Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan latod ezt a dolgot?

Hogyan latod ezt a dolgot?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok megvagyok keresztelve mint Katolikus. Voltam első áldozó, bérmálkozó. 22f vagyok. De sehova se járok. Minden reggel este imádkozom. Próbálok szeretetben élni, békességben ha akad olyan anyagilag segiteni. De ha mennék is inkább 100x templom mint gyülekezet de úgy gondolom ISTEN bennunk él nem a kézzel csinált épületekben mint pl gyüli vagy templom . A gyűlik 90%a pedig szekta agymosás, csalad ellen uszítás stb
2021. febr. 21. 20:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jól látod. Főleg azt, hogy Isten bennünk él, nem kézzel csinált épületekben.
2021. febr. 21. 20:25
 2/11 PetheD ***** válasza:
Mindez, amit leírtál (rendszeres ima, szeretet, békesség, segítőkészség) jó. Ezzel azonban nem tartod be teljesen a Tízparancsolatot. Én a saját tapasztalatomból írom, hogy a közösségi vallásgyakorlat, a szentmisén való részvétel megerősít a hitemben. Tudom, sokan vannak jó emberek azok között, akik nem járnak templomba, és a templomba járók között is vannak, akik magánéletükben nem tesznek tanúságot keresztény hitükről, vagy éppen nem keresztény módon élnek. Én gyakorló katolikusként így látom.
2021. febr. 21. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Hívő vagyok magam is. De nem veszem elő minden egyes tettemnél a Bibliai. Pl. Böjt van. Amúgy sem eszem hétköznap húst. Olvasom a Bibliàt, de nem ezzel jövök mindig elő. Humorom is van.
2021. febr. 21. 20:29
 4/11 A kérdező kommentje:
2-es jol teszed az jo a templomban járás nem erőltetnek semmit . Megnyugvást adnak nem ugy mint a gyulibe ott agymosas folyik csak
2021. febr. 21. 20:37
 5/11 PetheD ***** válasza:
Köszönöm, kedves kérdező. Ha erőltetnek valamit, az az én szememben gyanús. Ha jó példával járnak elöl, engem sokkal jobban motivál, mint ha erőltetnének. Ha a lelkiismereted nyugodt, megnyugvást érzel, az jó jel.
2021. febr. 21. 20:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6

Azért gondolod, mert egyszer azt írja, hogy 20 éves, egyszer meg azt, hogy 22?

Egyszer azt írja, református, egyszer katolikus, baptista is volt már.

Szerintem ugyanaz.

Csak már biztos szóltak a moderátornak egy párszor, hogy ugyanazt kérdezi, azért váltogatja.

2021. febr. 21. 21:27
 8/11 anonim ***** válasza:

6.

Ez szintén ma volt, azt hiszem. Persze, lehet, hogy csak szórakozik valaki, de nagyon kitartó.

"Sziasztok. Én jártam Hit gyülekezetbe, 2 évig. Alig bírtam ki lépni, tele beszéltek a pokollal úgy hogy pszichiáter segítséget kertem. Hónapokig kezeltek.... bűntudatot keltettek bennem meg olyanokat beszéltek hogy ne törődjek a foldi lettél hanem a mennyel...... inkabb menjen valaki reformatus vagy katolikus templomba . De személyes velemenyem Isten Mindenhato nem kell semmiféle felekezet se templom merr benned él. Ezek a felekezetek a magan eletedbe is bele akarnak folyni . Amihez semmi joguk meg akik nem térnek meg mind pokolba jut . Higyj legy jo ember es kesz . Kerüld a szektakat tonkre tesznek idegileg lelkileg minden hogy"

2021. febr. 21. 21:40
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves előzőek. Tisztelettel szeretnék válaszolni hogy nem az vagyok akinek gondoltok. Nagyon ritkán járok ide, és ha felteszek kérdést olyan kategóriába teszem fel amilyenbe való.. További szép Estét kívánok mindenkinek. 🤗🤩
2021. febr. 21. 21:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Jól csinálod!
2021. febr. 22. 17:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!