Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Közben lasan elkezdődött e...

Közben lasan elkezdődött e jelenések könyve?

Figyelt kérdés
A jelenések könyve nem tudjuk mikor jön el. Nem tudjuk pontosan mit jelent, hert hogy van mögöttes jelentése az is bisztos. Az utolsó időkben is azok fogják tudni hogy itt a vég, amikor eljön. A jelek viszont a történelem folyamán soha nem voltak ennyire láthatóak. Nézzük csak peldául a klímaváltozást, a migránsválságot, a koronavírust! A föld tele van szeméttel, rengetegen éheznek, rengeteg kultúra van veszélyben. A fenevad belyege is készen áll! A bélyeg nem más mint a mobiltelefon. Régen a rabszolgákat bélyegezték meg, ám ez nem olyan bélyeg. A homlokunkon a bélyeg lehet az ideológia, amely az államok feletti hatalmat szolgálja, és aki hangulatos reklámokkal igyekszik a földet megmenteni miközben a saját érdekeit nézi és rombadönti a földet.  Kezünkben lévő bélyeg pedig a telefon. A technológia az utóbbi években annyit fejlődött mint még soha. Pár evel ezelőtt senki sem kütyüzött az utcán. Lasan a telefonunkal végzünk mindent, vele fizetünk vele bankolunk stb... [link]

2020. nov. 27. 14:47
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
7%
#10 úr napja az szombat és nem vasárnáp ez a vasárnap baromság később jött be. ószövetség örök érvényü és isten sosem változik jézusnak sincs hatalma isten felett. Szombat az úr napja és az van megszentelve a biblia szerint is
2020. nov. 27. 21:13
 12/44 anonim ***** válasza:
57%

A baromság inkább minden, ami a szádból, vagy éppen most itt kezed által távozik. Olvasd el az Újszövetséget, ott már az Úr napja vasárnap lett.

Pál apostol írja:

Zsid 7,12

A papság megváltozásával azonban szükségképpen megváltozott a törvény is.

Azt hazudod, hogy Jézusnak sincs hatalma felette, a Biblia azt írja, hogy Ő az Ura a szombatnak is.

Egyébként az apostolok hamar áttértek vasárnapra:

ApCsel 20,7

A hét első napján összegyűltünk kenyértörésre. Pál másnap el akart utazni, ezért beszélt hozzájuk, egész éjfélig kinyújtotta a beszédét.

2020. nov. 27. 21:18
 13/44 anonim ***** válasza:
32%

#12 Hát nem vagy a legélesebb kés a fiókban amiket bemásoltál sehol nem támasztják alá hogy megváltozott volna a napja vasárnapra.

Móz. 20,8-11

Megemlékezzél szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van; Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.

2020. nov. 27. 21:21
 14/44 anonim ***** válasza:
32%

Móz. 31,12-17

Azután szóla az Úr Mózesnek, mondván: Te szólj az Izráel fiainak, mondván: Az én szombatimat bizony megtartsátok; mert jel az én közöttem és ti köztetek nemzetségről nemzetségre, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ki titeket megszentellek. Megtartsátok azért a szombatot; mert szent az ti néktek. A ki azt megrontja, halállal lakoljon. Mert valaki munkát végez azon, annak lelke írtassék ki az ő népe közül. Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék. Megtartsák azért az Izráel fiai a szombatot, megszentelvén a szombatot nemzetségről nemzetségre, örök szövetségül. Legyen közöttem és az Izráel fiai között örök jel ez; mert hat napon teremtette az Úr a mennyet és a földet, hetednapon pedig megszünt és megnyugodott. Hat napon át munkálkodjatok; a hetedik nap pedig szent legyen előttetek, az Úr szombatja. Valaki azon munkálkodik, megölettessék.

2020. nov. 27. 21:32
 15/44 anonim ***** válasza:
7%
"örök jel" vagyis a szombat nem változott soha sem vasárnapra...
2020. nov. 27. 21:33
 16/44 anonim ***** válasza:
57%

"Te szólj az Izráel fiainak"

Szuper, én magyar vagyok, akkor rám nem vonatkozik.

"Megtartsátok azért a szombatot; mert szent az ti néktek."

Kinek szent? Izrael fiainak.

"Legyen közöttem és az Izráel fiai között örök jel ez"

Kik között? Isten és Izrael fiai között. Én továbbra is keresztény vagyok és magyar.

Örülök, hogy idézted, mert egyértelműen mutatja, hogy kikre vonatkozik, kiknek szól. Ha egy picit élesebb lennél a fiókban, akkor felfogtad volna.

Pál apostol pedig téged is int, hogy ne ítélkezzél mások felett szombat és ünnepek ügyében. Bár gondolom téged nem hat meg az Úr apostolának intelme.

2020. nov. 27. 21:35
 17/44 anonim ***** válasza:
7%

#17 Mindenki izrael fia aki hisz az istenben és megtartsa parancsolatait és rendeléseit az lélekben és testben izraelhez tartozik bárhol is legyen a világon.

Szóval még mindig egy csiszolatlan kés vagy de sebaj majd előbb utóbb rájösz. Ne ítélkezzek mások felett szombat ügyében? Hogyan ha neked nem is szombat(sabbath) az isten napja hanem vasárnap XD

2020. nov. 27. 21:39
 18/44 anonim ***** válasza:
57%

Izrael fiai azok, akik Jákobtól származnak. Én biztos nem. Én egyedül Krisztushoz tartozom, sok közöm nincs a zsidókhoz. Számomra olyanok, mint bármelyik másik nép.

Igen, nekünk keresztényeknek a vasárnap az Úr napja, mert ekkor támadt fel Krisztus. Ha tetszik neked, ha nem.

2020. nov. 27. 21:44
 19/44 anonim ***** válasza:
7%
#19 Tehát te nem vagy ábrahám magja? Az elég szr lehet neked mert Jézus is izraelhez tartozott és betartotta a körülmetélkedés törvényét a szombatot a peszakhoz, bemerítkezést, sukkothot és a hetek kürtzengés ünnepét. Szóval ha ezeket nem tartod be akkor nem mondhatod magadról hogy úgy jársz mint ahogy Jézus járt. Ha hiszel benne akkor nekedis úgy kell cselkedned ahogy ő cselekedett mert a hit cselekedetek nélkül halott. Na ez is hol van leirva hogy akkor támadt fel? És csak azért mert akkor támadt fel már egyből az lett a napja? Valami igevers? Mert ezzel csak hozzáteszel a bibliához az pedig elég gáz dolog.
2020. nov. 27. 21:49
 20/44 anonim ***** válasza:

Olvasd már el egyszer az Újszövetséget. Már láthatóan soha életedben nem olvastad még.

Amúgy te körülmetéltetted magad vallási okból?

2020. nov. 27. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!