Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg akartam halni, de Isten...

Meg akartam halni, de Isten visszahúzott. Vajon tényleg Isten volt vagy csak a véletlen?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy ateista voltam mindig is. Sőt, kiröhögtem a vallásos embereket.

Azonban már 1 éve nincsen munkám, teljes depresszióba estem emiatt és nagyon-nagyon nehezen, de sikerült végre munkát találnom!

Na nem is ez a lényeg, hanem hogy a depresszió miatt már olyan kétségbeesett voltam, hogy elkezdtem "imádkozni" Istenhez, hátha létezik és hátha segít rajtam. Amikor nem jeleztek vissza aznapra amikorra mondták, teljesen úgy álltam hozzá hogy kész vége, ez volt az utolsó csepp amit kibírok. És én most megölöm magam. Nem viccelek, meg akartam ölni magam.

Erre megcsörrent a telefon! Fel vagyok véve. Isten műve lenne? Vagy egy szimpla véletlen? Na de ekkora véletlen? Kezdek kételkedni az ateizmusomban....

2021. márc. 18. 13:57
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem...

2021. márc. 18. 23:36
 22/34 anonim ***** válasza:

Aki csak a földi életben bízva alakítja ki életét, (és nem bíz semmit Istenre, mert nem hisz benne) , az nem jut üdvösségre. Mert boldogságát kívülról, a földi javaktól várja, és ezt újra és újra meg kell ismételni, ahhoz hogy fenntartása látszat boldogságát.

De vannak akik lemondanak a világ birtoklásábol eredő látszat boldogságról. Megtalálják az Istenhez vezető utat, és az ő boldogságuk belülről fakad, független a külvilág történéseitől.

A példa a földi élet és az égi élet összehasonlításárol szol. A pillanatnyi földi örömök meghalnak és iujra és újra ismétlése szorulnak. De a lelki öröm nem múlik el, folyamatosan él bennünk, akik megtalálták Istent. Miért nem múlik el? Mert Isten a forrása. Ami Istentől származik azt nem emészti meg az idő.

Istenhez fordultál? Az evangélium (örömhír) azt írja "kérjetek és adatik, zörgessetek és megnyittatik"

Te új élet kapujában áltál, lemondtál majdnem a földi életről, annak kínálkozó örömeiről és Istenhez fordultál.

Az isteni gondviselés viszont egy új utat mutatott neked... Igen bármilyen furcsa, így is működik a világ. Lelki csengettyük is vannak, amit imáddal meg tudtál szolaltatni másban. És működik. Csak annak mese az ima aki nem hisz benne. De te hitted egy rövid időre, és a hitnek nagyon nagy formáló ereje van. A nem hitnek semmilyen.

Hihetetlenül boldog vagyok, azzá tettél, hogy Istenhez fordultál! Nagyon örülök neked! Nagyon büszke vagyok rád! Nagyon bátor voltál, hogy Istenhez fordultál!

2021. márc. 19. 05:38
 23/34 anonim ***** válasza:
Semmi nem történik Isten akarata vagy engedélye nélkül. Az, hogy amúgy is pont akkor hívtak volna, és Isten engedte ezt, vagy konkrétan beavatkozott, és elintézte, hogy az utolsó pillanatban hívjanak, teljesen mindegy. Mindenképp Istennek köszönheted, ami történt. Az ateizmusod jó, hogy megingott, az a leglogikátlanabb dolog a világon. Most eldöntheted, hogy utánamész-e annak, hogy létezik-e Isten.
2021. márc. 19. 06:05
 24/34 A kérdező kommentje:

23-as

fuu pont a te fajtádtól vagyok a leginkább rosszul! Az ateizmus logikátlan?? Hol élsz te? Az ateizmus a logikus, Istenben maximum csak hinni lehet. Nem mondom hogy ez jó vagy rossz dolog, de semmiképp sem logikus!

22-es

Mit jelent az üdvösség? Boldogságot? Van egyáltalán olyan ember, aki a földi dolgoktól mentesen tud boldog lenni? Én még nem láttam olyat...Emberi dolog szomorúnak és depressziósnak lenni, főleg Magyarországon..

2021. márc. 19. 09:05
 25/34 anonim ***** válasza:

Az üdvösség a végső boldogságot jelenti. Ami megingathatatlan, végleges. A földi jók szolgálják a földi boldogságunkat. Ez az első lépcsőfok nem az utolsó.

A második a lelki boldogság ami belőlünk kifelé sugárzik, ez lemondással kezdődik. Te is lemondtál a földi boldogságról.

Nagyon sokan szídják a papokat, a szerzetesek azonban ők azok akik leginkább lemondanak a földi boldogságról. Nézz bele Böjte Csaba videóiba. Akkor látsz egyet.

Persze hogy emberi dolog depressziósnak lenni. Krisztus azonban egyetlen parancsot, gyógyszert adott: szeressük felebarátainkat. Ha ezt mindennap gyakorlod, ígérem soha nem leszel depressziós.

2021. márc. 19. 10:00
 26/34 anonim ***** válasza:

"Emberi dolog szomorúnak és depressziósnak lenni, főleg Magyarországon."

Én itt élek és vidám vagyok mindig, de tényleg sok embert irritál. Azt hiszik kábszerezek...

2021. márc. 19. 16:22
 27/34 A kérdező kommentje:
Mégis mitől vagy vidám? Gazdag vagy?
2021. márc. 19. 16:30
 28/34 anonim ***** válasza:
Nem, csak szeret az Isten. Szegény vagyok.
2021. márc. 19. 16:50
 29/34 anonim ***** válasza:

Egy jelt kértél Istentől. Elkezdtél imádkozni, és történt valami, lett munkád. Keress tovább. Hogy Isten személyes lenne, akit meg lehet szólítani, imákat hallgat meg, ezt Jézus tanította. A keleti vallásokban Isten nem Személy. Tehát, ha az Atyáról többet szeretnél megtudni, olvasd el, miket tanított Jézus, aki azt mondta:

"Aki engem látott, az Atyát is látta."

" Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon."

" Minden, amit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem. "

2021. márc. 19. 16:58
 30/34 A kérdező kommentje:

Hát ezt a szövegelést már megint nem értem és elég is volt ennyi a vallásokból.... Úgy érzem butább leszek mint előtte voltam....

Mindenesetre köszönöm a válaszokat és mindenkinek szép napot!

2021. márc. 19. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!