A Bibliából milyen részeket vesztek komolyan?
nem is kell görcsösen szószerint értelemzni, az egészet egy teljes mindent átfogó műnek kell értelmezni. Ezért tudnak sok helyen belekötni, mert kiemelnek részeket belőle, pedig az egészet mint egységes kinyilatkoztatást kellene értelmenzi, ergo: olvasd el elejétől a végéig, és azután mondj róla véleményt.
Egy számodra ismeretlen könyvre nem mondhatod hogy hülyeség csak azért, mert más azt mondja!!!!
ha belegondolsz pl az igaz hogy:
"aki kardot ragad, az kard által vész el"
hiszen aki kardot ragad az megy harcolni, ahol más kardozósokkal fut össze, és előbb utóbb valamelyik ügyesebb lesz nála, és levágja.. na meg még vannak ilyenek csak hát értelmezni azért is érdekes, mert párszor átírták a politikai érdekeknek megfelelően..
voltak benne pl reinkarnációs részek, csak gyalulták..
Olvastam a Bibliát, így írok véleményt: nem sokat.
Elhiszem, hogy Jézus hirdette a jóságot és egy türelmes, békés ember volt, de azt már nem, hogy bármilyen Istenfiú lett volna.Az Ószövetségben biztos vannak valós csaták, valós élettörténetek, de hogy Isten megkérte volna Ábrahámot, hogy áldozza fel a fiát, vagy hogy Isten meg a társai nála jártak volna - nos, ezek nekem komolytalanok.
Tulajdonképpen nem sokat tartok valós dolognak a Bibliában. néhány érdekes történet, de ennyi.
Engem legfőképpen az egykor benne foglalt (mára már kiszerkesztett) reinkarnáció tanaira vonatkozó részek nyomai érdekelne.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!