Szerintetek is alapból abszurd ötlet ez Isten ellen ?
A Sátán hiába ark angyal most komolyan nincs annyi esze hogy be lássa a Teremtő Isten ellen semmi esélye?
Egy kis teremtmény meg akar támadni egy örökkévaló végtelen halhatatlan lényt ez már alapból hülyeség.
Ezzel csak azt éri el hogy örökre száműzze a Mennyből ennek mi értelme van?
@67!
Nem irja, hogy Ábrahám kebelére kerültek volna, csak következtethető.
Mivel Isten mindenben kétszeresen áldotta meg Jóbot de gyermekeket ugyanannyit nemzett mint a tragédia előtt. Igy érthető szerintem, hogy az elvesztett gyermekei sem vesztek el végleg, hanem csak testileg kerültek távol egy darabig tőle, azután visszakapta őket is.
Még az jutott eszembe az okok tisztázásáról, hogy Isten jól ismeri a sziveket és nagyon valószinű, hogy egy ilyen mély trauma után amit átélt Jób, nem hogy nem gyógyitotta volna be a sebeit, de lehet kontraproduktiv is lett volna ha megtudja mi miatt kellett szenvednie. Ekkora mély sebet nem gyógyit be pár mondat. Ez nem csak egy kis mezeinveszteség és szenvedés volt, hanem igazi szellemig hatoló törés.
Hiszek benne, hogy Isten mindenkinél jobban együtt tud érezni a szenvedőkkel és benne van a legnagyobb részvét. Ha úgy látta volna, hogy akkor abban a beszélgetésben bármit segit Jób lelki sebein az okok tisztázása akkor elmondta volna neki, de nem volt abban az állapotban akkor Jób, hogy vigasztalja ilyen háttérinformáció. Itt csak az idő és Isten kárpótlása segitett valamennyit, de hiszem, higy Jób szerette annyira Istent, hogy később azt tudta mondani, hogy megérte.
"mindenben kétszeresen áldotta meg Jóbot"
Én ezt nem nagyon látom.
Inkább azt látom, hogy még utána 𝐒𝐄𝐌 kapott semmit, hanem mindenért keményen meg kellett újból dolgoznia.
Azt pedig nem tudom, hogy magyarázod meg egy apának, hogy az összes gyerekét elveszítette.
Hiába kap akármennyi újat.
"Ellenben a kárpótlás"
MIFÉLE kárpótlás?
Az égvilágon SEMMIT nem kapott!
"a mennyben pedig biztos, hogy teljesen begyógyult amikor visszakapta az elvesztett gyerekeit is"
Ha létezik menny... és ha ő oda került. Na meg a gyerekei is.
Ez azért egyáltalán nem biztos.
,,Szerinted az isten nekiállt magyarázni, hogy "jogi értelemben meghaltok, de azért még 1000 évig élhettek"...
amúgy meg MIFÉLE jogról beszélsz?
Isten valamiféle törvényt hirdetett ott, vagy micsoda?"
Parancsról ír a Biblia. De egyfajta törvényként is felfogható , mivel meghatározta mit tehetnek és mit nem.
Ha elolvasod az Efézus 2:1-et Pál ott arról ír , hogy az efézusiak HALOTTAK VOLTAK a BŰNEIK miatt , még mielőtt elfogadták Krisztust. Vajon Pál is hazudott az efézusiaknak , amikor ezzel szembesítette őket és így beszélt róluk?
Biztos vagyok abban , hogy Isten nem vezette félre Ádámot amikor közölte vele a tilalmat és annak következményét , a halált.
Te abból indulsz ki , hogy Isten képes hazudni , én pont az ellenkező irányból. Azért Isten nem egy kisgyerek szintjén kommunikál , aki azt sem tudja miről beszél. Még egyszer leírom: ők azon a napon Isten szemszögéből nézve , az örök élet lehetőségét illetően MEGHALTAK. Ezt lehet el nem fogadni , de ez akkor is így van.
,,Csak szólok, hogy ez alatt az 1000 év alatt minden egyes nap áldoztak az istennek, és próbálták megbékíteni.
Sajnos a végtelenül türelmes, igazságos, jóságos és megbocsátó isten az áldozatot ugyan elfogadta, sőt: MEGKÖVETELTE - de 𝐍𝐄𝐌 bocsátott meg nekik soha."
A Bibliában semmi nincs megemlítve , ami egybevágna azzal , amit írtál , hogy Ádám és Éva áldoztak volna (akár csak egyszer is) , Isten pedig nem bocsátott meg nekik.
Az ellenkezőjéről viszont van leírás. Arról , hogy a megbánás legkisebb jelét sem mutatták fel, mivel mindketten mást okoltak , ahelyett , hogy elismerték volna , hogy hibáztak( 1 Mózes 3: 12,13).
# 58 Mansour
Érdekes dolgokat írtatok Jóbbal kapcsolatban. Én csak egy rövid- szerintem fontos -részletet szeretnék megemlíteni. Arra a vádra gondolok , amivel Sátán magát Jóbot illette , amire Jób -anélkül, hogy tudott volna róla-válaszolt , azáltal , ahogyan a próbákat megélte.
Sátán vádja ugyanis arra (is) vonatkozott , hogy Jób nem ok nélkül féli Istent , hanem az áldásokért , vagyis Istent érdekből szolgálja és ha nehézségek érik , akkor hátat fordít Neki.
Ez a vád nyilván csak úgy igazolható vagy cáfolható , ha Jób nehézségekkel szembesül.
Istent pedig Sátán ebből a megközelítésből azzal vádolta , hogy ,, megvásárolja" Jób imádatát az áldásokkal . Mind Isten , mind Jób jó indítékait vonta kétségbe.
"ha Jób nehézségekkel szembesül"
Szerintem ebbe nem fér bele az, ha bárki is meghal.
Nem akarok nagyon csúnyákat mondani, de a gyilkosságra való felbujtás sehol sem törvényes.
Amúgy a többi bűncselekményre való felbujtás sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!