Szerintetek is alapból abszurd ötlet ez Isten ellen ?
A Sátán hiába ark angyal most komolyan nincs annyi esze hogy be lássa a Teremtő Isten ellen semmi esélye?
Egy kis teremtmény meg akar támadni egy örökkévaló végtelen halhatatlan lényt ez már alapból hülyeség.
Ezzel csak azt éri el hogy örökre száműzze a Mennyből ennek mi értelme van?
"miért kellett egy ártatlan embernek Isten által is dekraláltan OK NÉLKÜL szenvednie"
Itt van a probléma.
Egy végtelen isten egészen biztosan nem lett kényszerítve erre, hanem maga is élvezte.
Főleg úgy, hogy előre tudta, már a teremtés előtt is.
Persze, nyugodtan, nem akarok rád kényszeríteni semmit! :)
Elmondtam a véleményem, próbáltalak ezzel elgondolkodtatni, remélem valamennyire sikerült. Nem is vártam, hogy a szavaimra hirtelen megváltoztatod a hitedet :) De azért szerintem hasznos, ha más nézőpontból is át tudjuk tekinteni ugyanazokat a dolgokat. Én is megfontoltam, amit írtál, és bár továbbra sem tudom elfogadni, ezt is egy érvényes értelmezésnek tartom. Mondjuk úgy, hogy a szöveg megengedi mindkettőnk értelmezését. :)
Nem tudom miért nem mondta el Isten Jóbnak az okokat.
Azt azért vegyük figyelembe, hogy Jób ebben a próbában sokszor mondott olyasmit, amit Istennek el kellett engednie a füle mellett. Meg is kérdezi tőle Isten, hogy kárhoztathatsz-e engem, hogy igaz légy? Kérdés, hogy azok után amin keresztül ment Jób, a valódi okok háttérismeretével kicsit is megvigasztalódott volna-e. Növelte-e volna a boldogságát akkor ha elmondja Isten az okokat? Még rajta volt a csapás is amikor Istennel beszélt. :d
Mindent szabad de nem minden épit, mindent szabad de nem minden használ. De nehéz minden kérdést kielemezni. Ekkora csapáson nagyon kevesen mentek keresztül az egész történelem folyamán.
Talán később már megismerhette az okokat, amikor már nem a vádló szemüvegén keresztül nézte Isten motivációit.
Az olvasó viszont aki nem ment keresztül azon amin Jób, és nem látta forgószélben Istent, kapott betekintést bőven a miértekre. Elég komoly gondot forditott Isten arra, hogy az olvasó igazságérzetét megnyugtassa.
Nem támasztotta fel a gyerekeit, de ki mondta, hogy elkárhoztak?
Nem attól kell félni aki csak a testet ölheti meg. A lelkük jó helyen van. Valószinű annyira jó helyen, hogy eszük ágába se lett volna visszajönni a Földre.
"Isten nem állított mindent helyre a történetben, hiszen Jób gyerekeit nem támasztotta fel Isten a történet végén."
Valóban, így szó szerint véve nem lett minden helyreállítva, a halottak nem támadtak fel. De a Biblia elsősorban nem az e világi élet szemszögéből világítja meg a dolgokat. A vallásokra épp az jellemző, hogy az emberi életet egy szélesebb perspektívába helyezik, egy "nagyobb kép" részeként kezelik. A teljes képet tekintve a helyreállítás is teljes lehet, ugyanis a Biblia mindenki számára feltámadást ígér.
"Az is a bizonyítási eljárás része volt, hogy nem mondta meg Isten Jóbnak, hogy miért?"
Ha figyeltél, tudhatod, hogy én pont azt az értelmezést vitatom, hogy Isten itt (vagy bármely más esetben) bizonyítási eljárást folytatna. Ez számomra nem passzol össze a Bibliából kirajzolódó istenképpel. Persze én nem a Biblia fundamentalista értelmezését követem.
Helyén kell kezelni, a kényelmi abortusz bűn, részemről az agy fejlődésétől pláne..
Nyilván ha meghalna az anya az más, de akkor szükségszerű... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!