Meg akartam halni, de Isten visszahúzott. Vajon tényleg Isten volt vagy csak a véletlen?
Előre leszögezném, hogy ateista voltam mindig is. Sőt, kiröhögtem a vallásos embereket.
Azonban már 1 éve nincsen munkám, teljes depresszióba estem emiatt és nagyon-nagyon nehezen, de sikerült végre munkát találnom!
Na nem is ez a lényeg, hanem hogy a depresszió miatt már olyan kétségbeesett voltam, hogy elkezdtem "imádkozni" Istenhez, hátha létezik és hátha segít rajtam. Amikor nem jeleztek vissza aznapra amikorra mondták, teljesen úgy álltam hozzá hogy kész vége, ez volt az utolsó csepp amit kibírok. És én most megölöm magam. Nem viccelek, meg akartam ölni magam.
Erre megcsörrent a telefon! Fel vagyok véve. Isten műve lenne? Vagy egy szimpla véletlen? Na de ekkora véletlen? Kezdek kételkedni az ateizmusomban....
A jó útra? Nem szeretem a hittérítőket!
Anélkül is jó ember vagyok hogy hinnék Istenben, a kérdésben nem is ezt taglaltam, hanem hogy létezik-e!
Különben meg sok vallást pont azért nem szeretek, mert számomra gonosz dolgokat írnak le benne, pl. a homoszexualitással kapcsolatban....
Véletlen nem létezik, minden a természet törvényei szerint történik, azok alól nincs kibújó.
„De az, hogy éppen be akartam venni a gyógyszereket és azelőtt egy perccel csörren meg a telefon...számomra elgondolkodtató...”
Igen, elgondolkodtató... „de talán mégse akkora baromság hogy Isten létezik...” Helyesen látod, Csakhogy az Isten, akire gondolsz, és akit a vallások ábrázolnak, helyesebben ahogyan ábrázolják, nem létezik.
Isten nem egy valaki, nem egy személy, Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb stb. Isten Minden hatalom bölcsesség és szeretet, kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt. Isten az, akiről te azt mondod, hogy „ÉN VAGYOK”, ez nem a személyiséged és nem az ego egy árnyék azonosságod kinek feladata személyiségedet védelmezni, folyton az előtérbe helyezni.
A vallások Istennel kapcsolatban teremtőről beszélnek, de Isten nem teremtett semmit, Isten minden létezővé fejlődött, mi tehát fejleményei vagyunk, nem teremtményei. Mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei, szerves részei.
Így ábrázolva máris érthetőbb a vallások tanítása, hogy Isten mindig mindenütt jelen van és mindenható, ez nem azt jelenti hogy bármit megtehet, hanem azt, hogy mivel minden belőle fejlődött ki, kihat mindenre.
Isten tehát nem egy valaki rajtunk kívül, hanem saját magunk lénye, az aki arról gondoskodott hogy ott vagyunk ahol vagyunk. A vallások őrangyalokról beszélnek, ez valójában a mi saját isteni kilétünk. Isteni kilétünk az is, aki diszkréten megdorgál bennünket, és aki nyiltan megjutalmaz, aki megvéd bennünket, ha veszély fenyeget.
Szerintem Isteni kiléted volt az, aki gondoskodott arról, hogy az utolsó percben megkapjad a jó hírt, ez nem egy valaki rajtad kívül.
Köszönöm, így sokkal érthetőbb számomra és elgondolkodtató.
hogy véletlen volt vagy Isten, azt neked kell eldöntened: hogy érzed?
nem kell vallásokat követned és a Bibliát olvasni
olyan is van, hogy valaki "teista", vagyis istenhivő, de nem vallásos, tehát nem gyakorol vallást
mindenesetre nagyon örülök, hogy velünk maradtál és nem végeztél magaddal - vigyázz magadra!
Megtisztult lélekkel imádkoztál, ez az út Istenhez, még dolgod van a földön, nem enged még.
Biztos vagyok benne hogy legközelebb is kapsz megerősítést "felülről".
Ilyen durva véletlenek nincsenek, kérj és kapsz.
Az Örömhírből ídézve:
"Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt. Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!