Mit jelent a megmentés?
pl. amiről a Cselekedetek 4:12 is ír.
Hívő keresztények véleménye érdekelne.
Kedves kérdező!
Engedd meg, hogy egy kicsit kritizáljam a kérdésedet.
Ha máskor teszel fel hasonló kérdést, vedd légyszíves a fáradtságot és idézd be az igét is mert itt vannak olyan emberek is akik, pl katonák,őrök, ügyeletesek, tűzóltók meg stb akiknél nincs kéznél a Bibliájuk és nem mindenki tudja fejből az igéket.
Ezért én be idézem az igét amire gondoltál;
(ApCsel 4:12)
"És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk."
És a válaszom egyszerű, számomra a megmentést úgy hívják, hogy;
Jézus Krisztus!
Így szól egészében:
10. Legyen tudtotokra mindnyájotoknak és az Izráel egész népének, hogy a názáretbeli Jézus Krisztusnak neve által, a kit ti megfeszítettetek, kit Isten feltámasztott halottaiból, az által áll ez ti előttetek épségben.
11. Ez ama kő, melyet ti építők megvetettetek, mely lett a szegeletnek fejévé.
12. És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
A válasz: Jézus Krisztus. Dicsőség neki.
Szia!
Azt jelenti, hogy feleszmélsz, hogy nincs mitől megmenekülnöd. Az is csak egy gondolat, hogy rab vagy és az is csak egy gondolat, hogy meg kell szabadulnod.
Egy szemléletes zen koan.
Tanítvány: Mester, hogy érem el a megszabadulást?
Mester: Ki kötözött meg?
Tanítvány: Senki.
Mester: Akkor mitől akarsz megszabadulni?
Kedves első
Köszönöm az észrevételedet. Erre tényleg nem gondoltam, és azt is köszönöm, hogy iírtad az idézete. Azt is köszönöm, hogy írtál választ:-) egyetértek. Kicsit bővebben?
hát Pietrosol ez most nem volt komoly:-)
Lehet, hogy nem jól, írtam ki a kérdést(elnézést), én is azt gondolom Krisztus a megmentés záloga, de az érdekelne, ki hogyan gondolja, számára mit jelent a megmentés, a személyes életét, jövőjét illetően?
Rendben Zitus!
Fejtsd ki légy szíves, hogy mitől akarsz megmenekülni!
Kedves Pietrosol:-)
"Fejtsd ki légy szíves, hogy mitől akarsz megmenekülni!" - a betegségtől, az öregségtől és a haláltól. És te?
Zitus!
Abszurd terved van, hiszen a tested, az anyag egy természetes folyamat végeredményeként lebomlik. Nonszensz a vallásod, mert azt tartja büntetésnek, ami tökéletesen természetes.
Kedves Pietrosol
Azért nonszensz számodra a vallásom, mert abból indulsz ki, amit látsz, ami a szemed előtt van. De a Bibliát éppen azért íratta le Isten, hogy te is, én is megismerjük a múltunkat, a jelenünket, és ami előttünk van, ami ezután fog megtörténni.
Nem az én tervem az, hogy örökké éljek itt a földön. Ezt Ádámék miatt veszitettem el én is, te is. Isten azért küldte a Fiát, hogy Sátán munkáit lerontsa. Ezt írja a Biblia. Nem látok okot arra, hogy ne higyjek Istennek. Eddig minden ígéretét teljesítette. Ezt miért nem teljesítené?
A lehetőség adott minden embernek. A kérdés csak az, ki akar élni vele?
Nonszensznek tartod azt hogy én szeretnék élni a lehetőséggel?
Egyébként csak ma "természetes" a halál. Egy rossz döntés következménye.
Zitus!
Felőlem akármiben reménykedhetsz. Akár egy olyan világban is, amelyben az anyag csak keletkezik, de nem bomlik, nincs elmúlás.
Mindenesetre megnéznélek egy hónap múlva, ha sikerülne megvalósítanod ezt az abszurd ideát.
Ha ez mostantól így lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!