Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények mit gondoltok a...

Keresztények mit gondoltok a jégkorszakról?

Figyelt kérdés
Nem az ateisták véleményére vagyok kíváncsi!

2020. nov. 10. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:

A jégkorszak mint kifejezés, ember találta ki. Pl. kutya nem érti, ha kimondod a pofájába: "jégkorszak"

Most próbáltam ki a kutyán, csak nézett és csóválta a farkát...

2020. nov. 11. 21:54
 62/66 anonim ***** válasza:

60. “ Az a számítás egészen biztosan nem stimmel”

Miért is nem?

2020. nov. 11. 21:56
 63/66 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés. Igazándiból onnantól, hogy egy hívő elfogadja a jégkorszakot, mint tényt, ellentmond istennek. Igen, ateista vagyok, tudom, hogy nem nekem szól a kérdés. Tovább vinni szeretném a kérdést.

Sajnos (vagy hála) nem tanultam hittant, a bibliát sem ismerem, és csak nagyjából értem az egész istenhívős dolgot.

De!

Tehát azt elfogadjátok, hogy volt jégkorszak. De egyben isten létét is. No de, számotokra isten, a keresztrefeszítés, a 0. év és minden összefügg. Hogy? Ha isten teremtette a világot (? hét nap alatt, vagy a földet? egyre megy). De elfogadjátok az utolsó nagy jégkorszakot, ami előtt legalább 4.5 milliárd földi év már volt, akkor hogy? Persze, örökéletű, aha... De komolyan.

Kérdem én, logikusan belegondolva a kettőt hogy lehet egyszerre elfogadni? Nyilván ha elfogadod a jégkorszakot, akkor a 7 nap alatt teremtette elveszti a logikáját. De ha elhiszed ezt az egész isten, ádám, éva és az egész társaság történetét, megtagadod a nyilvánvaló tényt.

Nem lehetséges inkább az a tény, hogy a mai értelembe vett isten egy korához képest bölcs ember volt, logikusan gondolkodott, és ezért voltak csodái? Azt el tudom hinni, hogy volt valaki, aki okos volt és segítette az ottani embereket.

Az Ádám és Évát is sokkal inkább úgy tudnám elképzelni, hogy volt egy törzs, amiben csak ők maradtak a túlélők. Valahol letelepedtek és gyermekük született. Az akkori semmilyen védekezésből kiindulva több is, vérfertőzést nem ismerve pedig mindenki mindenki rokona lánc lett.

Mondjátok el nekem. Melyikben láttok több logikát. Nem, nem akarom én elvenni senki istenét. Azonban érdekelne, hogy a mai világban milyen meggyőző tényt tud valaki, hogy szerinte hogyan is lehetséges a létezése.

Mert tudjuk, mindennek van előzménye. Olyan nincs, hogy ő volt. A semmibe. A semmi közepén. Nem, nem lehetséges.

2021. júl. 8. 17:39
 64/66 anonim ***** válasza:

Szerintem te azt se érted, amit írsz. :D

2021. júl. 8. 17:43
 65/66 anonim ***** válasza:

Igazából de... Ha elfogadják a jégkorszakot, akkor egyúttal megtagadják istent. Hiszen ahol van jég, ott van víz. Ahol van víz, ott van élet (nem feltétlen emberre kell gondolni, elég akár egy kis kétéltűre is). Aztán ahol van élet, oda isten teremtéstörténete már nem fér be. Tehát logikusan nincs isten.

Röviden: vagy az egyiket fogadja el, vagy a másikat.

Remélem ez a rövidített verzió így már világos. Nem gondoltam, hogy ezt magyarázni kell...

2021. júl. 8. 22:31
 66/66 anonim ***** válasza:

"Hiszen ahol van jég, ott van víz."

Ahha, akkor ezt mond a világűrben cikázó hatalmas köves-jeges képződményeknek is, vagy a naprendszer távoli bolygói körül keringő holdaknak.

"Ahol van víz, ott van élet"

Önmagában a H2O-ból semmilyen élet nem képződik. A szénalapú élethez ennél sokkal több minden kell, a víz édeskevés önmagában.

"Aztán ahol van élet, oda isten teremtéstörténete már nem fér be."

Miért nem? A keresztények többsége nem szó szerint éri, már az ókorban se úgy értették.

"Tehát logikusan nincs isten."

Legfeljebb a te félresikerült logikád szerint.

"Nem gondoltam, hogy ezt magyarázni kell..."

Inkább ne tetted volna, mert magad járatod le szánalmas tudatlanságoddal.

2021. júl. 9. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!