Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol/hogy tudnék gyónni?...

Hol/hogy tudnék gyónni? Létezik valamilyen alternatív lehetőség (online, telefon stb.)?

Figyelt kérdés
Elkövettem egy hatalmas bűnt, ami a lelkem nagyon befeketítette... Szeretném hamar Istennek meggyónni, hogy én is elszámolhassak az iszonyú lelkiismeretfurdalással is, ami vele jár. Hibáztam és megbántam, ha tehetném lekevernék egy pofont, a pár órával ezelőtti önmagamnak, hogy ne tegyek meg valamit. Járvány van és ezért a mi városunkban a templomok is be vannak zárva. Létezik online gyónás? Vagy legalább telefonon keresztül? Tényleg nagyon fontos lenne és törekedni fogok az eljövendőben arra, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer. Segítenétek nekem? Köszönöm előre is!

2021. jan. 24. 14:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Hol élsz?
2021. jan. 24. 16:03
 12/35 anonim ***** válasza:

6os vagyok,

szia,

kell legyen valami telefonszám vagy email, amin eltudod érni a püspökséget vagy valamelyik templomot, ottani sekrestyést. Keress rá az interneten, Google-ben.

Ha a te városodban nem akkor a mellette lévőkben kell keresni,

ami közelebb esik .

Én keresnék egy közeli templomot ahol tudom lenne ma este vagy holnap mise és felhívnám őket. Ez a honlap pl. viszonylag jól kereshető város alapján is:

[link]

A papok általában ismerik egymást főleg kisebb településeken ahol nincsenek sokan és több plébániát közösen látnak el.

Biztos ők utána tudnak érdeklődni, egymást megkérdezni ki ér rá és mikor, ott ahol vagy.

Nyilván a mai napon már ez nem biztos lehetséges lesz, a gyónás.

De semmiképpen ne érezd azt hogy emiatt most Isten jobban haragudna rád. Mert tudja, hogy ha volna a közelben pap hamar elmennél hozzá. Ez a fontos.

Lehet nem fog tudni arra járni pap, ez esetben lehet neked kell majd picit utazgatni a következő pár napban valamikor. (Én ismerek egy pár papot, de sajnos csak itt ahol vagyok Budapesten.)

Addig is csinálj valami kis engesztelő dolgot jóvátételként mint a 4es is írta.

Pl. mondj el egy Rózsafüzért, zsolozsmáz, olvasd a Szentírást.

Kérd a Szentlelket vezessen téged es adja meg a békét addig.

Ha másokkal élsz együtt, akkor segíts nekik pl. házimunkában.

--Ami nekem mindig segít az a Rózsafüzér, eleinte nehéz, de 10 perc múlva mindig egy kis megkönnyebbülést hoz.

Persze a teljes feloldozás csak a szentgyónás után lesz, de addig is már el tudsz indulni valami kis jó dologban.

Isten adja meg mindenkinek békét. Remélem tudtam segíteni. Ima.

2021. jan. 24. 16:09
 13/35 anonim ***** válasza:

utóirat:

Illetve nem tudom mi a kiinduló ok, de ez a 2 személyes történet egy lánytól és egy fiútól biztosan tud valamelyest segíteni:

[link]

[link]

2021. jan. 24. 16:14
 14/35 anonim ***** válasza:
Gyónd meg Istennek, de ha úgy könnyebb, akkor elmehetsz valamelyik paphoz.
2021. jan. 24. 16:21
 15/35 anonim ***** válasza:
Imádkozz! Ha létezik meghall és megbocsát, ha megakar. Ha nem, akkor így jártál.
2021. jan. 24. 17:14
 16/35 anonim ***** válasza:
19%
ehhez nincs szükség papra. borulj térdre, csukd be a szemed és valj Istennek. mond hogy bűnös vagy és bűnt követtél el amit bánsz és bocsánatot kérsz. ha szívből mondod nincs szükség gyóntatófülkére.
2021. jan. 24. 19:42
 17/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 16. és 12. meg fogom tenni és köszönöm.
2021. jan. 24. 20:09
 18/35 anonim ***** válasza:
Te veletlenul nem ugyanaz vagy, aki par napja azt kerdezte, hogy lehet maszturbacio nelkul kibirni, mert 2 honapja nem csinalta, es most a feje faj, a hasa faj es ingerlekeny?
2021. jan. 24. 20:15
 19/35 anonim ***** válasza:

Szia! Én református vagyok, ezért az én hitem szerint szeretnélek vigasztalni, testvérem. Ha Isten előtt beismerted, megbántad, és egészen bevallottad, akkor elfogadhatod, hogy Jézus Krisztus által bocsánatot nyertél Istentől! "Menj el és többé ne vétkezz!" (Jn 8)

S ha elfogadsz egy plusz tanácsot (ami a magam számára is tanács): Minden nap állj Isten elé imádságban, engedd, hogy megvizsgáljon. és gyógyítást, megbocsátást kérve, bízz benne, hogy meg is adja (ha nem is azonnal érzékeled ennek valóságát)! Emellett pedig minden nap olvasd az Igét/+áhítatos könyvet, hogy kapcsolatod Vele megerősödhessen... :)

"Térjetek énhozzám, hogy megtartassatok..." (Ézs 45,22)

Ez a hozzátérés folyamatos, és Ő vár felfoghatatlan szeretettel téged is, engem is, minden nap! Jó az Úr!

"Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom. Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz."(Jer 3,22-25)

2021. jan. 24. 20:44
 20/35 anonim ***** válasza:

Van gyóntatás személyesen, hívd fel a plébániát és tudsz kérni időpontot személyes beszélgetésre, gyónásra.

Illetve nem tudom, hogy hova vagy valósi, de Pesten a Ferenciek terén minden nap van délelőtt és délután is gyóntatás, nem kell időpont. Itt az eheti rend:

[link]

2021. jan. 25. 10:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!