Van Katolikus példaképed? Ha igen, ki és miért?
Figyelt kérdés
(Jézust most hagyjuk, ő túl nagy előnnyel indul.) :)2020. dec. 29. 11:54
1/51 anonim válasza:
Az a baj, hogy mindet csak leírásokból, legendákból, filmekből ismerjük. Ezek mind célzatosak, hogy a szentségre érdemességüket hangsúlyozzák. Ki tudja, milyenek voltak a valóságban?
Amúgy Bosco Szt. János egész szimpatikus. Vagy Néri Szt. Fülöp.
2/51 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik Péter apostol buzgósága, hogy rendkívül emberi, itt különösen botlásaira gondolok, de végül képes teljesen Krisztusért élni.
3/51 anonim válasza:
Szent Padre Pio pl.
Magyar viszonylatban Galgóczy Erzsébet, stigmatizált:
Érdekesség még, hogy Pió atya mondta, amikor még élt a hozzá jövő magyar zarándokoknak:
"Minek jönnek ide Magyarországról? Van maguknak is stigmatizáltjuk: Galgóczy Erzsébet."
Illetve Pió atya bilokációban Mindszenty József bíborosnak is megjelent:
4/51 anonim válasza:
ui. kimaradt Pió atya, azért mert én is elzarándokoltam a sírjához és később sok minden kitisztult a fejemben, többek közt pl. ténylegesen megtértem. Tényleg sok kegyelmet kapott, azaz Isten mint egy eszköze sok embert megérint, mert sokan sírtak amikor a sírja elé kerültek. Még most is emlékszem akkor 2 éve 15-25m hosszú sor volt..
5/51 anonim válasza:
Péter apostol nem volt katolikus.
6/51 anonim válasza:
Persze, biztosan jehova tanúja volt...vagy református.
8/51 anonim válasza:
Nem volt sem jehova tanúja, sem református, sem katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!