Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mi a véleményete...

Keresztények, mi a véleményetek a homoszexualitásról?

Figyelt kérdés
Nem provokáció, tényleg érdekel a válasz.

2020. dec. 9. 11:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/141 anonim ***** válasza:
89%
Bűn szerintem, de nem vetem meg őket, inkább szeretném, ha megtérnének. Úgy állok hozzájuk, mint a 7-es válaszoló.
2020. dec. 9. 13:41
 12/141 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 8-as. Visszakerestem, és nem láttam ilyen kérdést. Csak a Biblia és homoszexualitás viszonyáról vannak.
2020. dec. 9. 14:11
 13/141 anonim ***** válasza:
26%

Heteroszexuálisként azt gondolom, hogy ez magánügy. Betegség. Nem gyógyítható. Nem döntés kérdése. Max társadalmi elvárás ráerőltetésével lehet elérni, hogy társat találjon az ellenkező neműek között. Nem lett több homoszexuális, csak régen ezt nem lehetett felvállalni.

Az meg egy másik kérdés, hogyha mind a két félnek jó, miért ne csinálhatnának zárt ajtók mögött azt amit akarnak? Pride-ot nem kell nézni, vagy kijárni.

2020. dec. 9. 16:04
 14/141 anonim ***** válasza:
42%

A homoszexualitásról azt gondolom, hogy ez egy szellemi kötözöttség, amiből meg kellene szabadulni minden homoszexuálisnak.

Hogy miként merülhet fel a genetikai magyarázat ennek kapcsán, azt nem igazán értem. A genetika nem felelős sem a politikai beálítottságunkért, sem a zenei ízlésünkért, sem a szexualitásunkért. A szexualitás egy szellemi dolog, nem genetikai. De ez mindegy is.

A baj ott kezdődik, amikor úgy állítják be a homoszexualitást, mint egy teljesen természetes dolgot, és elhitetik a homoszexuálisokkal, hogy nincs ezzel semmi baj. Dehogynincs. Ez egy betegség, egy kötözöttség, amiből nem demokráciafaktort kellene csinálni, hanem segíteni kellene meggyógyulni, pontosabban megszabadulni.

Mindenesetre a homoszexuálisok emberi méltóságát ugyanúgy tiszteletben kell tartani mindenkinek, és imádkozzunk értük, hogy felnyíljon a szemük, és szabaduljanak meg az állapotukból.

2020. dec. 9. 16:19
 15/141 anonim ***** válasza:
74%
Nekem azzal van problémám ha rád nyomják a homofób bélyeget ha nem tapsolsz a pride felvonuláshoz, vagy szinte minden sorozatban ill. filmben szerepelő leszbi vagy homo párhoz aki azt sugallja a gyerekeknek hogy ez egy követendő normális példa. Fejlődő gyerekekre nézve nem vagyok biztos hogy olyan egészséges ez a tendencia. Vagy az LMBTQ-mesekönyv az már kezdi súrolni a határokat...
2020. dec. 9. 16:39
 16/141 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos ők nem egészséges emberek, de nekem csak a felvonulással van bajom.
2020. dec. 9. 17:15
 17/141 anonim ***** válasza:
41%

Senki sem mondta, hogy normális dolog, de senkinek semmi köze hozzá 2 ember mit csinál a hálószobában.

Azt, hogy a gyerek mit néz a tévében te kontrollálod. Ettől nem lesz meleg a gyereked. Lehet burokban is nevelni, de sokkal egyszerűbb neki elmagyarázni, hogy léteznek beteg emberek, meg olyanok akik másabbak mint a többség.

Én azoknak a lelkéért imádkoznék inkább, akik mindent elítélnek ami más, társadalmi megkülönböztetést és ellentéteket keltve. Birkákat teremtve. Ezért megy rossz irányba ez a világ.

Amíg te ítélkezel egy melegen, egy feketén, egy cigányon, egy ateistán, egy zsidón, egy migránson addig azt táplálod, hogy gyűlölködés legyen a Földön. Senki sem több a másiknál.

Amíg ezt teszitek egy vallás mögé bújva, politikusok használnak ki minket, lopják szét országunkat. Azért mert a nép fele nem lát ki egy mesèskönyv mögül. Sokkal nagyobb probléma ez a homoszexualitásnál.

2020. dec. 9. 19:03
 18/141 anonim ***** válasza:
40%

Azért tart ez a világ oda ahova, mert egy több ezer éves könyvben próbálnak megoldást találni a 21. század problémáira. Ezt a vezetők pontosan tudják. Ki is használják.

Minden igaz ami a Bibliába le van írva? Így már gondolkodni sem szükséges? Pont ez a célja a világ vezetőinek. Gondolkodásképtelen, hiszékeny, ítélkező embereket kreálni.

2020. dec. 9. 19:10
 19/141 anonim ***** válasza:
28%
Egyébként a homoszexualitás az állatvilágban is megfigyelt jelenség. Vagyis ösztönlényeket is érint. Szerintem innentől eldőlt a kérdés és kijelenthetjük, hogy genetikai eredetű.
2020. dec. 9. 19:17
 20/141 anonim ***** válasza:
84%

"Egyébként a homoszexualitás az állatvilágban is megfigyelt jelenség. Vagyis ösztönlényeket is érint. Szerintem innentől eldőlt a kérdés és kijelenthetjük, hogy genetikai eredetű."

Miért is jelenthetjük ki?

2020. dec. 9. 19:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!