Ha az autizmusom miatt diszkriminálnak, akkor lehet valahol segítséget kérni?
Vallási közösségről van szó.
Felnőttként akarom felvenni a vallást, de mindenki elutasító velem. Azt mondják ilyen betegség nem is létezik stb.
Azt mondják nem tudok beilleszkedni, pedig csak nem segít senki. Lenéznek.
Évek alatt sem sikerült előrébb jutnom.
Kitől kaphatnék segítséget? Így úgy érzem egyre jobban elvesztem a hitem is Isten jóságában.
27/F/ Aspergeres
Szia
Őszintén sajnálom amit át kell élned. Jézus elmagyarázta, hogy miért olyan fontos a szeretet. „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” — mondta a János 13:35; 15:12, 17. Krisztus követése szorosan összefügg a testvéri szeretet kimutatásával. Az igaz keresztényeket nem az azonosítja, hogy sajátosan öltözködnek, vagy különös szokásokat gyakorolnak, hanem az a mély és gyengéd szeretet, amelyet egymás iránt nyilvánítanak ki.
Ha ezt szem előtt tartod, akkor rájössz mit kell tenned.
Jó lenne talán azt is tisztáznod, hogy Aspergeres, vagy autizmusod van-e?
Kedves kérdező! 2020-ban már válaszoltam a kérdésedre, két választ is adtam, utána is néztem az Asperger szindrómának. Keresd a 2 választ "Stefán" aláírással:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ha sem a közösséged nem hajlandó többet tenni érted, se te nem vagy hajlandó többet tenni a közösségedért, akkor ugyan mitől változna bármi? Te megtetted, amit javasoltam 2020-ban? Kihasználtad az Aspergereseknek nyújtott terápiás lehetőségeket? Egy perselyből is csak akkor tudsz pénzt kivenni, ha előzőleg tettél bele.
üdv Stefán
Ez a Stefán egy aljadéknak tűnik, vele ne foglalkozzatok.
A többieknek köszönöm a válaszokat.
20. 38 as. Már jó pár éve Autizmus spektrumzavarnak hívják, bár értem, hogy a magasan funkcionáló autizmust hívjuk aspergernek, az igazság az, hogy a kérdező szempontjából mindegy.
Kérdező, a keresztény közösségek elítélő, önkényes, képmutató közösségek. Ha az autizmust tagadják, vajon mit tagadnak még és milyen másokra káros tévhiteket terjesztenek.
12 év református iskola, plusz utána 2 év gyülekezetben, sok mindent láttam, en is autista vagyok, de mondjuk nekem ez nem igazán számított. Ezek nem azok a helyek, ahol a megértést és az elfogadást hirdetik . Én nem erőltetném, ha rosszul érzed magad ott
Kedves kérdező!
Ha most a közösséged tagjait kérdeznénk, ők rád mutogatnának, hogy te alkalmazkodj hozzájuk. Te meg rájuk mutogatsz, hogy ők alakalmazkodjanak hozzád. Viszont a közösségedet nem tudod megváltoztatni. Jézus azt mondta, hogy aki nem tagadja meg magát, és nem veszi fel naponta a keresztjét, az nem lehet az ő tanítványa. Csak te magad tudod eldönteni, hogy megtagadod magad, és részt veszel a közösségben akkor is, ha neked ijesztő és nehéz kilépni a saját kis biztonságosnak hitt világodból. Megtagadod magad, vagy sem? Keresheted a hibát másokban, elvárhatod, hogy neked ne kelljen semmit tenned, és a sült galamb mégis repüljön a szádba. De akkor a végén lesz sírás és fogcsikorgatás.
üdv Stefán
Ennyire ostoba embert is ritkán hord a hátán a föld...
Hagyjuk, hosszú és úgyse értenéd.
Az értelmes többségnek: három éve járok kognitív viselkedésterápiára, jártam a SOTE pszichiátriájára és a Klinikáknál pszichoterápiára is. Valamint egy ferences szerzeteshez lelki gondozásra.
Az, hogy a vallási közösség mindig csak a szerencsétlen áldozatot hibáztatja, meg kilöki a tolószékest a székből, hogy járjon, arról nem tehetek. :(
Kérdező, Stefán nem ostoba, még ha egy kicsit nyersen is fogalmaz, nem rosszindulatú, és felvet egy releváns szempontot. Nyilván nem lát bele az életedbe így az interneten keresztül, de az nem az ő hibája.
Próbáld meg akkor úgy felfogni, hogy talán épp te vagy hivatott arra, hogy változtass a közösségen. Lehet, hogy pont az a feladatod, hogy jobbá tedd a közösséget elfogadásban. Ez mondjuk lehet az, hogy jó példát mutatsz, és törekszel. Ez nem azt jelenti, hogy minden a te felelősséged, vagy rád van tukmálva mindenkinek a dolga, de azzal veszítenivalód nincs, ha megpróbálod. De az valóban egy irreális elvárás, hogy senki nem csinál semmit, és közben arra várunk, hogy valami megváltozzon. Változni akkor fog valami, ha valaki tesz valamit. Ez lehetnek ők is és te is egyaránt. Lehet, hogy az okozza, hogy egyszerűen nem tudnak hozzád közeledni, mert ők is úgy félnek tőled, mint te tőlük. Sajnos az embereket az általános élettapasztalatuk nem készíti fel őket arra, hogy hogyan viszonyuljanak egy aspergereshez, és ezért gyakran ők is félreértik a másikat. De az tényleg elég nagy veszteség volna, ha csak félreértések miatt nem épülnek emberi kapcsolatok.
Valahol ezt jelenti a felebaráti szeretet, hogy a másikhoz úgy viszonyulsz, mint egy emberhez, aki potenciálisan akár a testvéred lehet. Lehet, hogy a kapcsolat jelen pillanatban nem túl jó, de ha könnyű volna szeretni, Jézus nem adta volna parancsba. Azért van rá parancs, mert ez nem jön magától egyik oldalt sem.
Remélem nem sértettelek meg, semmi ilyen szándék nem volt bennem, és szerintem Stefánban sem.
Ennyire nem érthető, hogy évek óta járok terápiára és próbálok fejlődni, de ők a kisujjukat se mozdítják??
Hiába kérem, hogy segítsenek. Nem teszik.
Ahol most lakok nem nagyon van más közösség.
(Nem BP)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!