Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk honnan tudják, hogy...

A tanúk honnan tudják, hogy fognak e megmentésben részesülni vagy sem?

Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 14:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Szerintem sehonnan. A Tanúk az Adventistákkal testvér vallás. Az Adventisták is rettegnek, hogy vajon üdvözülnek-e, vajon számukra megtörtént-e már a vizsgálati ítélet, stb... Feltételezem, hogy a Tanúknál is ilyesmi lehet, de nem tudom biztosan
2021. márc. 16. 15:28
 2/32 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszönöm a választ. Adventistától már hallottam olyat, hogy szerinte azért halt meg valaki akkor és ott, mert akkor volt üdvözült állapotban, akkor tudta Isten őt üdvözíteni.
2021. márc. 16. 15:40
 3/32 anonim ***** válasza:
Pont mint az összes többi vallás hívei. Le van írva a szent könyvükben.
2021. márc. 16. 18:21
 4/32 KZitus ***** válasza:

Szia

Pál apostol azt írta, aki áll, vigyázzon nehogy elessen. Nos ennek alapján a túlzott magabiztosság okozhatja az "elesésünket". Nincsen a tanuknak külön receptjük az előttünk álló túlélésre. A Biblia tanítása minden embernek szól, nem csak a tanúknak. A nagy sokaságnak meg kell tartania igazságos helyzetét az embernek Fia előtt, anélkül hogy feladná; ez viszont megkívánja, hogy körültekintő maradjon egészen a végig. Jézus ezt világosan kifejtette, amikor ezt mondta: „vigyázzatok magatokra, hogy valamikor meg ne nehezedjék a ti szívetek dobzódásnak, részegségnek és ez élet gondjainak miatta, és váratlanul reátok ne jőjjön az a nap: mert mintegy tőr, úgy lep meg mindeneket, a kik az egész föld színén lakoznak. Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, a mik bekövetkeznek, és megállhassatok az embernek Fia előtt!” Lukács 21:34–36.

Ahhoz, hogy sikeresen megállhassunk az embernek Fia előtt, el kell nyernünk a helyeslését, ami azonban nem lehetséges, ha hagyjuk, hogy e világ gondolkodásmódja befolyásoljon minket. A világi gondolkodás csábító, és ráveheti az embert, hogy túlságosan is engedékeny legyen a testi kívánságok terén, vagy olyannyira leterheljék az élet nehézségei, hogy ne maradjanak első helyen a Királyság-érdekek: Máté 6:33. Az ilyen életmód elgyengíti az embert szellemileg, és nemtörődömmé válhat Isten és mások iránti kötelezettségeiben. Súlyos bűnt követve el, talán még megbánás nélküli magatartást is tanúsítva, tétlenné válhat vagy veszélyeztetheti helyét a gyülekezetben. A nagy sokaság minden egyes tagjának vigyáznia kell magára. Továbbra is el kell különülnie ettől az istentelen világtól és annak szokásaitól:János 17:16.

A Biblia tanítása egységes, minden embernek szól.

2021. márc. 16. 19:25
 5/32 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már olvastam tőletek. De sosem kaptam választ igazából, hisz ezzel azt állítod, hogy Isten csakis bűntelen embert fog helyeseni és megmenteni. De ha nem így van, márpedig nem így van, mert a Biblia nem hazudik, nincs büntelen ember, akkor kell lennie egy határnak, ahonnan már nincs visszaút, ahol már nincs helyeslés és ti ezt nem ismeritek, fogalmatok sincs, hogy hol van a határ. Igazából fogalmatok sincs, hogy mi alapján van megmentés, ugye?
2021. márc. 16. 20:18
 6/32 anonim ***** válasza:
Te erre vered, hogy a JT-ket cseszgeteted? Nincs elég sepregetnivaló a saját szektád házatáján?
2021. márc. 16. 20:19
 7/32 KZitus ***** válasza:

".... hisz ezzel azt állítod, hogy Isten csakis bűntelen embert fog helyeseni és megmenteni." - sehol nem állítottam ilyet, mert ilyen tényleg nincsen a Bibliában :-)

Tiszteletben tartom az álláspontodat. Isten szabad akarattal teremtett meg minket, van választási jogunk. Köztudott, hogy a reformáció következtében a Biblia elérhető lett mindenki számára. így a Bibliában leírtak alapján minden ember tudatosan eldöntheti, hogyan fogja követni Jézust. Jézus szava szerint: János 14:6 nélküle nem juthatunk közel Istenhez ! Kívánom neked és drága családodnak, hogy legyetek azon kevesek között akik megtalálják és járnak azon az úton amely az életre visz! Máté 7:14.

2021. márc. 16. 20:37
 8/32 A kérdező kommentje:

Te az életedet bíztad a szervezetre, akkor tudnod kell pontosan, hogy hogy ment meg, de se te, se más nem tudja elmondani. Abban úgy látom egyet tudunk érteni, hogy nincs olyan, hogy valaki csak akkor menekül meg, ha büntelen.

Akkor viszont hogy? Miért nem tudja ezt egyetlen egy tanú sem elmondani?

2021. márc. 16. 20:57
 9/32 A kérdező kommentje:
6# Undorító és gusztustalan vagy. Verni pedig nem tudom, mert nő vagyok és idejét nem tudom, hogy mikor írtam ki kérdést.
2021. márc. 16. 20:57
 10/32 anonim ***** válasza:

Persze, hogy undorító és gusztustalan mert nem azt bégetem vissza amit hallani akarsz.

a kérdés persze ugyanaz: a saját szektádnál minden rendben, hogy van időd másokban szemében keresni a szálkát, te farizeus(né)?

2021. márc. 16. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!