Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Széthullhat a családom miattam...

Széthullhat a családom miattam, ha meleg vagyok?

Figyelt kérdés

Még nem tudják rólam.

Anyukám nagyon keresztény és szörnyen homofób. Apukám nagyjából semleges mindkét témával kapcsolatban. Két idősebb testvérem van, ők mindketten keresztények, de nem olyan durván gyűlölik a melegeket, mint anyukám.

21/F

2021. márc. 13. 12:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező!

Mióta szereted nyalogatni a szopókát? Te nem voltál otthon együtt a szüleiddel?

Nem láttál példát?

Több mint valószínű hogy a padláson húzgáltad valamelyik ovodás haveroddal az előbőrt és rákaptál a tormára ugye?

Árulja már el nekem egy meleg pali hogy mit szeret egy másik férfiben a szexen kivül?

Saját magadat mi? A jó nők kosaraztak ezért fordultál magadba és kaptál rá a tormára mert ott egyböl kapás volt.

Méghogy beteg megy vele születés...... Egy francia parkolóba végignéztem a melegek működéseit volt vagy 50. Olyan volt mintha öszeraknék 50 kappan kakast amelyik kukorékolni is hörögve tud, pityerélni végképp nem, csak kapirgálnak a semmibe

2021. márc. 14. 00:37
 22/68 anonim ***** válasza:
21%

Szegeny, nagyon sajnalom.

A keresztenyseg egyik legdurvabb dogmaja az, amit anyukad csinal es vall. Ezt hivokent mondom. Igazabol meg csak nem is tehet rola, mert (nem tudom, melyik felekezethez tartozik) a magyar egyhazak hivatalos allaspontja es tanitasa ebben egyelore egyseges.

Remelhetoleg nem hullik szet a csaladod, de lehet, hogy a szexualitasodat nem fogja elfogadni anyukad soha. Ha ennek ellenere jóban maradtok, csak "szemet huny" felette es kerulitek a temat, realisan ez a maximum, amiben remenykedhetsz.

Eloszor apukadhoz fordulnek, mert, ahogy irod, o semleges a kerdesben. Neki mondd el, es ha elfogadja, onnan mehetsz tovabb elore. Apukad jobban fogja tudni azt is, hogy mivel lehet anyukadra "hatni", vagy hogy inkabb hallgassátok el, legalabbis egy jo darabig.

Mindenkeppen legyel turelmes es adj idot ennek. Nagyon sok anya, hosszu vivodas utan (es "kezeltessunk, elviszlek ide meg oda" korok megfutasa utan) elfogadja a gyereket, ha esetleg nem is vallalja fel masok elott vagy nem akar beszelni rola. Vannak anyak, akik inkabb az egyhazat es az istenhitet hagyjak ott - persze, nem tudom, anyukad milyen tipus, mennyire muvelt, onallo gondolkodasu, mennyire fontos neki, ki mit mond stb.

Nagyon nehez lesz, de gondolj bele abba: a vallas sokszor azt tanitja, hogy a homoszexualisok a pokolba kerulnek. Ha ebben hisz, nem is varhatjuk el, hogy azonnal azt mondja, oke, pont azert, mert szeret. Borzaszto lelki tortura lesz neki is, ha ebben komolyan hisz.

Ezt nem azert irom, hogy akkor neki van igaza, csak hogy lasd a masik oldalt is.

2021. márc. 14. 02:30
 23/68 A kérdező kommentje:

"Árulja már el nekem egy meleg pali hogy mit szeret egy másik férfiben a szexen kivül?"

A lelkét szeretem. De ezt nehezen magyarázom neked, mert neked olyan nincs.

2021. márc. 14. 12:27
 24/68 anonim ***** válasza:
26%

Kedves Kérdező,

21 éves férfiként nem a szüleiddel kell elsősorban törődnöd, ideje ki repülni a családi fészekből.

Édesanyád biztos vagyok benne hogy jót akar neked, azt akarja hogy szerető családot tudj alapítani, és boldog unokákat hazavinni édesanyádnak.

A homoszexualitás a Biblia alapján bűn, nem csak a kiélése az, hanem a homoszexuális vágy is tisztátalan, ahogy a gyilkosság iránti vágy is tisztátalan, nem csak a kiélése, a gyilkosság az.

Homoszexuálisként boldog családra szép gyermekekkel kicsi az esélyed, ez a homoszexualitásod következménye.

2021. márc. 14. 12:49
 25/68 anonim ***** válasza:
27%
Igen, jól mondja a 21-es, én is undorítónak találom. Valami történhetett, hogy meleg lettél, az okot soha nem tudjuk meg, mert magánügy.
2021. márc. 14. 14:09
 26/68 anonim ***** válasza:
93%
Szia kérdező, én érintett vagyok, és keresztény is egyben. Ne ezen fórumon próbálj empátiát találni, mert itt törvényeskedők vannak többségben, akik szemrebbenés nélkül azt várják el, hogy változz át heterová. Én az egyedülállóságot választottam, és nem tartom bűnnek magát a hajlamot, mint ahogy a fent linkelt igehirdetésben is elhangzik. Én meg tudom érteni amit írsz, hogy a LELKÉT szereted annak aki iránt vonzódsz.
2021. márc. 14. 14:33
 27/68 anonim ***** válasza:
52%
Igen, ha a leklét szereted, akkor nem kell szex és nincs bűn. Jézus és az apostolok is így voltak, szerették egymást, de soha nem volt testi kapcsolat.
2021. márc. 14. 14:36
 28/68 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező kérdésére visszatérve, nem fog széthullani a családod attól, hogy felvállalod magad és megtudják legalább miért nincs barátnőd.

27-es szándékosan kiforgatott hasonlatot mondott, hiszen ők nem szerelmet éreztek egymás iránt, ami mint tudjuk egy kizárólagosságra törekvő érzés. Kiforgatta annyiban is, hogy úgy vár el tőled ilyen viselkedést, hogy nem mondtad hogy keresztény vagy.

A melegséghez való hozzáállásban egyébként három nézet van, keresztény szempontból:

- változz heterová, maga az irányultság is bűn

- nem bűn az irányultság de légy önmegtartóztató

- megengedett a hűséges párkapacsolat két azonos nemű között

hogy ki melyiket véli helyesnek az a lelkiismeretére van bízva.

2021. márc. 14. 15:25
 29/68 A kérdező kommentje:
Aki annyira az egyedülállóság mellett kampányol, éljen maga egyedül :( Nekem nincs kedvem életem végéig egy üres lakásba hazaérni minden nap végén.
2021. márc. 14. 15:59
 30/68 anonim ***** válasza:
94%
Nem keresztényként, ezt a terhet nem is várhatja el senki tőled.
2021. márc. 14. 16:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!