Mivel volt elfoglalva az Úr?
Ne támadjatok le, ha rosszul emlékszem, de a Bibliában az van írva, hogy Isten túl elfoglalt volt ahhoz, hogy maga jöjjön a földre, ezért a fiát küldte, hogy "elintézze a dolgokat". Mivel lehetett elfoglalva?
Kíváncsi vagyok, és nem szeretnék megsérteni senkit a kérdésemmel.
A 4-es katolikus elég furcsán értelmezi.
"egy jelképe annak, hogy Isten a bűneinkért saját fiát, is odaadná."
Helyesen: nem jelkép, és nem feltételes mód, hanem múlt idő: Isten a Fiát odaadta a keresztre a bűneinkért.
Igazad van, a Szentháromságot nem minden protestáns vallás fogadja el, hiszen az antitrinitáriusok, a mormonok, jehova tanúi stb stb. elutasítják, de a két nagy protestáns irányzat, a kálvinista és az evangélikus egyaránt elfogadják, sőt a katolikusokkal közösen üldözték a Szentháromság tagadókat.
Volt szerencsém megismerkedni a római és görög katolikus tanok alapjaival, de pár évig református hittanra is jártam. A kérdésed alapvetően elérte a célját, hiszen egyértelműen provokatív szándékkal tetted fel, de sajnos nettó butaság amit kérdeztél. (mellesleg a második és harmadik választ is én írtam...)
#8-as, igen, a feltételes mód rögtön feltűnt, ahogy elküldtem, sajnos utólag nem lehet szerkeszteni. A jelképben nem értünk egyet. Hangsúlyozom, én nem a katolikus tanításokat akarom hangoztatni, a saját meglátásomat írtam le. Szerintem nagyon sokszor hiba a Bibliát szó szerint értelmezni.
Azért tekintek egyébként rá jelképként, ha érdekel, mert a Szentháromság "koncepciójára" az őskereszténységben több verzió is volt. És a végül elfogadottra az akkori Római császár bólintott rá, úgy, hogy ő még keresztény sem volt. Na már most, nem akarom tagadni a Szentháromság létét, de csak szimbólumként tudok rá tekinteni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!