Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elkezdődött a Mt 24,3-8?

Elkezdődött a Mt 24,3-8?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 5. 15:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de nem most, már közel 100 éve tart.
2020. ápr. 5. 16:01
 2/19 anonim ***** válasza:
27%
Az ne zavarjon senkit, hogy mindig is ez volt, nem csak a mi életünkben. Érdekes módon a 9. sor maradt le, ami egyáltalán nem jellemző a mai korra.
2020. ápr. 5. 16:09
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

A Máté evangéliumának 24 fejezetének többi része is ide tartozik, igy adott egy összetett jel. Nem lehet szelektálni.

(Máté 24:14) 14 És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.

Többek között ez is az utolsó napok egyik jellemzője.

2020. ápr. 5. 16:27
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Volt már elég sok világjárvány, ennél sokkal hatalmasabbak is, nem kell ebbe túl sokat belelátni. Nézd a világvége váró szektákat (milleriták, jehovások), hány hamis világvége dátumot jósoltak már, s még mindig itt vagyunk.
2020. ápr. 5. 17:10
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Jehova Tanúi nem jósoltak világvégét. A Jóslás egyébként is démoni szokás.
2020. ápr. 5. 19:16
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Akkor démoni szokást műveltek, te írtad, nem én. Russel pásztorotok még a piramisokat is felhasználta a dátumok kiszámításához, mi ez ha nem okkult mágia?
2020. ápr. 5. 19:29
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

"Russel pásztorotok"

Russel testvér közel 80 éve meghalt. 2020-at irunk, és volt annyi becsület a keresztényekben, hogy a tévedéseiket bevállalják, és helyreigazitsák, ahogy Jézus első követői is tették.

Ha másért nem, legalább az elhunyt tiszteletéért, mert nem tudja megvédeni magát.

Nekem pedig hiába érvelsz egy elhunyt esetleges tévedéséért, ami egyébként téves információn alapszik, Mert nem ez alapján imádjuk Istent, és élünk keresztény életet.

Ezzel az erővel, Én is érvelhetnék, a hatalomra jutott egyházak emberéletet követelő tévedéseire, és ez alapján itélnélek el Téged is.

Azt pedig ne felejtsd el, kedves "arc nélküli" barátom, hogy az egyházakkal ellentétben, nem ragadunk le a tévedéseknél, ha voltak is ilyenek. Ahogy Jézus is elvárta, és elvárja, hogy a tiszta hamisitatlan tej után vágyakozzunk.

(1Péter 2:2) . . .fejlesszetek ki vágyakozást a szó hamisítatlan teje után, . . .

Vagy is ne szennyezük be Biblia ellenes hagyományokkal, emberek kedvéért.

2020. ápr. 5. 20:55
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ezzel az erővel, Én is érvelhetnék, a hatalomra jutott egyházak emberéletet követelő tévedéseire, és ez alapján itélnélek el Téged is."

Ezzel rendszeresen szoktatok is érvelni. Sőt sokszor engem is ez alapján ítéltek meg, ha gondolod, ehhez is tudok majd linkelni hozzászólásokat tőletek.

2020. ápr. 5. 21:02
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

"engem is ez alapján ítéltek meg,"

Kik azok akik elitélnek? Mert Én nem , és itéletet senki felett nem mondhat ember.

Az embert a saját tettei itélik el. Illetve a Biblia lapjain olvasható szó.

2020. ápr. 5. 21:58
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Először is, több mint valószínű, hogy Máté evangelima 24. fejezete a szerző nemzedékéről beszél, ez a szövegből világosan látszik. Egy szó sincs arról, hogy annak a jövendölésnek köze lenne a 21. századhoz. Az Ősegyház a végidő izgalmában élt, azt hitték, hogy még az életükben vége lesz a világnak. Jeruzsálem pusztulása számukra a történelem végével volt azonos.

Kb. ugyanaz a felfokozott végidővárás jellemezte őket, mint Dániel könyvének szerzőjét, ki i.e. 165 körül írja a művét. A hellén nyomás alatt biztos volt benne a szerző, hogy a világnak vége lesz, ezért tette meg utolsó (negyedik) birodalomnak jövendöleseiben Nagy Sándor birodalmát, mert biztos volt benne, hogy több nagyhatalom már nem támad.

A keresztények ugyanígy éreztek Rómaval kapcsolatban.

Másrészt, ha Máté 24-nek van is valami jövőbeli üzenete, azt lehetetlen kibogozni. Háborúk, járványok, földrengések, ehínségek mindig voltak a történelem során.

2020. ápr. 5. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!