A Biblia Isten szava?
Szia
Attól függ, elhiszed-e Istennek:"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos." 2Timóteusz 3:16
Egy ilyen komoly dolog esetében nem hinni kell, hanem bizonyítékot kérni. És ne érvelj úgy, hogy "elhiszed-e Istennek", mert a timóteusi levelet egy ismeretlen szerző írta, ráadásul nem is a mai Bibliára vonatkozóan.
Tehát az egész érvelésed bűnrossz.
Aki őszintén bizonyítékot keres/akar Isten Szavára, az veszi a fáradságot, és elejétől a végéig elolvassa. Ha megteszi, rájöhet, hogy a 66 könyvet mintegy 1500 éven át írták kb. 40 ember, aki különféle korban élt, de még is egy egységes művet írtak, amely a Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig egyetlen átfogó témáról ír. Nincsen még egy ilyen könyv a világon, amely ezeket az "isteni" nyomokat magán viselné.
De abban igaza van minden hozzászólónak, aki a Biblia isteni ihletettségével nem ért egyet, hogy mindezt nem azért kell elhinni, mert egy ember ide leírja. Akkor fogja tudni elhinni, ha maga személyesen jár utána. Valamikor így tettem én is, amikor még én sem hittem.
"Nincsen még egy ilyen könyv a világon, amely ezeket az "isteni" nyomokat magán viselné."
Amit írtak abszolút nem egységes. Ugyanennyire egységes pl a védák is.
"hogy a 66 könyvet"
Jó lesz az 72 könyvnek is.
Kedves Kzitus!
Vettem a fáradtságot, és végigolvastam (többször is!).
Reakcióim:
1. Nem 66 könyvből áll a Biblia, az csak a protestáns kánon, hiszen a deuterokanonikus könyvek is a kánon részei!
2. Nem 1500 évig írták, ugyanis a Tóra nem olyan régi, amint egyesek hiszik.
3. Azért van benne egység, mert a középkor elejéig folyt a kanonizáció! Annyi idő alatt csak össze lehet rakni egy egységes könyvet a papoknak, nem!?
4. Nem tudjuk, hogy hány ember írta, ugyanis a szerzők ismeretlenek. Izajás könyvének legalább 3 szerzője volt, és most még keveset is mondtam. Az ószövetségi könyveket évszázadokon át szerkesztették, ki tudja hány pap írt bele!?
A Bibliában nincs nyoma Istennek. Azt elismerem, hogy lehet érveket felhozni az isteni eredet mellett, de nekem az kevés. Én ebben a témában biztosra akarok menni.
19
"Én ebben a témában biztosra akarok menni."
az nem fog menni, semmilyen irányban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!