Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor ez is bűn ha jót...

Most akkor ez is bűn ha jót eszek?

Figyelt kérdés
31F vagyok. 2 gyerekem van , egyik 8 éves másik 5 éves. Napi 10 órát dolgozom (kamionsofőr vagyok) 380ezer Ft a fizetésem. Feleségem takarító nő a Tescóban. Havi 120 a OTP plusz 80 a rezsi. Megmarad 200 ezer kell a gyerekekre, ételre, ruha stb. És mondta egy hívő hogy nem erdemlem meg a penzt meg hogy finomat egyek. Mert bűnös mindenki, Csak kegyelemből adatik meg az étel. Aki nem imádkozik nem áldja az Urat az bűnosen fogyassza az ételt. Most kérdezem, sosem ittam nem jártam bulikba. Házasságban hűségesen élek , napi 10- van mikor 12 órát dolgozok annyit már meg érdemlek hogy egyek, ha imádkozok nem hullik sult galamb a számba! Meg hogy adakozzak! És miből? Szerintem úgy van rendjén az eletben hogy mindenki a maga problémáját oldja meg! Adakozzon az állam van nekem csaladom akit elkell tartanom nem vagyok köteles a tiszteleten illedelmességen kivul senkinek semmivel
2021. márc. 19. 17:27
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Dehogy bűn.. úristen
2021. márc. 19. 17:37
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Bűn igen, egyél száraz kenyeret és igyál csapvizet.
2021. márc. 19. 18:16
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem pedig a szokásos troll vagy, aki hol katolikus, hol hites, néha a pokoltól fél, máskor meg saját magát dicséri és mocskos leveleket szokott privát írogatni.
2021. márc. 19. 18:25
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
"És mondta egy hívő" - ez a Valaki nem állt kétszer sorban, mikor az észt osztották.
2021. márc. 19. 18:27
 5/14 anonim ***** válasza:
38%

Jobb tisztázni azzal az emberrel, aki az evésről mondott valamit neked, hogy pontosan mit értett a mondottakon. Néha félreértések adódnak. Ezért jó visszakérdezni, hogy "Jól értem, hogy azt akarod mondani, hogy ...?"

Hadd nyugtassalak meg, nem csak te, hanem aki áldja az Urat, az is bűnösen fogyasztja az ételt. Mert mindenkinek vannak bűnei.

Ha dolgozol, akkor én nem gondolom, hogy nem érdemled meg az ételt. Viszont nem gondolod, hogy ha Isten még az ember teremtése előtt nem gondoskodott volna olyan dolgok teremtéséről, amit az emberek meg tudnak enni (ehető növények és állatok), akkor hiába dolgoznál, és hiába érdemelnéd meg, nem lenne mit enned? Úgyhogy szerintem is jó dolog hálát adni Istennek ezekért a számunkra itt Magyarországon természetesnek látszó dolgokért is, hogy van mit ennünk. Ez nem mindenhol természetes. Gondolj bele, hogy manapság évente a világon kb. 3 millió gyerek hal meg éhezéstől vagy az alultápláltság következtében, ami több, mint a koronavírus eddigi áldozatainak a száma. És a ma a földön élő emberek 80%-ának a napi étele egy adag rizs, semmi egyéb.

Másrészt pedig Isten legelső és legnagyobb parancsolata, hogy szeressük őt teljes szívünkből, lelkünkből, elménkből és erőnkből (Mk 12:30). Szerintem Isten megérti a helyzetedet, hogy a pénzedből nem tudsz adni neki, ő nem akar kifosztani senkit, és Isten a jókedvű adakozót szereti, aki szívesen ad. De akkor gondolkodj el, hogy mi mutatja meg, hogy te így teljes erődből, elmédből stb. szereted Istent? Mit adsz te Istennek, amiből tudja Isten, hogy Ő a legfontosabb neked? Mert ha a feleségedet vagy a családodat Isten elé helyezed, akkor megszegted a legnagyobb parancsolatot, nemde?

üdv Stefán

2021. márc. 19. 19:18
 6/14 anonim ***** válasza:
39%

Jó, mielőtt valaki félreértené: akinek nincs elég pénze, attól Isten nem kívánja a pénzét. Ezt írja a Biblia: "Azért, hogy másoknak könnyebbsége legyen, nektek ne legyen nyomorúságotok."

Igazából Isten elsősorban mindenkinek az egóját (szívét, lelkét, elméjét, akaratát) szeretné megkapni. Isten azt szeretné, hogy őt szeresd teljes szívvel, lélekkel, elmével, mert furcsamód akkor tudsz másokat is, beleértve a családodat jól szeretni, ha Istent jobban szereted náluk. Adni pedig a legszegényebb koldus is tud valamit Istennek, ha nem is pénzt.

üdv Stefán

2021. márc. 19. 19:30
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Mért lenne bűn?

Kettő fajta ember létezik amúgy. Az első kiélvezi a finom ételek ízét ezért lassan eszik. A második megérzi a finom étel ízét és gyorsan bezabál belőle.

Te melyik vagy? ^^

2021. márc. 19. 19:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Ez a Stefán mindenhova írkál! Tuti hogy pünkösdi karizmatikus vagy Hit gyülekezete szekta tagja. Ekkora fanatikust
2021. márc. 19. 20:05
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
En valahol irigylem is Stefant. O megtalalta azt az ideologiat, amivel mindenkinel okosabbnak, kulonbnek erezheti magat.
2021. márc. 19. 20:15
 10/14 anonim ***** válasza:
21%
Én vagyok stefán??? Jobb nevet nem tudtatok volna kitalálni? :D
2021. márc. 19. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!