Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliáról vélemény?

Bibliáról vélemény?

Figyelt kérdés
Szerintem vannak benne jó dolgok mint a szeretet,megbocsájtás de a nagy része agymosás, manipulacio, batyjam szerint jobb ha nem olvasom mert felelem keltő .
2021. febr. 27. 07:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
62%
Jó kis mesekönyv, csak túl van hype-olva.
2021. febr. 27. 07:30
 2/18 anonim ***** válasza:
62%
Tanmese gyűjtemény, idióta az, aki szó szerint értelmezi. Vicces, hogy sok ember letérdel egy mesekönyv előtt. Vannak benne megszívlelendő jótanácsok, de az egész életet rá építeni butaság.
2021. febr. 27. 07:35
 3/18 anonim ***** válasza:
62%
Mesének száraz, tanításnak elavult. Legfeljebb akkor olvasnám ha érdekelne az a korszak.
2021. febr. 27. 07:39
 4/18 anonim ***** válasza:
62%
A tízparancsolat szeritnem mindig is örökérvényű marad, normális értékrendű ember 8-at legalább megfogad belőle. Pedig nem is vagyok vallásos.
2021. febr. 27. 08:05
 5/18 anonim ***** válasza:
48%

Az a baj hogy az eredetihez semmi köze sincs mert minden kiadásnál változtattak rajta. Bele írtak plusz történeteket vagy kivettek belőle részeket, hogy jobb fényben tüntessék fel magukat.

Például elég csak össze hasonlítani egy 200 évvel előtti kiadással és látható az eltérések.

Ezen kívül még sok dolog megkérdőjelezhető vele kapcsolatban, de azt, hogy rengetegszer átírták ami bizonyítható, onnantól kezdve a hitelét veszti.

2021. febr. 27. 08:12
 6/18 anonim ***** válasza:
29%

Az európai kultúra nagyban épül rá, ezért minden európai embernek ismerni kellene. Vannak benne olyan részek, amik kifejezetten szépek, viszont olyanok is, amik nem esztétikusak. Az ókori irodalomhoz hasonlóan olyan részeket is tartalmaz, amiből ma is lehet tanulni, viszont a mai világban már elavultnak gondolom.

A legnagyobb probléma a Bibliával az, hogy folyamatosan visszaélnek vele. Emberek millióit tévesztik meg a szekták, akik különböző, ostoba értelmezést fűznek hozzá, amivel magát a könyvet is lejáratják. Jó lenne, ha úgy lenne, mint régen, hogy az Egyház értelmezi, a laikusok meg kimaradnak a magyarazatból. Ebben az esetben lehet több ember lenne rá kíváncsi.

2021. febr. 27. 09:13
 7/18 Demion ***** válasza:
58%
Az európai kultúra már nagyon régóta nem a Bibliára épül. Szerencsére.
2021. febr. 27. 09:32
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Nemrég kezdtem el elvosni, egyáltalán nem keltett bennem félelmet, hogy van ez?
2021. febr. 27. 10:29
 9/18 KZitus ***** válasza:
42%

Szia

A szavaid alapján olvasod, és már két olyan dolgot (szeretet,megbocsájtás) találtál benne, amelyet ha megtartanák az emberek, sokkal, de sokkal kevesebb szenvedés lenne a világon. Ha továbbra is olvasod, és elmélkedel azon: vajon miért íratta le Isten neked az adott(éppen olvasott) részt?, mit akar neked megtanítani vele?, mit árul el magáról Istenről?, akkor látni fogod, mennyire jó irányba szeretné befolyásolni a Teremtőd az életedet. Rájössz arra is, mint Teremtő sokkal de sokkal jobban tudja mi tehet téged boldoggá, kiegyensúlyozottá, és megadja neked azt a belső békét, amellyel sajnos a legtöbb ember ma nem rendelkezik.

A Bibliát nem úgy kell olvasni, mint egy regényt. Ha valaki ezt teszi, soha nem értheti meg a Példabeszédek 2:1-5 ír arról, miért nem.

De aki megfogadja Salamon által leírt tanácsot, akkor megérti a Bibliát, és azt is mit akar Isten velünk tudatni.

Ő elmondja, íme, csak rajtunk áll mennyire figyelünk Istenre:

Jeremiás 33:3 "»Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«”

Ézsaiás 48:17,18 "„Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai."

Jeremiás 29:11 " »Mert én jól tudom, hogy mi a szándékom veletek – ez Jehova kijelentése. – Azt akarom, hogy békében legyetek, és ne érjen csapás benneteket. Jövőt és reménységet akarok adni nektek."

Ezt a tanácsot adja neked is: "Bízzál Jehovában teljes szívedből, és ne a saját értelmedre támaszkodj! Bármihez fogsz is, vedd figyelembe őt, és akkor egyengetni fogja az utadat."

Egy félelemkeltő Isten kérné ilyen dolgokra a gyermekeit? Elmélkedj ezen :-)

Csak azok nevezik félelemkeltőnek, akik nem ismerik őt. Ennek a világrendszernek az istene nem is akarja, hogy az emberek megismerjék a Teremtőjüket, ezt pontosan tudja, látja Isten, ezért leíratta nekünk:„Ha pedig leplezett is a jó hír, melyet hirdetünk, azok között leplezett, akik elvesznek, akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye” 2Korintusz 4:3, 4.

2021. febr. 27. 10:42
 10/18 anonim ***** válasza:
40%

Isten élő szava, amit az embereknek íratott. Ezekben vannak olyan esetek, amik tanulsággal szolgálnak a jövő nemzedékének, hogy ne kövessék el ugyan azt a hibát. Ugyanakkor erkölcsileg tiszta útvonalat ad az emberek életére.

Nem tartom félelmet keltőnek, sokkal inkább fegyelmező erejü útmutatásnak.

2021. febr. 27. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!