Hol/hogy tudnék gyónni? Létezik valamilyen alternatív lehetőség (online, telefon stb.)?
6os vagyok,
szia,
kell legyen valami telefonszám vagy email, amin eltudod érni a püspökséget vagy valamelyik templomot, ottani sekrestyést. Keress rá az interneten, Google-ben.
Ha a te városodban nem akkor a mellette lévőkben kell keresni,
ami közelebb esik .
Én keresnék egy közeli templomot ahol tudom lenne ma este vagy holnap mise és felhívnám őket. Ez a honlap pl. viszonylag jól kereshető város alapján is:
A papok általában ismerik egymást főleg kisebb településeken ahol nincsenek sokan és több plébániát közösen látnak el.
Biztos ők utána tudnak érdeklődni, egymást megkérdezni ki ér rá és mikor, ott ahol vagy.
Nyilván a mai napon már ez nem biztos lehetséges lesz, a gyónás.
De semmiképpen ne érezd azt hogy emiatt most Isten jobban haragudna rád. Mert tudja, hogy ha volna a közelben pap hamar elmennél hozzá. Ez a fontos.
Lehet nem fog tudni arra járni pap, ez esetben lehet neked kell majd picit utazgatni a következő pár napban valamikor. (Én ismerek egy pár papot, de sajnos csak itt ahol vagyok Budapesten.)
Addig is csinálj valami kis engesztelő dolgot jóvátételként mint a 4es is írta.
Pl. mondj el egy Rózsafüzért, zsolozsmáz, olvasd a Szentírást.
Kérd a Szentlelket vezessen téged es adja meg a békét addig.
Ha másokkal élsz együtt, akkor segíts nekik pl. házimunkában.
--Ami nekem mindig segít az a Rózsafüzér, eleinte nehéz, de 10 perc múlva mindig egy kis megkönnyebbülést hoz.
Persze a teljes feloldozás csak a szentgyónás után lesz, de addig is már el tudsz indulni valami kis jó dologban.
Isten adja meg mindenkinek békét. Remélem tudtam segíteni. Ima.
Szia! Én református vagyok, ezért az én hitem szerint szeretnélek vigasztalni, testvérem. Ha Isten előtt beismerted, megbántad, és egészen bevallottad, akkor elfogadhatod, hogy Jézus Krisztus által bocsánatot nyertél Istentől! "Menj el és többé ne vétkezz!" (Jn 8)
S ha elfogadsz egy plusz tanácsot (ami a magam számára is tanács): Minden nap állj Isten elé imádságban, engedd, hogy megvizsgáljon. és gyógyítást, megbocsátást kérve, bízz benne, hogy meg is adja (ha nem is azonnal érzékeled ennek valóságát)! Emellett pedig minden nap olvasd az Igét/+áhítatos könyvet, hogy kapcsolatod Vele megerősödhessen... :)
"Térjetek énhozzám, hogy megtartassatok..." (Ézs 45,22)
Ez a hozzátérés folyamatos, és Ő vár felfoghatatlan szeretettel téged is, engem is, minden nap! Jó az Úr!
"Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom. Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz."(Jer 3,22-25)
Van gyóntatás személyesen, hívd fel a plébániát és tudsz kérni időpontot személyes beszélgetésre, gyónásra.
Illetve nem tudom, hogy hova vagy valósi, de Pesten a Ferenciek terén minden nap van délelőtt és délután is gyóntatás, nem kell időpont. Itt az eheti rend:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!