Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért jövendöl a Biblia Jézus...

...Laci kérdése:

Miért jövendöl a Biblia Jézus sorsáról egymásnak ellentmondó dolgokat? Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

Ézsaiás 53

"...Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője... Amikor kínozták, alázatos maradt, száját sem nyitotta ki. Mint a bárány, ha vágóhídra viszik..."

Ézsaiás 9

"...Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján..."

2021. jan. 22. 19:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
96%
Nekem ez összefüggésnek tűnik, nem ellentmondásnak.
2021. jan. 22. 19:24
 2/24 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Ahogyan az 1-es írja.

Két Krisztusra vonatkozó prófécia, amelyek nem egyszerre, nem egy időben teljesedtek be Krisztuson.... hozzá idézhetted volna a Mikeás 5:2-9-et is, ami szintén más időben, de Jézuson teljesedett be.

2021. jan. 22. 19:45
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyik jön a másik után.
2021. jan. 22. 20:20
 4/24 anonim ***** válasza:
55%

Az első: Teljesedik az amikor Jézust leköpik, megvetik, megverik, megölik.

A második, amikor a feltámadása után az Atyja felkent királyként az uralma alatt helyre állítja a békét, az egészséget azoknak az embereknek, akik méltók lesznek ott élni.,

2021. jan. 22. 20:28
 5/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jézus a megöletett Bárány! Aki feltámadt és igen, királyként tér vissza az angyal seregek élén!

Keresztény hívők Várják Jézus Uruk visszatértét.

2021. jan. 22. 20:46
 6/24 anonim ***** válasza:

Ha megfigyelés akkor az első idézet múlt időben próféták, a másik jövő időben. Élete utolsó napjait jósolta meg, míg az időlépték kitágul a másik idézet én a végtelen felé.

Egyébként ma ugyanez a kettősség kíséri, például itt, Jézus 666 megveti Krisztust és sokan mások elhagyatottá teszik Krisztust.

2021. jan. 22. 21:26
 7/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Közös vonásként senki nem hagy kétséget afelől, hogy mindkét fajta próféciának be kellett teljesedni, mégpedig maradéktalanul.

Ezzel kapcsolatban volna egy észrevételem. Bocsánat, ha hosszú lesz. Szerintem a próféciák természetüktől fogva magukban hordozzák a teljesülés vagy nem teljesülés lehetőségét. A kimenetel attól függhet, hogy az ember teljesíti-e a felelősségét, vagy sem. Erre példa:

Ezékiel 33:13-15

" Ha azt mondom az istenfélő és igazságos embernek, hogy bizonyosan élni fog, ő azonban elbízza magát, és a saját igazságos voltában bízva bűnt követ el, akkor bűne miatt meg kell halnia. Korábbi igazságos tettei nem mentik meg őt a haláltól.

Ha azt mondom a bűnösnek, hogy bűnei miatt bizonyosan meg kell halnia, ő azonban megváltoztatja életét, bűneinek hátat fordít, azt teszi, ami a törvény szerint helyes és jó, visszaadja adósának a tőle vett zálogát, visszaadja, amit mástól erőszakkal elvett, a törvény életet adó parancsait követi, többé nem követ el igazságtalanságot, akkor nem kell meghalnia, hanem bizonyosan életben marad."

Visszatérve Jézusra. Azt tanította a népnek, hogy higgyenek benne. Mivel megmondta azt is, hogy az Isten akarata(Jn 6:29).

Tehát, kinek jutott volna eszébe, hogy szenvedésnek vessék alá, meggyötörjék, megalázzák, miközben Isten akaratát teljesítve hisznek benne? Ez nonszensz. Az apostolok sem akarták volna, hogy mesterüket bármi méltatlanság érje. A hit természetes következménye a dicsőség útja lett volna szenvedés nélkül.

Ellenben, ha nem hisznek, akkor a szenvedést jövendölő bibliai szakaszokat léptetik életbe(ahogy az meg is történt).

Szóval, szerintem még Isten sem tudhatta, miként reagálnak az emberek Jézus munkájára. Ennek megfelelően kétféle lehetőséget adott meg. Hisznek-e, Isten akarata szerint, vagy nem hisznek Sátán akarata szerint.

Jézus is szerette volna elkerülni a végzet ilyen módját, mert a Getszemáni kertben így imádkozott:

"Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Miért merült volna fel egyáltalán Jézusban a szenvedés elkerülése, ha az lenne Isten akarata, hogy szenvedjen? Gyáva volt? Nem hinném. Szerintem élni akart és úgy beteljesíteni az Atya akaratát. Azonban emberi hűtlenség és hitetlenség kényszerítette az Ézsaiás 53-féle prófécia beteljesülése felé.

Ez nem éppen a többség gondolkodása, tudom. Éppen ezért vetettem fel ezt a témát. De még van pár ilyen kérdésem... Köszi, hogy végigolvastátok!

2021. jan. 23. 18:36
 8/24 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A hit természetes következménye a dicsőség útja lett volna szenvedés nélkül.

Ellenben, ha nem hisznek, akkor a szenvedést jövendölő bibliai szakaszokat léptetik életbe(ahogy az meg is történt)."

Nem! Nincs olyan példa a Bibliában aki ne szenvedett volna el valamit és még is hitt Istenben! Tehát hit Istenben még is szenvedett valami miatt! A hitnek nem egyenes következménye az hogy nincs szenvedés.

Zsidók 2:10 Mert ez volt méltó ahhoz, akiért van a mindenség, és aki által lett a mindenség, hogy üdvösségük fejedelmét, aki sok fiat vezet dicsőségre, szenvedések által tegye tökéletessé.

"Jézus is szerette volna elkerülni a végzet ilyen módját, mert a Getszemáni kertben így imádkozott:"

Tudod hogy mit szeretett volna elkerülni Jézus? Szerintem nem tudod! Ugyan is Jézus kezdettől fogva tisztában volt azzal hogy szenvednie kell és meg is ölik majd.

Máté 16:21 Ettől fogva kezdte Jézus jelenteni tanítványainak, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie, és sokat kell szenvednie a vénektől, főpapoktól és írástudóktól, és meg kell öletnie, és harmadnapon feltámadnia.

- És nem, Jézus nem a halál miatt mondta azt hogy "távozzék el tőlem ez a pohár;"!

2021. jan. 23. 19:23
 9/24 anonim ***** válasza:
Igen két szemszöget írnak le. Valaki egy erőtlen embernek tartja mint a rómaiak, az ő benne hívők meg magasztalják.
2021. jan. 23. 22:06
 10/24 anonim ***** válasza:

Akit megalázza magát az felmagasztaltatik.

Isten imádja az ellentmondást. Ezzel zavarja meg a Sátánt és a hitetleneket.

2021. jan. 23. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!