Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mi a véleményete...

Keresztények, mi a véleményetek a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés
Nem provokáció, tényleg érdekel a válasz.

2020. dec. 9. 11:10
 121/141 anonim ***** válasza:
60%

Elveszitek a gyerekkorát, a Biblia érzelmi zsarolásával. Majd kineveltek egy gondolkodásképtelen, világtól rettegő embert, aki a mai kor elvárásaival szemben életképtelen lesz. Gondolkodásképtelen. Mert azt tanulja csak az igaz ami a Bibliában van és az megkérdőjelezhetetlen.

Engem a szüleim nem neveltek vallásosnak. At mondták ha elég idős leszek hozzá döntsek én, hogy akarok-e vallást gykorolni. Azért beírattak hittanra, mert úgy gondolták, hogyha nem is leszek vallásos a Biblia ismerete alapműveltség.

Első alkalom után azzal mentem haza 7 évesen, hogy miért nem halunk meg, h a mennyben sokkal jobb? Megjegyzm többet nem mehettem. Na mi ez ha nem káros?

2020. dec. 29. 20:52
 122/141 anonim ***** válasza:

121

Mert rossz hittantanárod volt -ha igaz-, elítéled a keresztény vallást.

A szüleid 7 évesen biztos, hogy nem a Biblia megismerése miatt írattak hittanra, az biztos.

És mi a véleményed a zsidó vallás kiválasztottság-legendájáról, az nem káros?

Vagy a keleti vallások érdem szerinti újjászületéséről?

2020. dec. 29. 21:04
 123/141 anonim ***** válasza:
60%

120

121

Ebben szerintem igazatok van. Én ismertem olyat akit nagyon vallásosan neveltek és emiatt szexuális problémái lettek. Nem tudom hogy most már sikerült-e leküzdenie őket.

2020. dec. 29. 21:04
 124/141 anonim ***** válasza:

Nem ítélem el a keresztény vallást. Csak a meleg szülőktől károsabbnak tartom egy gyerek fejlődésére. Felnőttként mindenki abban hisz amiben akar, ezt a szabadságot a gyereknek is meg kell adni. Amúgy mégis miért írattak volna be hittanra a szüleim ha nem a Biblia ismeret miatt? Kicsit érdekes kijelentést tettél.

Azt viszont elítélem ami a vallás köré épült. A Vatikán milliárdjait, amelyeket a rászorulókra kéne fordítani. Az aranyozott templomokat, mikor éhezés van. A tagadást, hogy legalább 50 százalékuk meleg. A pedofíliát. Régebbi időkben a vallási háborúkat. Az elismert tényt miszerint a náci németország aranykészletének egy részét bújtatták.

2020. dec. 29. 23:08
 125/141 anonim ***** válasza:
100%

Mindig bűnösként tekintenek ránk melegekre.

De a hűtlenség emellett eltörpül.

Azért abban az időben nyilvánosan megkövezték őket, nem azt mondom, hogy most is ezt kellene, de mi melegek valóban nagyobb bűnt követtünk el a szemetekben? Mivel ártottunk mi bárkinek is?

Mert egy könyv ezt mondja :D

Én hívő vagyok, nem tagadom Isten létezését, de a vallással nagyon nem vagyok kibékülve, mert szerintem nagyon káros.

Minden faluban van egy templom, ahol a feltétel nélküli szeretetre tanítanak a miséken. És a plébánosok képesek elnézni, hogy a hajléktalanok az utcán fagyoskodnak ahelyett, hogy a fűtött templomban esténként menedéket adnának nekik.

2020. dec. 29. 23:26
 126/141 anonim ***** válasza:

124

A hittan nem a bibliaismeretről szól, hanem az adott hit alapelveinek, az adott egyház szertartásainak megismeréséről. Katolikusoknál az elsőáldozásra aztán a bérmálkozása felkészítésről. Amikor szemléltetésként lehet, akkor vannak bibliai történetek is, de nem azok ismertetése a lényeg.

Hogy személy szerint a te szüleid mi okból írattak be hittanra, azt tőlük tudhatod meg, de ha "biblia ismeret" miatt, akkor el voltak tévedve.

A 2. bekezdésed, már ne is haragudj, de sületlenség, úgy, ahogy van, ateista agitprop prospektus szöveg.

125

Dettó, főleg a plébánosok viselkedéséről. Próbáld ki.

Mondjuk "fűtött templomot" nem fogsz találni, a hívők is be kell, hogy öltözködjenek a misére, mert csak előtte kevéssel fűtenek be. A lehelet is látszik, próbáld ki.

A "szeretet" tanítása az emberre vonatkozik, nem a viselkedésére, főleg nem olyanra, amiről már pontosan tudja, hogy helytelen.

2020. dec. 30. 00:58
 127/141 anonim ***** válasza:

126 ,125, 124

Tudja bármelyikőtök is bizonyítani azt amit állított az egyházról/ cáfolni amit a másik állított?

Egyébként. Mind isten teremtményei vagyunk. Mindenkit feltétel nélkül el kell fogadni úgy ahogyan van. Ezeknek pedig a homoszexuálisokra is igaznak kell lenniük.

Vagy nem?

Így pedig a vallás tekintetében el kéne őket fogadni.

2020. dec. 30. 01:10
 128/141 anonim ***** válasza:

127

Nem KELL feltétel nélkül elfogadni a keresztény egyházban -mert arról van szó- a helytelenül, a bűnösen VISELKEDŐ embert. Ellenben a helytelenül élő-viselkedő embernek mindent meg kell tennie a bűnös-rossz, el nem fogadott viselkedés ellen, HA az egyház/ vallás része akar lenni.

Aki bűnben-helytelenül akar élni, mert a saját hibájának élés fontosabb neki, az ne várja a közösség támogatását.

A közösség természetesen támogatja a HELYES ÚTra térésben, abban számíthat segítségre.

A katolikus egyházról beszéltem, nem a kufárkodó evangélikusról.

2020. dec. 30. 01:28
 129/141 anonim ***** válasza:
60%
Nekem nincs szükségem a keresztény, katolikus "közösség" támogatására. De látom Nekik jó hivatkozási alap a közösség, mintha nem rajtuk múlna a dolog.
2020. dec. 30. 09:36
 130/141 anonim ***** válasza:
76%

128.

Miért ekkora bűn ez? Nem ártanak ezzel senkinek.

2020. dec. 30. 10:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!