Hogyan lehet egy mélyen vallásos emberrel vitázni?
Sehogy és nincs is értelme.Hitekkel nincs értelme vitatkozni mert azok nem tények.
Soha ne vitatkozz olyannal aki tudatlansága ellenére az igazához ragaszkodik.Pl nyilvánvaló hogy hamis amit mond akkor fejezd be a beszélgetést a témáról vagy inkább az egész beszélgetés.Pl:nem szokott lenni a boltban valami azt mondja mikor mindig szokott lenni.Itt semmi értelme tovább beszélni arról ha ez nyilvánvalóvá válik kifejtés után.
Sehogy.
90% vitaképtelen.
Ezért hívő - különben gondolkodó lenne.
A maradék 10% érdekesebb:
velük lehet vitatkozni - egy pontig. Ott, azon a ponton ugyanúgy megbicsaklanak, mint a többi az elején, és kitalálnak valami nagyon nagy butaságot. Ott derül ki, hogy a szépen felépített, és egyébként teljesen szilárd légváruk mégiscsak a levegőben nyugszik.
Én még ateistában ilyennel nem találkoztam, bár biztos van :-(
Küldenél néhány ilyen beszélgetést?
De ne olyat, hogy egyik vallást összekeveri a másikkal, mert az egyszerű tájékozatlanság.
Tulajdonképpen az ateista is egyfajta hit. A legtöbb akivel beszéltem abban hisz, hogy csak az létezik, amit már tudományosan bizonyítottak.
Ez alapján már mindent tudnunk kellene, és kutatni sincs értelme, mert minek, ha csak az létezik amit már bizonyítottunk?
Az ateizmus NEM hit.
Nem, nem is egyfajta hit.
Az ateista valóban hihet sok mindenben, az más kérdés. De nem kötelező neki.
"Az ateizmus NEM hit."
Miért? Nem vagy meggyőződve, hogy nincs Isten? Vagy fizikailag látod, h nincs Isten? Tehát az ateizmus is hit.
Jaja, az ateisták között is van olyan meggyőződéses, hogy meg se hallgat, azonnal leordítja a fejed. A vallások közül meg általában a monoteista vallásban hívőkkel nem lehet vitatkozni, ők nem nyitottak semmire. De embertől is függ.
Más kérdés, hogy nincs értelme vallásról vitatkozni, mert hiten alapul, nem észérveken, nem nagyon vannak bizonyítható vagy cáfolható tények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!