Bibliáról vélemény?
#11 melyik reszetol regebbi?
#Kerdezo, ezt allandoaln kerdezgeted?
Nem.
"batyjam szerint jobb ha nem olvasom mert felelem keltő." Attól függ hány éves vagy. Nem gyerek könyv. Komoly témák vannak benne és ráadásul értelmezni is kell és a szövegre nagyon oda kell figyelni, elmélkedni és elgondolkodni rajta.
Én nagyon szeretem a Bibliát, napi szinten olvasom és évek óta foglalkozom vele. Rengeteg dolog van benne. Egy csomó minden van, amit elsőre nem valószínű, hogy megértesz.
Olvasd-e Bibliát? Persze. De, nem arra számíts, hogy egy könnyű esti olvasmány, amit gyerekeknek írtak.
Aki szerint elavult, meg agymosás stb. az nem értem honnan veszi az infót, ha egyszer saját bevallása szerint nem is olvasta és nem is foglalkozott vele.
Hát persze, hogy le lettem pontozva. Nem mintha ez egy valódi kérdés lenne vagy tényleges bárkit is érdekelne mások véleménye.
"a bhagavad meg aktuális dolgokról többet ír, mégis régebbi"
Azért annyit ehhez a kommenthez hozzáfűznék, hogy régebbi? Legjobb esetben is csak i.e. 4. század a leírásának első időpontja. Senki sem tudja pontosan mikor keletkezett, többen is feltételezik, hogy legalább egyes elemei Krisztus utániak. Bár tudom, hogy elvileg ez nem számít, mert örök kinyilatkoztatás stb. Egyértelműen több egymásnak ellentmondó elmélet összemosása.
A filozófiájáról meg annyit, hogy az egész keret története arról szól, hogy Krisna arra buzdítja Arjunát, hogy ne habozzon, gyilkolja a le a rokonait a csatában. Nyugodtan ölje meg őket, elvégre nem is létezik a gyilkosság! Most komolyan, ez a nagy igazság a Bibliához képest, ami az élet szentségét teszi meg alapgondolatának?
A többi mondanivaló is nagyon korszerű az biztos. Mikor végre már semmi sem érdekel, elzárkóztál a világtól és öntudatlan zombiként, közönyösen tengeted mindennapjaidat csupán a kötelességeidet teljesítve, akkor végre a könyv elérte célját és elvileg eljutottál a transzcendens állapotba. Akkor végre tökéletes zöldség lettél, így most már várhatod a megszabadulást az élettől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!