Közben lasan elkezdődött e jelenések könyve?
Miért ne tudnék. Csak gondoltam senki nem annyira hülye, hogy ezt ne tudná. Még az ateisták is tudják, mert akkor van húsvét ünnepe.
Mk 16,9
Miután a hét első napjának reggelén feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből a hét ördögöt kiűzte.
Jn 20,1
A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Észrevette, hogy a követ elmozdították a sírtól.
Egyébként Pál véleménye erről:
Kol 2,16-17
Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban. Hiszen ezek csak árnyékai a jövendőnek; a valóság Krisztusban van.
Ezt is idéztem, mert ezt se ismerted sajnos. :(
Nem te írtad?
"Na ez is hol van leirva hogy akkor támadt fel?"
Még azt se tudod, hogy mikor támadt fel Jézus. Most erre hoztam igét, hirtelen nem számít? Nevetséges vagy. Szánalmas istentelen troll.
#27 Én ilyet nem írtam, ne forgasd ki a szavaimat. Illetve még mindig nem tudtál bemásolni egy igeverset ahol az van hogy isten megszenteli a vasárnapot és az lesz a napja ezzel ellenben egyre iobban égetex magad mert ez az igevers is ellened tanuskodik
561Ezt mondja az Úr: Tartsátok meg a törvényt: szabjátok tetteitek az igazsághoz, mert nemsokára eljön szabadításom és megnyilvánul igazságom. 2Boldog az az ember, aki így tesz, és az emberfia, aki ehhez ragaszkodik; aki megtartja a szombatot, s vigyáz, nehogy megszentségtelenítse, és aki minden gonoszságtól óvakodik. 3Az idegenek közül, akik az Úrhoz csatlakoznak, senki se mondja ezt: „Bizony, az Úr kizár népéből.” Még a herélt se mondja: „Jaj, én csak kiszáradt fa vagyok.” 4Mert az Úr ezt mondja: A herélteknek, akik megtartják a szombatot, azt választják, ami tetszésemre van, és hűségesen ragaszkodnak szövetségemhez, 5helyet adok házamban és falaimon belül, és olyan nevet, amely több, mint a fiak és a lányok, örök nevet adok nekik, amely nem hal ki soha.
Kihoztam őket Egyiptomból, és elvittem őket a pusztába. Eléjük tártam rendelkezéseimet, és megismertettem velük törvényeimet, hogy aki teljesíti azokat, életet nyerjen általuk. Szombatjaimat is nekik adtam, annak jeléül, hogy közünk van egymáshoz, és megtudják, hogy én vagyok az Úr, aki megszentelem őket. […] Szenteljétek meg szombatjaimat annak jeléül, hogy közünk van egymáshoz, és megtudjátok, hogy én, az Úr vagyok a ti Istenetek. (Ezékiel 20:10–12.20)
De bizony, te írtad, téged idéztelek. Szégyen, hogy még azzal se vagy tisztában, mikor támadt fel az Úr. Az idézeteidben pedig szinte mindenhol benne szerepel, hogy a szombat az a zsidók és Isten között kötött szövetség jele. Mi pedig továbbra se vagyunk zsidók, keresztények vagyunk, velünk Jézus egy új szövetséget kötött:
"Ez a kehely az új szövetség az én véremben, amelyet értetek kiontanak."
Miért kéne tartanom egy régi, tökéletlen szövetséget, amikor maga az Úr kötött velem új szövetséget saját vére árán?
Ésa. 58,13-14
Ha megtartóztatod szombaton lábadat, és nem űzöd kedvtelésedet szent napomon, és a szombatot gyönyörűségnek hívod, az Úr szent és dicsőséges napjának, és megszenteled azt, dolgaidat nem tevén, foglalkozást sem találván, hamis beszédet sem szólván: Akkor gyönyörűséged lesz az Úrban; és én hordozlak a föld magaslatain, és azt mívelem, hogy Jákóbnak, atyádnak örökségével élj; mert az Úr szája szólt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!