned, halgass online predkiaciokat, es ne a tobbi hivovel foglalkozz, hanem Istennel.

2021. ápr. 5. 15:01
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen gyülekezetben nincs neked helyed. Hagyd ott! NEm fogod Jézust ott megtalálni.
2021. ápr. 5. 16:33
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
#26: Az autistáknak befogadásra van szükségük, nem pofonokra. Abból úgyis kapnak eleget. Olyanokra, akik elfogadják őket annak, akik. Akkor nem lesz gond az autizmusból.
2021. ápr. 5. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!