Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mi a véleményete...

Keresztények, mi a véleményetek a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés
Nem provokáció, tényleg érdekel a válasz.

2020. dec. 9. 11:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/141 anonim ***** válasza:
33%
Egy több ezer éves meséskönyv alapján ítélkeztek. Ha valahol baj van akkor a ti fejetekben
2020. dec. 11. 22:37
 52/141 anonim ***** válasza:
24%
Jelentem a kérdést
2020. dec. 11. 22:38
 53/141 anonim ***** válasza:
26%
Vicces az, hogy más ember támogatása kell ahhoz, hogy megérdemelhessem azt a szabad, mások hozzászólásától nem függő életet, amely Nektek megadatik.
2020. dec. 11. 22:40
 54/141 anonim ***** válasza:
33%

53-as. Nem vicces nevetséges. Hetero vagyok de szorult belém annyi empátia, hogy elfogadjam ha valaki meleg. Elfogadjam, hogy pont olyan értékes ember mint én.

21. században ez a hozzáállás elkeserítő.

2020. dec. 11. 22:48
 55/141 anonim ***** válasza:
25%
A homoszexualitás nem betegség. Akit ki lehet "gyógyítani" belőle az nem homoszexuális.
2020. dec. 11. 23:08
 56/141 anonim ***** válasza:
20%

Az a leginkább elkeserítő, hogy az egyház ilyen agymosásra képes.Azt nem mondja nekik senki, hogy egyedül istennek van joga ítélkezni?

Hol marad a légy szerény és alázatos?A föld összes élőlénye isten teremtménye.

Istennek képzelitek magatokat, hogy ítélkezzen bárki felett?

Mégis mi alapján tettétek magatokat ilyen magas polcra?

2020. dec. 11. 23:18
 57/141 anonim ***** válasza:
33%

A vallással önmagában nincs baj. Bár én ateista vagyok és azt gondolom, hogy egyel több dolog ami megosztja az embereket

A Biblia szép történeteivel sincsen gond. Mind egy tanmese jellegű írás. Képvisel alap értékeket

Na de meg kéne tanulni, hogy alkalmazkodni kell a világhoz amiben élünk. Legyél vallásos, a másik legyen meleg, legyen ateista, legyen cigány, vagy zsidó... a lényeg az, hogy ember.

Ami ez alatt a kérdés alatt lezajlott, az állítólag vallásos emberek részéről az szégyen.

2020. dec. 11. 23:50
 58/141 anonim ***** válasza:
82%
Véleményem, bűn de nem vetem meg őket: A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és züllöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát. Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása.
2020. dec. 12. 10:43
 59/141 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel nem lehet vitatkozni, tény hogy ezt írja a Biblia (vagyis bízom az idézett tartalom helyességében), ill. aki vallja a szavait, abból következik, hogy bűnnek tartja. (Talán még úgy is, hogy nem a Bibliai miatt.)

Mivel az is tény, hogy egy vallásos emberrel nem lehet teljesen a 0-ról kezdve vitát folytatni, hisz a kiindulási pont már elve az, hogy a nem-vallásos személy a vallásos személy világában él. Tehát , ha olyasmit kérnék, hogy megélhessem az én világom, ahogy Te a te világod/vallásod? - már a kérdés is hazudik, mert ezek az életformák nem egyenrangúak lennének, hanem a vallásos személy világába beágyazódott létforma, aminek az ő hozzájárulása pont a vallásos elköteleződését kérdőjelezné meg.

Másik, ha már vannak melegek, akiket nem sikerül a bűnből kiszabadítani, s generációkat átölelő az erre vonatkozó példa, akkor ahelyett, hogy ellehetetlenítenétek őket az élet egyes területein, inkább már megadnánk nekik az egyenlőséget, aztán mennek a pokolra, mert szóltatok előre. Vagy, nem tom :)

2020. dec. 12. 11:10
 60/141 anonim ***** válasza:
50%
#58 apapok
2020. dec. 12. 11:34
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!