A tanúk honnan tudják, hogy fognak e megmentésben részesülni vagy sem?
Feltettem egy kérdést. Tudod rá a választ? Gondolom nem. Viszont mocskolódni remekül tudsz. Most vagy üldözési mániád van, vagy ezt tanulod ott, amit épp védesz. Én utóbbira tippelek az elsővel felturbózva.
Mivel semmi üldözés nincs egy olyan kérdésben, amire tudniuk kéne a választ és minden nap beszélnek róla.
Isten a megmentés lehetőségét a következőképen definiálja:
(Máté 10:22) . . .de aki mindvégig kitart, az megmenekül.
(Lukács 21:19) 19 A kitartásotok által megőrzitek életeteket.
(Héberek 10:36) 36 Mert kitartásra van szükségetek, hogy miután mindent megtesztek, amit Isten akar, megkapjátok tőle, amit ígért.
(Róma 10:12, 13) . . .. 13 Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”.
(Cselekedetek 2:21) 21 És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül.’«
Tehát csak úgy senki nem menekül meg, és olyan nincs, hogy mindenki bűntelen. Ellenben tökéletesek lennénk.
Még az első tanítványok se mondtak ilyet, egyikőjük sem halt meg bűntelenül.
Láthatod, hogy "valamiben" való kitartáshoz van szükség.
Hogy miben kell kitartani, azt pedig Isten leíratta a Szavában
Ján 8:34 Felele nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
Ján 8:35 A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad [ott] mindörökké.
Ján 8:36 Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek.
Én nem vagyok tanú, de Jézus elmondta és még pár szent. Ha nem vagy szent és tökéletes ,akkor nem menekülsz meg. Nem dísznek halt meg és adta a vérét értünk.
Biztos pedig senki sem lehet abban, hogy üdvösséget szerez, ha csak nem Jézus mondta neki.
"De ha nem így van, márpedig nem így van, mert a Biblia nem hazudik, nincs büntelen ember"
Szia!
A Biblia írja, hogy nincs bűntelen ember, de azt is, hogy van. Hogy lehet ez?
A megoldókulcs itt is a szövegkörnyezet.
Amikor Pál a Római levélben írja, hogy mindenki bűntelen, általánosan teologizál. Ezzel szólít fel mindenkit a megtérésre. De tudjuk, h vannak megtértek. Pál a Római levélben, kb. az 5. fejezettől már a hívőkhöz szól. Ott említi, hogy Isten a megtértet Jézus miatt bűntelennek tekinti, még ha bűnt is követ el, így aki élete végéig Krisztusban marad, az üdvözül. Mindig meg kell nézni, hogy az adott igék kinek és miért íródtak!
Fontos, hogy megértsük a Római, a Galata és az 1 Korintust, mert ezek a keresztény alap. Enélkül nem lesz világos teljesen sem az ószövetség, sem az újszövetség, és mindig ellentmondásba ütközünk
"És ha az egyik feltételben elbuksz, akkor neked annyi?"
Ezt kitől kérdezted?
"az egyik feltételben elbuksz, "
GONDOLOD Péter, Pál, Barnabás, vagy bármelyik első tanítvány nem hibáztak? Hatalmasakat bukdácsoltak.
Beszámolók írnak róla, hogy micsoda hibákat követtek el. Pedig mindegyik felkent keresztények. Péter képmutatást követett el, Pál és Barnabás, akkora balhét rendezett, hogy ha ott lettél volna, nem hitted el volna hogy ezek Keresztények. Evódia, Szintike a két testvérnő csúnyán összevesztek...
Őket is fegyelmezni kellett.
DE sorolhatnám a hiányosságokat, amit az első században némelyek csináltak. Olvashatsz róla.
DE megoldották, és folytatták azt a feladatot, kitartva keresztény életükben, ami megmentést eredményezhet.
János megírta, hogy van halálos bűn, és van olyan bűn, ami nem von halált maga után.
Ha Isten a bűnöket figyelné, senki nem menekülhetne meg. Isten a szívet vizsgálja, és azt, hogy az esetleges hibákat hogyan kezeled, és rendezed.
Dávid, aki gyilkosságot követett el, és házasságtörésben vett részt, Isten még is szíve szerint való Férfinak nevezte.
Mi nem teszünk ilyeneket, de hibákat biztos, hogy követünk el.
Mindent lehet rendezni Istennel, Sőt kér is erre Jehova mindenkit.
(Ézsaiás 1:18) 18 „Gyertek, rendezzük a dolgokat egymás között” – így szól Jehova. „Még ha olyanok volnának is a bűneitek, mint a skarlát, fehérré lesznek, mint a hó. Még ha vörösek volnának is, mint a karmazsinszínű anyag, olyanná lesznek, mint a gyapjú.
Ezt értem, de én azt kérdeztem, hogy hol van az a határ, ahol már nincs megmentés. Mi van azzal, aki hülyeséget csinál és pont meghal, tehát nincs esélye sem jóvá tenni, sem megbánni és addig hiába volt pöpec a viselkedése, csinált valami egetverő bűnt és épp akkor hal meg. Azzal mi lesz?
És ha jól értem, akkor ti nem vagytok benne biztos, hogy megmentésben részesültök? Nektek ez csak remény?
Köszi a választ.
..még egy próba, hátha.... :-)
Erre."...de én azt kérdeztem, hogy hol van az a határ, ahol már nincs megmentés."
A káromlás megbélyegző, sértő vagy becsmérlő beszéd. Mivel a szent szellem Forrása maga Isten, a szelleme ellen szólni annyi, mint Jehova ellen szólni. Ha valaki bűnbánat nélkül vetemedik ilyen beszédre, az megbocsáthatatlan. Jézus az ilyen megbocsáthatatlan bűnről szólva azokra utalt, akik szándékosan állnak ellen Isten szent szelleme működésének. Mivel Jehova szelleme működött Jézuson, de az ellenségei az Ördögnek tulajdonították ezt az erőt, bűnös módon káromolták a szellemet. Jézus ezért kijelentette: „Aki . . . a szent szellem ellen szól káromlást, az nem nyer megbocsátást soha, hanem örök bűnben vétkes” Márk 3:20–29.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!