Keresztények, ti miért hisztek Istenben?.
Én hasonlóképpen, mint a 2-es.
Nem neveltek vallásosan, de mindig is éreztem Isten jelenlétét a világban, mikor erősebben, mikor gyengébben.
Én nem tudok nem hinni.
11+
És ha összeszednének a neurológusok vagy genetikusok olyan embereket, mint a kettes meg én, hogy mindenféle gépekkel megnézzék, mi van a fejünkben és a génjeinkben, akkor belemennék. Nyugodtan derítsék ki, hogy van-e ennek valami tudományos oka. De továbbra is hinnék.
Amikor én kicsi voltam, még ateista ország volt Magyarország. Egy ateista családban és társadalomban hogyan lehet, hogy valaki amióta az eszét tudja, hisz Istenben?
Még engem is érdekelne.
Az ige azt mondja: "Keressétek először Isten Országát!"
Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy "keressétek az élet értelmét, az élet teremtőjét".
Az ember el kezd keresni, kutatni egészen addig míg eljut arra a pontra, hogy kell, hogy létezzen Isten! Idáig OK és rendben! Felvetődik a kérdés: Hogyan találhatom meg és ismerhetem meg Istent? Ha olvassuk az Evangéliumokat főleg Jánosét, rájövünk, hogy Isten megjelent köztünk testben Jézus személyében! Tovább olvasva rájövünk, hogy ahhoz, hogy megismerjük az egy igaz élő Istent, Jézust kell megtalálnunk és vele kapcsolatot létesítenünk! Mert akié a Fiú, azé az Atya Isten is! Jézus a közbenjáró ember és Isten között! Senki sem mehet az Atyához csak Jézus által! A kegyelem és bűnbocsánat is csak Jézus által lehetséges! Isten emberré lett Jézus Krisztus Személyében! Azaz Jézus a testben megjelent Isten (Krisztus)! Isten és Jézus képes lakozást venni, beköltözni az emberi szívbe és elmébe, tudatba őszinte, alázatos, megtört szívű bűnbánat és bűnvallás által! Ez az un. újjászületés! A szent Szellem elpecsételő és megújító, megtisztító ereje! Ez pedig a bűnbánó és bűnvalló hívő bizonyságtétele Istentől! Ez a Bizonyság pedig rendíthetetlen! Akinek ebben nem volt része, azok még mindig csak vallásosak, de nem hithűek!
Engem már gyermekkorom óta zavart az a gondolat, hogy halálom után semmivé leszek. A családomban senki nem volt vallásos. Ezért kénytelen voltam elindulni, keresni a válaszokat. Aztán megismertem a biologiat, az anatómiat, és azt gondolom, ilyen hihetetlenül bonyolult és végtelenül precízen működő elő szervezet nem jöhetett létre magától.
Innen már csak egy lépés volt a felsőbb intelligencia elfogadása. Onnantól vált értelmezhetőve az élet működése,mi miért történik a világban.
Hát tesó!
Hit közvetítésével meg tudod napi szinten tapasztalni elég erősen ne aggódj attól.
Meg lehet különböztetni elég jól az Isten érintését!
Vannak olyanok akik nem is tudnak hinni. Olyanoknak hiába is részletezném.
De akik tudnak, és keresik szorgalmasan azok meg tudják találni.
Nekem sok anyagi forrás is emiatt jött létre 2 éve és volt sarkantyú gyógyulásom is.
De ez csak a felszín. Ennél jóval nagyobb dolgok is történnek.
Amikor még nem tudtam hinni az elbeszéléseknek, akkor elképesztően frusztráltak azok az elbeszélések amiket hallottam, plusz láttam videókon!!
Azt hittem hogy csak egy lehúzás.
És nem! Dicsőség az Úrnak!!
Boldoggá tesz mert így van jövőm.
Aki elveszti az életét értem, megtalálja azt..sokat lehetne még idézni.
Kívánom hogy találd meg te is a keskeny utat! ;)
Én sohase kérdőjeleztem meg Isten létét. Azóta gyűjtöttem érveket és nem találtam egyetlen olyan meggyőző érvet hogy nincs Isten. Gondoljátok bele... Minden sejt minden legegyszerűbb élőlény rendelkezik Dnssel. A világ legelső ősi sejtjében is ott volt a DNS, a tervezőjének a kódja, a DNS...ezek szerint előbb volt a terv, a DNS és csak utána teremtődött a sejt.
De nézzétek utána a stigmatizáltaknák, a romolhatatlanoknak, a jövóbelátóknak múlt és halottlátóknak, a csodadoktoroknak.
Mind Krisztus tulajdonságai. Stigmája volt, romolhatatlanul feltámadt, jövőbe látott, és csodálatos orvos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!