Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság helyenként...

A Szentháromság helyenként különbözik a bibliától,miért vannak ezek a külömbségek?

Figyelt kérdés

2021. jan. 30. 11:22
1 2 3
 11/26 szp72 ***** válasza:
85%

A Biblia egy könyv, amit a Katolikus Egyház kanonizált, s amely az ő gondozásában maradt fenn. Ha nincs Katolikus Egyház, akkor senkinek sincs semmilyen Bibliája, legalábbis olyan Bibliája, amely az Újszövetséget is tartalmazza.

A Szentháromság pedig egy tan, s nem egy könyv, bár sok könyvet is írtak ezzel kapcsolatban. A Szentháromság tana a Biblián alapul, bár egyes felekezetek ezt nem ismerik el, a keresztények döntő többsége viszont igen.

2021. jan. 30. 15:30
 12/26 A kérdező kommentje:
A kettő egyforma vagy különbözik?
2021. jan. 30. 15:39
 13/26 szp72 ***** válasza:
85%
Sajnos nem értem mit akarsz. A Biblia egy könyv, a Szentháromság pedig tan, aminek az állításai a Biblián alapulnak.
2021. jan. 30. 15:45
 14/26 A kérdező kommentje:

A kettő ugyanaz vagy a tartalma eltér.

Ha ugyanaz akkor az egyik elég,ha pdig nem akkor melyik a jobb?

2021. jan. 30. 16:50
 15/26 anonim ***** válasza:

Isten a teremtett világban és az Ószövetségben is mutatja háromságos létének bizonyos nyomait, de a Szentháromság belső élete a puszta emberi értelem számára megközelíthetetlen. Isten Fiának megtestesülése és a Szentlélek elküldése előtt Izrael hite számára is megközelíthetetlen maradt. Ezt a misztériumot Jézus Krisztus nyilatkoztatta ki, és ez a forrása minden további misztériumnak.

Vö. KEK 237.

2021. jan. 30. 17:24
 16/26 A kérdező kommentje:

Én mostanig ezt olvastam.

Mi,igaz és mi nem.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg_vallaskri..

2021. jan. 30. 18:19
 17/26 szp72 ***** válasza:
84%

A linkre kattintva nem derült ki, hogy mit olvastál.

@ "Ha ugyanaz akkor az egyik elég,ha pdig nem akkor melyik a jobb?"

A Bibliában sok minden van és sokféleképpen lehet értelmezni. Minden felekezet többé-kevésbé másképp értelmezi. A Szentháromság tana egy értelmezés az Atya, a Fiú és Szentlélek egymásközti viszonyáról.

2021. jan. 30. 18:43
 18/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem lehet, hogy a Koránnal kevered?
2021. jan. 30. 20:14
 19/26 A kérdező kommentje:
Én nem tudom mi a korán,annyit tudok a korán keles mindig idegesített,de ha az ember dolgozik fel kell keljen.
2021. jan. 30. 20:40
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy mi a Korán, az alapvető ismeret. Hogy te nem ismered, azt nem csodálom.
2021. jan. 30. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!